Remont silnika VN 750
- Kojot
- Miejscowość: Olsztyn
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 750
- VROC: 0
Remont silnika VN 750
Witam Panowie
Czy mozecie mi poleci dobry i nie drogi warsztat gdzie znaja sie i dobrze przeprowadza remont silnika ?
Pozdrawiam.
Czy mozecie mi poleci dobry i nie drogi warsztat gdzie znaja sie i dobrze przeprowadza remont silnika ?
Pozdrawiam.
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Kojot
No widzisz, popełniłem błąd i muszę teraz pic te piwko....
Powiem tak chce przeprowadzić remont bo bierze mi olej , zalewa świece, nie chce palić na ciepłym no i może jakaś polerka silnika.
Miejsce by się znalazło garaż jest narzędzie by tez były a co do umiejętności to powiem ze majsterkuje , pojecie techniczne mam (technik elektryk)a mechanika pomocnika bym miał szwagra .To może by coś wyszło.Choć nie ukrywam pomocna dłoń ze strony kto robił to wcześniej by miała duże znaczenie by skrócić czas prac i błędów .
Powiem tak chce przeprowadzić remont bo bierze mi olej , zalewa świece, nie chce palić na ciepłym no i może jakaś polerka silnika.
Miejsce by się znalazło garaż jest narzędzie by tez były a co do umiejętności to powiem ze majsterkuje , pojecie techniczne mam (technik elektryk)a mechanika pomocnika bym miał szwagra .To może by coś wyszło.Choć nie ukrywam pomocna dłoń ze strony kto robił to wcześniej by miała duże znaczenie by skrócić czas prac i błędów .
- Piotr_Classic
Kojot, na początek musisz się zaopatrzyć w dobrą serwisówkę. Licz się z zakupem kompletu uszczelek do silnika. Do wyjęcia i włożenia silnika musisz mieć drugą osobę, wg mnie jest to konieczne gdyż inaczej urobisz się po pachy a i uszkodzić coś możesz.
Ale przede wszystkim zdiagnozuj co tak na prawdę jest powodem Twojej chęci remontowania silnika. Zatarłeś silnik, przegrzałeś go - odpowiedz na to pytanie i sprawdź czy nie lepiej jest ściągnąć drugi silnik ze US. Opisałeś ten problem dosyć ogólnie i trudno jest Ci coś doradzić.
Defekt Twojego silnika może być zarówno błahostką jak i generalnym remontem silnika. Przemyśl i oszacuj to sobie. Tylko tyle na chwilę obecną mogę Ci poradzić.
Prawdziwymi specami od VN750 są koledzy : Tiszo, Rudy, Brein (jeżeli kogoś pominąłem to przepraszam, przeszukaj forum. Było trochę tematów na remont silnika w 750.
Ale przede wszystkim zdiagnozuj co tak na prawdę jest powodem Twojej chęci remontowania silnika. Zatarłeś silnik, przegrzałeś go - odpowiedz na to pytanie i sprawdź czy nie lepiej jest ściągnąć drugi silnik ze US. Opisałeś ten problem dosyć ogólnie i trudno jest Ci coś doradzić.
Defekt Twojego silnika może być zarówno błahostką jak i generalnym remontem silnika. Przemyśl i oszacuj to sobie. Tylko tyle na chwilę obecną mogę Ci poradzić.
Prawdziwymi specami od VN750 są koledzy : Tiszo, Rudy, Brein (jeżeli kogoś pominąłem to przepraszam, przeszukaj forum. Było trochę tematów na remont silnika w 750.
- Kojot
Dzieki Piotrze za zainteresowanie tematem.
Jesli ktos by mial mozliwosc sciagniecia silnika to pewnie bym skorzystal .
Raczej go nie zatarlem .Co do przegrzania to raz mialem podbrankowa sytulacje jak mialem uszkodzony czujnik w chlodnicy i plyn sie zagotowal ale to senundy trwalo.
Problem w tym ze ciezko jest zlokalizowac taka usterke .Wina lezy gdzies w silniku w nieszczenosci przypuszczam Nie odpala jak jest cieply wystarczy ze 10 minut odpocznie i zapali.
No nic rozejrze sie za silnikiem .Bo na warmi brak kolegow co by pomogli w diagnozie .
Pozdrawiam
Raczej go nie zatarlem .Co do przegrzania to raz mialem podbrankowa sytulacje jak mialem uszkodzony czujnik w chlodnicy i plyn sie zagotowal ale to senundy trwalo.
Problem w tym ze ciezko jest zlokalizowac taka usterke .Wina lezy gdzies w silniku w nieszczenosci przypuszczam Nie odpala jak jest cieply wystarczy ze 10 minut odpocznie i zapali.
No nic rozejrze sie za silnikiem .Bo na warmi brak kolegow co by pomogli w diagnozie .
Pozdrawiam
- Tiszo
- Miejscowość: Stary Dybów
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 32243
To ze nie odpala to nie znaczy że silnik do remontu, to że bierze olej to już prędzej ale jeżeli bierze go powiedzmy 2 setki na 1000 km to bym tego nie robił. To że zalewa świece to tylko gazniki trzeba zrobić. Remont kapitalny choć byś sam robił osiągnie cenę 3000 zł, ja bym go sprzedał za rozsądne pieniądze i kupił drugiego albo kupić drugi silnik z jakiegoś rozbitka. Z resztą podejrzewam że obeszło by się bez kapitalki jak nie bierze za dużo oleju.Kojot pisze:Dzieki Piotrze za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam
-
- Miejscowość: Biskupiec
- Motocykl: VN 750 '97
- VROC: 32179
Kurcze no ja tez jakos nie czuje zeby konieczna byla kapitalka. Prawda jest ze sam sie ucze raczej tak organoleptycznie, ale wiekszosc klopotow (jak dotad) mam z powodu...zlej regulacji roznych podzespolow. Ale szukam pytam czytam i jakos jezdzi. BTW trzymaj sie z daleka od serwisu Yamahy w Olsztynie obok reala...dobrze radze. Pozdrawiam
..czy swiat wiele sie zmieni gdy z mlodych gniewnych powstana starzy wkurwieni?
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- jurekawasaki
- Piotr_Classic
- Kojot
W wekennd pojezdzilem ze 100 kilosow i powiem tak rano nie chail odpalic , raz krecil raz nie , to odpalilem na pych odrazu. 50 kilosach po zgaszeniu odpalal na cieplym silniku.drugi dzien rano , zakrecil ale nie odpalil , potem nie krecil , znow pchanie odpalil przejechanie 50 km i odpalil po zgaszeniu , jazda po miescie ,przerwa -krecil i nie odpalil, dodanie troche ssania odpalil.
Tak to wygladalo po krotce , mi to wyglada na aku , ktory nie trzyma pradu , nie wymienialem nawet jak go kupilem , ze 4 razy dadowany doleana woda destylowana bo byly ubytki..
Zmienialem juz dwie zarowki w podswietleniu tablicy i musze kolejny raz wymienic - troche mnie to zaczyna juz wkurzac - hehe
Tak to wygladalo po krotce , mi to wyglada na aku , ktory nie trzyma pradu , nie wymienialem nawet jak go kupilem , ze 4 razy dadowany doleana woda destylowana bo byly ubytki..
Zmienialem juz dwie zarowki w podswietleniu tablicy i musze kolejny raz wymienic - troche mnie to zaczyna juz wkurzac - hehe
- Piotr_Classic
- jurekawasaki
- Piotr_Classic