strzele focha kiedy indziej za ten tekst, bo dziś mi się nie chcejurekawasaki pisze:crazytomi, , Pytaj naszego speca w spódnicy ,Ruda tak zamiotła problemem przełącznika świateł że i ja chylę czoła.![]()
Pozdrawiam.
Mijania ma podpięte po pozycjęRuda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk?
hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe, ale to pewnie różnia modelu czy wersji EU/US nie wiem...Iron75 pisze:Mijania ma podpięte po pozycjęRuda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk?i jak chce włączyć światła mijania przełącznikiem to ich nie ma, ani na ustawieniu 1(pozycja) ani nie ustawianiu 2(mijania)
a o tym to nie wiedziałam, właśnie wróciłam z garazu i faktycznie, też tak mamW 8setkach jest tak że mozesz sobie przekręcic kluczyć w drugą stronę włączając światła pozycyjne i go wyjąć
o teraz wszystko jasne, nie zamotałeś, ja zrozumiałamI Crazy jak przekręca ten kluczyć to - z racji tego że mijania ma podpięte pod pozycję - włączają Mu sie mijania
Kuźwa ale zamotałem
to już żeby tak do końca wszystko wyjaśnić to powiem jeszcze że płożenia przełącznika pozycja /mijania dotyczą włącznika świateł w prawej manetceRuda pisze:hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe,
powinna się świecić również pozycja z przodu, u mnie się świecą kierunki z przodu , ale na mnie nie patrz bo ja mam tam coś kombinowane. Znaczy się mam europejczyka robionego na amerykańcaRuda pisze:tylko jak przekrece kluczyk w drugą strone, mam pozycje tylko z tyłu, przednie kierunki gasną
Cytat:
w mojej wersji brak tego przełącznika w prawej manetce, mam tylko czerwony od zasilania i czarny mały od rozrusznikaIron75 pisze:to już żeby tak do końca wszystko wyjaśnić to powiem jeszcze że płożenia przełącznika pozycja /mijania dotyczą włącznika świateł w prawej manetceRuda pisze:hmm.. u mnie nie ma przełącznika do pozycji, mój przełącznik w lewej manetce to tylko mijania/drogowe,
w lewej jest tak jak u Ciebie
Widzisz napisałem, że po przekręceniu kluczyka włączam światła POSTOJOWE a to nie pozycyjneRuda pisze:No to kiedy nie masz tego mijania, skoro masz jak przekrecasz kluczyk?