przełącznik świateł mijania/drogowe VN800 B10

Awatar użytkownika
adamli
Miejscowość: zielonka k/w-wy
Motocykl: VN 1600 Nomad
VROC: 34189

Post autor: adamli » ndz kwie 08, 2012

:oki: :clap: zolna dziewczyna...i jaka samodzielna :mrgreen:
Kiedy humor ci się zjebie, wsiądź na motor będziesz w niebie ;) ~~~~

VROC: 34189 tel. 511616633

Awatar użytkownika
jurekawasaki
Miejscowość: wielkopolska
Motocykl: kawasaki vn 800
VROC: 0

Post autor: jurekawasaki » ndz kwie 08, 2012

Wielki szacun . :thumbup:

crazytomi
Miejscowość: Świdnik
Motocykl: VN 1700 VOYAGER
VROC: 32896

Post autor: crazytomi » ndz kwie 08, 2012

Ruda pisze: Rozkrecilam przelacznik, crezytomy dziekuje za opis przydal sie bardzo :)
Proszę bardzo, cieszę się, ze mogłem troszkę pomóc, jak widzisz to nic trudnego ale trzeba zajrzeć i spróbować naprawić, spisałaś się dzielnie :)

P.S. Wybaczam przekręcenie nicka :ok:

Awatar użytkownika
Lecho
Miejscowość: Białystok
Motocykl: VN1600 Classic
VROC: 32224

Post autor: Lecho » ndz kwie 08, 2012

Ruda :clap:
:ok:

Awatar użytkownika
Ruda
Miejscowość: Maidenhead UK
Motocykl: BMW F800GT

Post autor: Ruda » ndz kwie 08, 2012

crazytomi,
Najmocniej przeprasza za przkrecenie nicka, to z emocji :)
Vulcana już nie mam ale sentyment pozostał...
http://on2wheelswithlove.com/

Konrad
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN1700 NOMAD
VROC: 34019

Post autor: Konrad » ndz kwie 08, 2012

Ruda jesteś wielka :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Konrad

VROC #34019

Awatar użytkownika
Pantani
Miejscowość: Ożarów Maz
Motocykl: f650gs twin

Post autor: Pantani » ndz kwie 08, 2012

Wystarczyła mała motywacja i po problemie! :ok: Gratulacje!
Vn800 to prosta maszyna i sporo można samemu zrobić. Ceny w serwisach to dodatkowa zachęta do nauki mechaniki (i elektryki) :)

crazytomi

Post autor: crazytomi » sob kwie 28, 2012

Nie będę zakładał nowego tematu ale się podczepię, naprawiłem sobie przełącznik drogowych jak tu wcześniej pisałem i wszystko grało aż tu nagle zniknęły mi światła mijania (mam je podpięte pod pozycje) i zostały mi drogowe. Myślałem, że to nowa żarówka i padło włókno ale zauważyłem, że nie mam też pozycji z przodu oraz z tyłu, włączyłem zatem światła postojowe (kluczykiem) i wtedy zaświeciły mi mijania i pozycję czyli wszystko w normie biorąc pod uwagę przeróbkę z jaką moto już kupiłem czyli mijania pod pozycją.
Bezpieczniki niby ok, może jeszcze raz sprawdzę podmieniając bo może się przepalił nietypowo w co w sumie wątpię.
Ma ktoś jakieś propozycje co sprawdzić bo wieczorkiem będę do tego zaglądał?

Awatar użytkownika
Ruda

Post autor: Ruda » sob kwie 28, 2012

No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk? ;)
Vulcana już nie mam ale sentyment pozostał...
http://on2wheelswithlove.com/

Awatar użytkownika
jurekawasaki
Miejscowość: wielkopolska
Motocykl: kawasaki vn 800

Post autor: jurekawasaki » sob kwie 28, 2012

crazytomi, , Pytaj naszego speca w spódnicy ,Ruda tak zamiotła problemem przełącznika świateł że i ja chylę czoła. :mrgreen:
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ruda

jurekawasaki pisze:crazytomi, , Pytaj naszego speca w spódnicy ,Ruda tak zamiotła problemem przełącznika świateł że i ja chylę czoła. :mrgreen:
Pozdrawiam.
strzele focha kiedy indziej za ten tekst, bo dziś mi się nie chce :D

po prostu chciałam żeby crazytomi sprecyzował kiedy ma światła mijania a kiedy nie, to łatwiej się znajdzie ktoś, kto mu pomoże...

Awatar użytkownika
Iron75
Motocykl: VN2000

Post autor: Iron75 » sob kwie 28, 2012

Ruda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk? ;)
Mijania ma podpięte po pozycję ;) i jak chce włączyć światła mijania przełącznikiem to ich nie ma, ani na ustawieniu 1(pozycja) ani nie ustawianiu 2(mijania)

W 8setkach jest tak że mozesz sobie przekręcic kluczyć w drugą stronę włączając światła pozycyjne i go wyjąć. I Crazy jak przekręca ten kluczyć to - z racji tego że mijania ma podpięte pod pozycję - włączają Mu sie mijania

Kuźwa ale zamotałem :D

Awatar użytkownika
Ruda

Iron75 pisze:
Ruda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk? ;)
Mijania ma podpięte po pozycję ;) i jak chce włączyć światła mijania przełącznikiem to ich nie ma, ani na ustawieniu 1(pozycja) ani nie ustawianiu 2(mijania)
hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe, ale to pewnie różnia modelu czy wersji EU/US nie wiem...
W 8setkach jest tak że mozesz sobie przekręcic kluczyć w drugą stronę włączając światła pozycyjne i go wyjąć
a o tym to nie wiedziałam, właśnie wróciłam z garazu i faktycznie, też tak mam ;)
tylko jak przekrece kluczyk w drugą strone, mam pozycje tylko z tyłu, przednie kierunki gasną
I Crazy jak przekręca ten kluczyć to - z racji tego że mijania ma podpięte pod pozycję - włączają Mu sie mijania
Kuźwa ale zamotałem :D
o teraz wszystko jasne, nie zamotałeś, ja zrozumiałam ;)
to ja obstawiam albo bezpiecznik, albo przekaźnik, ale ja tam się nie znam :p

Awatar użytkownika
Iron75
Motocykl: VN2000

Post autor: Iron75 » sob kwie 28, 2012

Ruda pisze:hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe,
to już żeby tak do końca wszystko wyjaśnić to powiem jeszcze że płożenia przełącznika pozycja /mijania dotyczą włącznika świateł w prawej manetce
w lewej jest tak jak u Ciebie
Ruda pisze:tylko jak przekrece kluczyk w drugą strone, mam pozycje tylko z tyłu, przednie kierunki gasną

Cytat:
powinna się świecić również pozycja z przodu, u mnie się świecą kierunki z przodu , ale na mnie nie patrz bo ja mam tam coś kombinowane. Znaczy się mam europejczyka robionego na amerykańca ;)

Awatar użytkownika
Ruda

Iron75 pisze:
Ruda pisze:hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe,
to już żeby tak do końca wszystko wyjaśnić to powiem jeszcze że płożenia przełącznika pozycja /mijania dotyczą włącznika świateł w prawej manetce
w lewej jest tak jak u Ciebie
w mojej wersji brak tego przełącznika w prawej manetce, mam tylko czerwony od zasilania i czarny mały od rozrusznika

dziękuej za cenną lekcje :hah:

crazytomi

Post autor: crazytomi » sob kwie 28, 2012

Ruda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk?
Widzisz napisałem, że po przekręceniu kluczyka włączam światła POSTOJOWE a to nie pozycyjne ;) fakt nie sprecyzowałem, że kluczyk dalej niż na zapłon. Iron dobrze to chyba wyjaśnił.
Jak będzie czas popatrzę bardziej ale nawet nie wiem gdzie tam jest przekaźnik od mijania.

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

brak światła mijania drogowe są

Post autor: Mayones » sob maja 05, 2012

czy ktoś się spotkał z takim problemem ? mam światła drogowe mam postojowe nie mam mijania, jest też w lampie wpięty przekaźnik nie wiem czy standardowo w VN takowy występuje czy ktoś go tam wmontował przy okazji podłączania lightbarów, jak wyjmuje przekaźnik i podepnę w kostce na krótko kablem to mijania są, przekaźnik cyka przy włączaniu świateł to chyba powinien być dobry ?

Awatar użytkownika
adamli

Post autor: adamli » sob maja 05, 2012

To że słychać cykanie nie znaczy że załącza styki.Omomierz lub jakiś inny wskażnik pozwoli ci sprawdzić które pary styków są zwierane kiedy załączasz przekaźnik lub czy wogóle są zwierane.

Awatar użytkownika
adamli

Post autor: adamli » sob maja 05, 2012

Na styk przekażnika powinieneś mieć podane +12V.Sprawdź czy masz takie napięcie.

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

Post autor: Mayones » czw maja 10, 2012

już znalazłem przyczynę braku świateł mijania, ot takie przytopione gniazdo bezpiecznika dodatkowo na kablu przy aku, wymieniłem na nowe z pięknym szklanym bezpiecznikiem :)
ze spraw elektrycznych troszkę mnie irytuje przełącznik kierunków, wydaje mi się że po przesunięciu w lewo czy prawo powinien sam lub z pomocą sprężyny wrócić na środek gdzie można go wylączyć, mój nie wraca , czy to da się jakoś naprawić, czy w ogóle można dostać się do środka tego przełącznika ?

ODPOWIEDZ