Jakie są słabe punkty VN800?
-
- Miejscowość: Borki
- Motocykl: vn 800 za kilka dni, pomożecie?
- VROC: 0
Jakie są słabe punkty VN800?
Jestem na etapie przesiadki z Virówki 535 na Vn 800 (podoba mi się strasznie a wiadomo kupuje się oczami ), mechanicy straszą mnie przed 800. Jednak jeździcie tym i Ja, chciałbym. Napiszcie proszę czego złego mogę się spodziewać, czy są jakieś typowe dla tego modelu awarie? Dzięki za pomoc.
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
nie ma
pewne niedogodności to:
- łańcuch i potrzeba smarowania
- brak obrotomierza
- brak wskaźnika poziomu paliwa
- rozrząd na płytkach i kłopotliwa i kosztowna regulacja zaworów
a tak, o same zalety
pewne niedogodności to:
- łańcuch i potrzeba smarowania
- brak obrotomierza
- brak wskaźnika poziomu paliwa
- rozrząd na płytkach i kłopotliwa i kosztowna regulacja zaworów
a tak, o same zalety
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Regulacja prosta, bo kawasaki ma taki patent w sobie, że dźwignie zaworowe odsuwa się w bok i wyciąga się płytkę. W innych moto trzeba np. demontować wałki rozrządu. Ja do słabych stron bym zaliczył przede wszystkim: gaźnik i fakt że jest 1 na dwa garnki. Plus taki. że tańsza regulacja ale jednak kosztem kultury pracy. Następnie trochę odczuwa się jazdę z pasażerem. Przydałoby się kilka km więcej ale... nie ma tragedii. Ogólnie w tych pieniądzach chyba jedna z lepszych opcji No i zależy jakie masz podejście, może, aczkolwiek niekoniecznie, wnerwiać Cię rzegot silnika, cykanie i takie tam dziwne naturalne dla Vn-a odgłosy pracy silnika.
Yamaha XV 1600, Honda XL1000V, SAM ZAP x 2, K-750
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Ja jak miałem swoją 800 setkę za największy mankament tego modelu uważałem siedzenie które jest poprostu newygodne do dłuższej jazdy. Poza tym dwa lata eksploatacji w gorącym klimacie bez najmiejszych problemów. Jazda w górach bajeczna moto trzyma się idealnie drogi. Wiem bo nakręciłem z 4000 km po górach. Tak rozwiązałem problem niewygodnego siodła
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
Witam, ja właśnie tak jak Ty przesiadłem się z Virago 535 tylko, że na Vulcana 1500. Jestem z ludzi tych troszkę większych i w 535 przeszkadzało mi tylko wielkość motocykla. Na VN wyglądam normalnie, a nie jak na rowerku
Słabe punkty to jak zwykle, zależy co trafisz. Dobry zadbany będziesz zadowolony. Odpicowany do sprzedaży gruchot będziesz narzekał.
Słabe punkty to jak zwykle, zależy co trafisz. Dobry zadbany będziesz zadowolony. Odpicowany do sprzedaży gruchot będziesz narzekał.
Motorek jaki mam VN-15SE
- Badger
akcesoriów jest mnóstwo
jeśli chodzi o części - ja nie potrzebowałem więc trudno się wypowiedzieć - jak dorabiałem kluczyk to zamawiałem w serwisie i kosztował mnie jakieś 30 - 40 pln.
lusterka oryginalen coś około 500 pln.
a reszta .... tak jak mówiłem, na trzy lata jazdy nie potrzebowałem czesci
jeśli chodzi o części - ja nie potrzebowałem więc trudno się wypowiedzieć - jak dorabiałem kluczyk to zamawiałem w serwisie i kosztował mnie jakieś 30 - 40 pln.
lusterka oryginalen coś około 500 pln.
a reszta .... tak jak mówiłem, na trzy lata jazdy nie potrzebowałem czesci
pie.....lę, nie myję
- Badger
ja też nie słyszałem o kimś co musiał wymienić membranę czy iglicę. Choć fakt, kurevsko drogie.
to jak szukałem moto dla siebie, już częściej słyszałem o regulatorze napięcia
to jak szukałem moto dla siebie, już częściej słyszałem o regulatorze napięcia
pie.....lę, nie myję
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Ja cztery sezony miałem VN 800 i nic nie robiłem, wymiana oleju, ciśnienie w oponach i do przodu, bajki o awaryjności Kawasaki są bezpodstawne.
Teraz VN 1500 i też bez problemu.
Teraz VN 1500 i też bez problemu.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl