Zalewanie to nic wielkiego, albo podwiesił się pływak albo membrana jest walnięta. Mębrany mam jak coś to się dogadamy. Inne części też do gaźnika.Amess pisze:W tym, który zalewa jak na złość wszystkie śrubki są...Ale walczę dalej... Zreanimuje go choćbym miał na śrubki rozkręcic i złożyć z powrotem (choć nie ukrywam, że wolałbym to jednak zrobić nieco szybciej, żeby posmigać póki w miare ciepło...)
Szukam pomocy fachowca VN 750 Wawa (długi post)
- Tiszo
- Miejscowość: Stary Dybów
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 32243
Gaźnik poszedł do gruntownego czyszczenia na Wiertniczą... nie mogłem znaleźć żadnego speca od gaźników - trudno, tylko, że finansowo pewnie zaboli... no i zabierają się do tych gaźników już dwa dni... Jakby co - chętnie się odezwę po części - dzięki za chęć pomocy, bo panowie już uprzedzili, że u nich membrana to kosztuje 750 PLN
Mam nadzieję, że będziesz bardziej litościwy...
Przy okazji wyciągnąłem rozrusznik i oddałem na Modlińską do przeglądu. Efekt - wymiana szczotek i przetoczenie, bo już stracił okrągły kształt...

Przy okazji wyciągnąłem rozrusznik i oddałem na Modlińską do przeglądu. Efekt - wymiana szczotek i przetoczenie, bo już stracił okrągły kształt...
- Tiszo
- Miejscowość: Stary Dybów
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 32243
Chyba za komplet, jedna nowa do 1500 to koszt 500 zł, i zestaw do 750 też, mają marże.
U mnie komplet używanych 250 zeta, a pojedynczo 150 zł. Za czyszczenie to biorę 100 zł ale je rozbieram a nie dmucham powietrzem (mowa o wyciągniętych gaźnikach)
Nie stety jak siedzą w moto to troszkę więcej bo chyba posiadacze 750 wiedzą jak łatwo je wyciągnąć
a co dopiero wsadzić 
U mnie komplet używanych 250 zeta, a pojedynczo 150 zł. Za czyszczenie to biorę 100 zł ale je rozbieram a nie dmucham powietrzem (mowa o wyciągniętych gaźnikach)

Nie stety jak siedzą w moto to troszkę więcej bo chyba posiadacze 750 wiedzą jak łatwo je wyciągnąć

ŻYJE!!!!!
moja Wisienka ożyła!!!
Dzięki wszystkim, którzy pomagali choćby dobrym słowem. Dziś ostatecznie poskladany, po reanimacji gaźników, rozrusznika itp. Odpalił! Pocharczał, pogulgotał, a po wyregulowaniu obrotów jałowego chodzi jak zegarek!!! I koniec kłopotów z odpalaniem na ciepło. Pali bez dotykania manetki! Jestem szczęśliwy... Do zobaczenia w trasie, póki jeszcze sezonu kawałek...

Dzięki wszystkim, którzy pomagali choćby dobrym słowem. Dziś ostatecznie poskladany, po reanimacji gaźników, rozrusznika itp. Odpalił! Pocharczał, pogulgotał, a po wyregulowaniu obrotów jałowego chodzi jak zegarek!!! I koniec kłopotów z odpalaniem na ciepło. Pali bez dotykania manetki! Jestem szczęśliwy... Do zobaczenia w trasie, póki jeszcze sezonu kawałek...
-
- Miejscowość: Biskupiec
- Motocykl: VN 750 '97
- VROC: 32179
Gratulacje!!! Ja swoj tez poskladalem, walek, rozrzad, gazniki (bo jestem Polak i lubie krecic), synchro (na wezykach po swojemu) i cyka idzie jak zegar. BTW Tiszo thx za kazda pomoc tak na priv jak i na main. Pozdrawiam serdecznie i powodzonka.Amess pisze:ŻYJE!!!!!![]()
![]()
moja Wisienka ożyła!!!
..czy swiat wiele sie zmieni gdy z mlodych gniewnych powstana starzy wkurwieni?