Pytania odnosnie VN 800
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
- VROC: 0
Pytania odnosnie VN 800
Witam mam zamiar kupic VN 800 i mam pytanie czy nie bedzie za duzy na mnie mam ok 175cm wzrostu i 60kg wagi:) Pozatym mam na oku pewna sztuke tyle ze ma oryginalny wydech. Czy lepiej bedzie go wybebeszyc i uregulowac czy kupic sportowy wydech (jesli tak to jaki polecacie lub jaka firme ktora robi wydechy)
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Re: Pytania odnosnie VN 800
Kolego będzie rozmiarowo w sam raz...mwrobelek32 pisze:Witam mam zamiar kupic VN 800 i mam pytanie czy nie bedzie za duzy na mnie mam ok 175cm wzrostu i 60kg wagi:) Pozatym mam na oku pewna sztuke tyle ze ma oryginalny wydech. Czy lepiej bedzie go wybebeszyc i uregulowac czy kupic sportowy wydech (jesli tak to jaki polecacie lub jaka firme ktora robi wydechy)
Wydechy zależy od zasobności Twojego portfela albo wybebeszasz i nie możesz wrócić do pierwotnej konfiguracji albo kupujesz akcesoryjne i masz lepszy wygląd i ciekawsze brzmienie.
Najlepiej wybierz się na oględziny z kimś bardziej doświadczonym w modelu szybciej wychwyci wszelakie uchybienia.
Lub wrzuć link może ktoś z nas wie coś o tym egzemplarzu
-
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1965681
o ta sztuke mi chodzi:) bo ma hypercharger(to na filtr powietrza) kumpel ma vn1500 tez hypercharger i wydechy cobry ale one od 2000zl sie zaczynają:) A slyszalem ze sa osoby ktore dorabiają wydechy bo nawet za 1000zl bym zlecil i puste moga byc bo podobno lepszy dzwiek niz sie wybebeszy;)
o ta sztuke mi chodzi:) bo ma hypercharger(to na filtr powietrza) kumpel ma vn1500 tez hypercharger i wydechy cobry ale one od 2000zl sie zaczynają:) A slyszalem ze sa osoby ktore dorabiają wydechy bo nawet za 1000zl bym zlecil i puste moga byc bo podobno lepszy dzwiek niz sie wybebeszy;)
-
http://allegro.pl/item1164964603_2005_k ... kazja.html
a co o tym powiecie?? ten emblemat nie jest krzywo naklejony_
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Trochę dziwnie przemalowany w nie oryginalny lakier...mwrobelek32 pisze:http://allegro.pl/item1164964603_2005_k ... kazja.html
Ciekawe co było przyczyną. jeśli ktoś go chciał przybajerzyć lakierem to dosyć kiepsko wyszło
-
- Motocykl: Nomad 1600, VN 2000 LT
- VROC: 32428
Tylko golas.
Polatasz trochę to stwierdzisz że szybka , sakwy ,gmole , spacerówki ,itp,są jednak potrzebne i tak ze dwa,trzy tysiączki pękną.
Czasami lepiej poszukać coś już ubranego i wprowadzić swoje zmiany.
Oczywiście stan techniczny jest ważny.
Warto sprawdzić kilka ofert i nie podpalać się ( wiem,wiem - jest to trudne,ale potem będziesz z siebie dumny że dokonałeś właściwego wyboru)
Pozdrawiam
Polatasz trochę to stwierdzisz że szybka , sakwy ,gmole , spacerówki ,itp,są jednak potrzebne i tak ze dwa,trzy tysiączki pękną.
Czasami lepiej poszukać coś już ubranego i wprowadzić swoje zmiany.
Oczywiście stan techniczny jest ważny.
Warto sprawdzić kilka ofert i nie podpalać się ( wiem,wiem - jest to trudne,ale potem będziesz z siebie dumny że dokonałeś właściwego wyboru)
Pozdrawiam
Włączam silnik, daję kopa
Za mną tylko kurz
Za mną tylko kurz
Lepiej kup ubranego, jeśli ci bajery nie potrzebne to zawsze szybki, piórniki schowasz a jak Ci się znudzi golas to zamontujesz ponownie. Co do trwałości to nie wiem, słyszałem kiedyś że w VN przy 70 tys. wypada wymienić pierścienie ale nie potwierdzę bo mój ma dop. 30 tys. Nie napalaj się bo nawet niski przebiego nie świadczy o dobrej kondycji silnika (zależy jak kto jeździ) kolega mój jeździł na swoim vn tak że z pasażerem zakręty 90 stopni zbierał na 3, 4 biegu i obroty były tak niskie że aż rwało motocyklem (ciekawe co by na to powiedział jego wał korbowy) i efekt taki że przy 16 tys. km przebiegu od nowości wał stukał niemiłosiernie;/ W zasadzie teraz już niewiele pojeździsz (zanim kupisz, załatwisz papiery, zrobisz serwis- bo bez tego ja bym nie wsiadł na obcy sprzęt, zawsze trzeba rozebrać i sprawdzić co w trawie piszczy) to będzie jesień a jesienią można kupić o wieleee taniej ;D A co do wymiarów, ja mam 174cm i 80kg wagi i VN jest jakby uszyty na miarę tylko czasem trzeba mieć trochę pary żeby go przepchnąć więc karnet na siłke sobie kup ;P