sygnalizator kierunkow VN800

Awatar użytkownika
Ruda
Miejscowość: Maidenhead UK
Motocykl: BMW F800GT
VROC: 0

sygnalizator kierunkow VN800

Post autor: Ruda » ndz lip 07, 2013

witam ponownie w moim ulubonym dziale :) ale do rzeczy...

podczas ostatnich poszukiwan "swierszcza", ktory mnie niestety ciagle wnerwia znikla mi sygnalizacja kierunkow na konsoli, same kierunki, dzialaja, migaja sobie ladnie jak nalezy, przelacznik w manetce sprawny itp
brak tylko tej migajacej zielonej (srodkowej) lampki pod zegarem

czy mozliwe ze przepalila sie po prostu zaroweczka?(glupie pytanie jasen ze mozliwe :) ) jesli tak to jak sie do niej dobrac? wszystkie zaroweczki, czy tez diody nie wiem co tam jest, siedza w takich ciasnych gumowych kondonikach, nie bardzo bym chciala to urwac...

nie sprawdzalam czy prad tam dochodzi, bo ciagle nie dorobilam sie miernika :) ale chyba w koncu bede musiala... (ale nie przepadam za elektryka wiec sie wzbraniam...)

sprawdzilam, tyle co moglam czy jakis kabelek nie wylecial z kostki, sa dwa zielony i szary (albo takie kolory przypominajace)

jak wlacze kierunkowskaz to podswietlenie zegara oraz pozostale czerwone kontrolki lekko jakby migaly, wiec zakladam ze prad tam jednak jakis dochodzi, czy sie myle?

no dobra kupie sobie w koncu ten miernik, sama widze zeby sie przydal...

*swierszcz - to paskudny owad, ktory zamieszkuje nasz motocykl, nigdy go nie widzialam ale za to slysze go za kazdym razem jak gdzies jade, czesem glosniej, czasem ciszej ale slysze, denerwuje mnie to okrutnie i jak go znajde to go zabije...

pozdrawiam
Ruda :)

Awatar użytkownika
Pantani
Miejscowość: Ożarów Maz
Motocykl: f650gs twin

Post autor: Pantani » pn lip 08, 2013

Zaróweczkę najłatwiej sprawdzić miernikiem na omomierzu (powinno być przejście), znalazłem taki poglądowy rysunek konsoli

http://www.cmsnl.com/kawasaki-1998-b3-v ... ml#results

Andy
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
VROC: 34888

Post autor: Andy » pn lip 08, 2013

Pantani pisze:Zaróweczkę najłatwiej sprawdzić miernikiem na omomierzu (powinno być przejście), znalazłem taki poglądowy rysunek konsoli
Albo zamień miejscami z aktualnie działającą,
*swierszcz - to paskudny owad, ktory zamieszkuje nasz motocykl, nigdy go nie widzialam ale za to slysze go za kazdym razem jak gdzies jade, czesem glosniej, czasem ciszej ale slysze, denerwuje mnie to okrutnie i jak go znajde to go zabije...
nie zabijaj, kochaj,kochaj, kochaj. :ok:

:ok:
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...

Konrad
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN1700 NOMAD
VROC: 34019

Post autor: Konrad » wt lip 09, 2013

Andy pisze:
Pantani pisze:Zaróweczkę najłatwiej sprawdzić miernikiem na omomierzu (powinno być przejście), znalazłem taki poglądowy rysunek konsoli
Albo zamień miejscami z aktualnie działającą,
nie zabijaj, kochaj,kochaj, kochaj. :ok:

:hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi:
Pozdrawiam Konrad

VROC #34019

Awatar użytkownika
Ruda

Post autor: Ruda » ndz lip 21, 2013

Kupilam w koncu miernik, posprawdzlam prad wszedzie dochodzi, wyjelam zarowke, nie wygladala na przepalona, zamienilam zmiejscami z inna i dziala, obie dzialalaja, wydaje mi sie ze sie musialo cos poluzowac po prostu, teraz kontrolka wlaczonych kierunkowskazow dziala jak trzeba :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Vulcana już nie mam ale sentyment pozostał...
http://on2wheelswithlove.com/

Awatar użytkownika
Ruda

Post autor: Ruda » ndz lip 21, 2013

Ah i znalazlam domek mojego "swierszcza" :) jak tylko wymysle jak go wykrurzyc to czym predzej to zrobie :)

Dzis jechalam sobie i znowu slysze swierszcza, wiec jakos tak przytrzymalam konsole z zegarem i co? swierszcz umilk, wychodzi na to ze konsola, albo moze zegar albo inny domek mojego swierszcza wpada w wibracje podczas jazdy, przytrzymanie reka konsoli usuwa te wnerwiajace mnie odglosy.

Uszczelka pod konsola jest, srubka trzymajaca konsole, dobrze przykrecona...

Jakies inne pomysly?
Vulcana już nie mam ale sentyment pozostał...
http://on2wheelswithlove.com/

Andy
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
VROC: 34888

Post autor: Andy » ndz lip 21, 2013

Świerszcz ? Twój prawie cichy wielbiciel ? ;)

Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...

ODPOWIEDZ