NA MOTO PO USA
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
Turystycznie i tylko na Bali. Bardzo fajnie, tylko podróż fatalna. Cztery loty, w sumie 34/36h. Po przylocie na miejsce byłem tak wyrypany myslalem ze zagryze dziewcze które na lotnisku zakladało mi sznur kwiatów na szyję. Inna sprawa że ostatni lot (chyba z Jawy) kosztował 1,5 $ i samolot wygłądal dokladnie adekwatnie do ceny za przelot
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Jak masz jeszcze opcję, to polecam dolinę Baliem. Wamena i takie tam papuaskie klimaty. Naprawdę niepowtarzalne...Luzak pisze:Na szczęście lecimy bez walizek - wyprawa typowo turystyczna - co dwa dni inna wyspa, kilka dni w lesie, dwa wejścia na VULCANY - mam nadzieję, że będę tak wymęczony, że o ciuchach nie będę myśleć.
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- Andrzej
Byłem na wyprawie nurkowo-trackingowej. Jeżeli możesz, to zorientuj się w dostępie do doliny Baliem. Kiedy ja tam byłem Indonezyjczycy wpuszczali do doliny 1000 osób rocznie. Przepustki, zezwolenia itp. Generalnie biurokracja i to w wydaniu indonezyjsko-papuaskim, ale warto było. Dolinka bez dostępu drogowego z gostkami na golasa ubranymi tylko w "koteki" czyli takie rurki na fujarę....Luzak pisze: Jak masz jakieś sugestie to będę wdzięczny za info.
Jak chcesz pooglądać zdjęcia to wejdź tu (obrazy nieruchome->inny).
Generalnie ginący świat, który moim zdaniem warto to zobaczyć zanim zadepczą....
- Andrzej
I malina. Warto tylko zweryfikować firmę bo trafiają się cfaniaczki a tam naprawdę to wszystko działa trochę inaczej. Bez zaufanego lokalesa ciężko się połapać kto jest kto a tym bardziej coś załatwić na miejscu....Luzak pisze:A to już się załatwia - mamy tam człowieka, który nam to obstawia. Przedzwonię do Ciebie "za rok" czyli w styczniu to pociągnę Cię trochę za język.
Enyłej, dzwoń. Możemy też jakąś kawę zrobić bo widzę, że daleko do siebie nie mamy
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
a ja a propos USA znalazłem coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=UHZcIjQOfRQ
tylko w tym filmie przeraziła mnie scena z 1:39
tylko w tym filmie przeraziła mnie scena z 1:39
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
-
- Miejscowość: Katowice
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Diablo Black
- VROC: 0
http://www.centrum.motocyklowe.pl/usa/galeria06.html
Ta pani leżąca na stole bilardowym lub leżąca na kawasaki Ninja a ten pan obok na BMW to jej mąż. Jest to małżeństwo z którym razem jeżdzimy na moto. Zajebiści ludzie - ich marzenie to była autostrada Route 66 - zostało spełnione. Opowiadali mi o tej wycieczce, wrażenia niezapomniane. Plus tej wyprawy to Kanion, Las Vegas oraz inne atrakcje natomiast minus tej wyprawy to wykańczający upał i obraz ameryki od tej gorszej strony, jak faktycznie żyją tamci biedniejsi ludzie, nie tak jak pokazują to na filmach (campingi, slumsy itp). Powiedzieli że po tej wyprawie docenili Polskę - że Polska to PIĘKNY kraj.
Ta pani leżąca na stole bilardowym lub leżąca na kawasaki Ninja a ten pan obok na BMW to jej mąż. Jest to małżeństwo z którym razem jeżdzimy na moto. Zajebiści ludzie - ich marzenie to była autostrada Route 66 - zostało spełnione. Opowiadali mi o tej wycieczce, wrażenia niezapomniane. Plus tej wyprawy to Kanion, Las Vegas oraz inne atrakcje natomiast minus tej wyprawy to wykańczający upał i obraz ameryki od tej gorszej strony, jak faktycznie żyją tamci biedniejsi ludzie, nie tak jak pokazują to na filmach (campingi, slumsy itp). Powiedzieli że po tej wyprawie docenili Polskę - że Polska to PIĘKNY kraj.