przełącznik świateł mijania/drogowe VN800 B10
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
- Ruda
- Miejscowość: Maidenhead UK
- Motocykl: BMW F800GT
crazytomi,
Najmocniej przeprasza za przkrecenie nicka, to z emocji
Najmocniej przeprasza za przkrecenie nicka, to z emocji
Vulcana już nie mam ale sentyment pozostał...
http://on2wheelswithlove.com/
-
- Miejscowość: Świdnik
- Motocykl: VN 1700 VOYAGER
- VROC: 32896
Nie będę zakładał nowego tematu ale się podczepię, naprawiłem sobie przełącznik drogowych jak tu wcześniej pisałem i wszystko grało aż tu nagle zniknęły mi światła mijania (mam je podpięte pod pozycje) i zostały mi drogowe. Myślałem, że to nowa żarówka i padło włókno ale zauważyłem, że nie mam też pozycji z przodu oraz z tyłu, włączyłem zatem światła postojowe (kluczykiem) i wtedy zaświeciły mi mijania i pozycję czyli wszystko w normie biorąc pod uwagę przeróbkę z jaką moto już kupiłem czyli mijania pod pozycją.
Bezpieczniki niby ok, może jeszcze raz sprawdzę podmieniając bo może się przepalił nietypowo w co w sumie wątpię.
Ma ktoś jakieś propozycje co sprawdzić bo wieczorkiem będę do tego zaglądał?
Bezpieczniki niby ok, może jeszcze raz sprawdzę podmieniając bo może się przepalił nietypowo w co w sumie wątpię.
Ma ktoś jakieś propozycje co sprawdzić bo wieczorkiem będę do tego zaglądał?
- Ruda
No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk?
Vulcana już nie mam ale sentyment pozostał...
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- Ruda
strzele focha kiedy indziej za ten tekst, bo dziś mi się nie chcejurekawasaki pisze:crazytomi, , Pytaj naszego speca w spódnicy ,Ruda tak zamiotła problemem przełącznika świateł że i ja chylę czoła.
Pozdrawiam.
po prostu chciałam żeby crazytomi sprecyzował kiedy ma światła mijania a kiedy nie, to łatwiej się znajdzie ktoś, kto mu pomoże...
Mijania ma podpięte po pozycję i jak chce włączyć światła mijania przełącznikiem to ich nie ma, ani na ustawieniu 1(pozycja) ani nie ustawianiu 2(mijania)Ruda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk?
W 8setkach jest tak że mozesz sobie przekręcic kluczyć w drugą stronę włączając światła pozycyjne i go wyjąć. I Crazy jak przekręca ten kluczyć to - z racji tego że mijania ma podpięte pod pozycję - włączają Mu sie mijania
Kuźwa ale zamotałem
- Ruda
hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe, ale to pewnie różnia modelu czy wersji EU/US nie wiem...Iron75 pisze:Mijania ma podpięte po pozycję i jak chce włączyć światła mijania przełącznikiem to ich nie ma, ani na ustawieniu 1(pozycja) ani nie ustawianiu 2(mijania)Ruda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk?
a o tym to nie wiedziałam, właśnie wróciłam z garazu i faktycznie, też tak mamW 8setkach jest tak że mozesz sobie przekręcic kluczyć w drugą stronę włączając światła pozycyjne i go wyjąć
tylko jak przekrece kluczyk w drugą strone, mam pozycje tylko z tyłu, przednie kierunki gasną
o teraz wszystko jasne, nie zamotałeś, ja zrozumiałamI Crazy jak przekręca ten kluczyć to - z racji tego że mijania ma podpięte pod pozycję - włączają Mu sie mijania
Kuźwa ale zamotałem
to ja obstawiam albo bezpiecznik, albo przekaźnik, ale ja tam się nie znam
to już żeby tak do końca wszystko wyjaśnić to powiem jeszcze że płożenia przełącznika pozycja /mijania dotyczą włącznika świateł w prawej manetceRuda pisze:hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe,
w lewej jest tak jak u Ciebie
powinna się świecić również pozycja z przodu, u mnie się świecą kierunki z przodu , ale na mnie nie patrz bo ja mam tam coś kombinowane. Znaczy się mam europejczyka robionego na amerykańcaRuda pisze:tylko jak przekrece kluczyk w drugą strone, mam pozycje tylko z tyłu, przednie kierunki gasną
Cytat:
- Ruda
w mojej wersji brak tego przełącznika w prawej manetce, mam tylko czerwony od zasilania i czarny mały od rozrusznikaIron75 pisze:to już żeby tak do końca wszystko wyjaśnić to powiem jeszcze że płożenia przełącznika pozycja /mijania dotyczą włącznika świateł w prawej manetceRuda pisze:hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe,
w lewej jest tak jak u Ciebie
dziękuej za cenną lekcje
-
- Miejscowość: Świdnik
- Motocykl: VN 1700 VOYAGER
- VROC: 32896
Widzisz napisałem, że po przekręceniu kluczyka włączam światła POSTOJOWE a to nie pozycyjne fakt nie sprecyzowałem, że kluczyk dalej niż na zapłon. Iron dobrze to chyba wyjaśnił.Ruda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk?
Jak będzie czas popatrzę bardziej ale nawet nie wiem gdzie tam jest przekaźnik od mijania.
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
brak światła mijania drogowe są
czy ktoś się spotkał z takim problemem ? mam światła drogowe mam postojowe nie mam mijania, jest też w lampie wpięty przekaźnik nie wiem czy standardowo w VN takowy występuje czy ktoś go tam wmontował przy okazji podłączania lightbarów, jak wyjmuje przekaźnik i podepnę w kostce na krótko kablem to mijania są, przekaźnik cyka przy włączaniu świateł to chyba powinien być dobry ?
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
już znalazłem przyczynę braku świateł mijania, ot takie przytopione gniazdo bezpiecznika dodatkowo na kablu przy aku, wymieniłem na nowe z pięknym szklanym bezpiecznikiem
ze spraw elektrycznych troszkę mnie irytuje przełącznik kierunków, wydaje mi się że po przesunięciu w lewo czy prawo powinien sam lub z pomocą sprężyny wrócić na środek gdzie można go wylączyć, mój nie wraca , czy to da się jakoś naprawić, czy w ogóle można dostać się do środka tego przełącznika ?
ze spraw elektrycznych troszkę mnie irytuje przełącznik kierunków, wydaje mi się że po przesunięciu w lewo czy prawo powinien sam lub z pomocą sprężyny wrócić na środek gdzie można go wylączyć, mój nie wraca , czy to da się jakoś naprawić, czy w ogóle można dostać się do środka tego przełącznika ?