Pomoc przy odpaleniu
-
- Miejscowość: Łomża
- Motocykl: Kawasaki Vn 750
- VROC: 0
Pomoc przy odpaleniu
Witam
Mam taki problem ze dalem motor do mechanika i wyszlo ze jest moduł walniety zmienili moduł iskra jest ale teraz jak próbują go odpalic to tylko strzela co moze z nim byc? bo nie chce naciągać się na koszta dałem do najlepszych mechaników w Łomży
Mam taki problem ze dalem motor do mechanika i wyszlo ze jest moduł walniety zmienili moduł iskra jest ale teraz jak próbują go odpalic to tylko strzela co moze z nim byc? bo nie chce naciągać się na koszta dałem do najlepszych mechaników w Łomży
-
- Miejscowość: Zawiercie
- Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
- VROC: 35092
A sprawdzili czy iskra jest we właściwym momencie na danym cylindrze (w czasie sprężania tuż przed górnym położeniem tłoka)? Bo objawy o których piszesz sugerują, że tak nie jest - zakładając, że reszta silnika (rozrząd, zawory, ciśnienie sprężania) jest ok.
Można to sprawdzić np za pomocą lampy stroboskopowej. Jeśli zapłon jest dobrze to pozostałe rzeczy każdy zwykły mechanik potrafi sprawdzić. Nie musi być ten "najlepszy"
Zmień koniecznie mechaników !
Można to sprawdzić np za pomocą lampy stroboskopowej. Jeśli zapłon jest dobrze to pozostałe rzeczy każdy zwykły mechanik potrafi sprawdzić. Nie musi być ten "najlepszy"
Zmień koniecznie mechaników !
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R
-
Zabralem go od mechanikow i zrobili juz go tak ze palil przejechalem z 700m wracajac do domu i zgasl mi na skrzyzowaniu i jak chce odpalic to tylko cos pyka w okolicach aku. zadzwonilem do mechanika przyjechal nacisnol i odpalil dojechalem do siebie do miescowosci z 15 km i postawilem na podworko zgasilem chce odpalic dalej to samo co to moze byc tym razem?
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Sprawdź alternator. Być może masz spalony i wymiana reglera nic nie pomoże. Zmierz napięcie między fazami alternatora - powinno być około 60V. Jeżeli jest tyle to napięcie ładowania aku powinieneś mieć na wolnych 12,3-12,5V a przy 4.000 or/min 14,4-14,5V i nie więcej !. Po paru sekundach powinno zejść do 12,5 V. Jeżeli nie to masz regler do wymiany.
oczywiście zakładam że wszystkie złącza masz czyste i nie zaśniedziałe.
oczywiście zakładam że wszystkie złącza masz czyste i nie zaśniedziałe.
-
Juz podchodze i pali tylko mam cos takiego teraz, odpalilem z rana motorek i pojechalem do stacji benzynowej rozpedzal sie tak szybko ze nie poznalem swojego motoru ;d bylem w szoku ale potem wracam i juz zaczol wolniej sie rozpedzac ;/ cos jest z nim nie tak bo strasznie wolno sie rozpedza, no i duzo pali zalalem bak pod korek zrobilem 53mile i bak pusty jest ;/