Wydech VN800 - problem z dopasowaniem
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
Wydech VN800 - problem z dopasowaniem
Kochani.
Mam zamiar zakupić oryginalny, używany wydech do mojej maszynki VN800A 1995.
Na allegro i ebay-u coś można znaleźć ale nie wiem czy będzie pasowało.
Mam na oku dwie licytacje.
Na jednej jest tłumik KHI K 462 e4 a na drugiej KHI K 345 e1 0306 (takie numery są wytłoczone na wydechach)
Co oznaczają te numery i jak zidentyfikować który wydech jest do mojego modelu/rocznika?
Mam zamiar zakupić oryginalny, używany wydech do mojej maszynki VN800A 1995.
Na allegro i ebay-u coś można znaleźć ale nie wiem czy będzie pasowało.
Mam na oku dwie licytacje.
Na jednej jest tłumik KHI K 462 e4 a na drugiej KHI K 345 e1 0306 (takie numery są wytłoczone na wydechach)
Co oznaczają te numery i jak zidentyfikować który wydech jest do mojego modelu/rocznika?
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Na moich jest coś takiego:
https://www.dropbox.com/s/vync63if0ki5v ... .02.04.jpg
https://www.dropbox.com/s/vync63if0ki5v ... .02.04.jpg
- ciecio
Już zakupiłem na niemieckim ebay-u takie z numerem 345.
W przyszłym tygodniu będę je miał, mam nadzieję, że będą pasowały.
Gdyby nie to się odezwę
W przyszłym tygodniu będę je miał, mam nadzieję, że będą pasowały.
Gdyby nie to się odezwę
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
- ciecio
Puste wydechy Highway Hawk.
Co prawda dorobiłem sobie do nich DB kilery, ale wciąż było głośno.
Brzmiały fajnie i po mieście jeździło się super, ale każdy dalszy przelot po za miastem już troszkę męczył.
Co prawda dorobiłem sobie do nich DB kilery, ale wciąż było głośno.
Brzmiały fajnie i po mieście jeździło się super, ale każdy dalszy przelot po za miastem już troszkę męczył.
- Skrobel
Przepraszam, że podłączam się do tematu, ale też myślę o jakichś nowych kominach do mojego 800, ale bardziej mi zależy na basowym burczeniu niż na decybelach.
Czy ktoś z kolegów osiemsetkowców ma przypadkiem założone Silvertail'e K2 albo Vance Cruzers? A może chociaż Kaliny? co by można było posłuchać jak one pyrkają...
Wyprute w 800 nie brzmią najlepiej nie wspominając o tym, że nie da się za kimś takim jechać, a obok też ciężko. Z kolei puste akcesoryjne... cóż... jeśli już wydawać kasę, to niech cośtam w środku mają, co można byłoby wyciągnąć w razie potrzeby...
Czy ktoś z kolegów osiemsetkowców ma przypadkiem założone Silvertail'e K2 albo Vance Cruzers? A może chociaż Kaliny? co by można było posłuchać jak one pyrkają...
Wyprute w 800 nie brzmią najlepiej nie wspominając o tym, że nie da się za kimś takim jechać, a obok też ciężko. Z kolei puste akcesoryjne... cóż... jeśli już wydawać kasę, to niech cośtam w środku mają, co można byłoby wyciągnąć w razie potrzeby...
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
- VROC: 0
Na przelotowych nie da się normalnie jeździć. Ta opcja jest zupełnie bezużyteczna!Skrobel pisze:jeśli już wydawać kasę, to niech cośtam w środku mają, co można byłoby wyciągnąć w razie potrzeby...
Z zainstalowanymi wkładami akcesoryjne wydechy są bardzo głośne, niepraktyczne i oczywiście nie spełniają norm określonych w przepisach.
Mam założone V&H straightshots i też kombinowałem dodatkowy db killer. Zdecydowałem się na wymianę po usterce oryginałów i myślę że nawiercone seryjne były dla mnie najlepszym kompromisem.
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
- VROC: 0
Skrobel pisze:bardziej mi zależy na basowym burczeniu niż na decybelach.
quote]
Wiem o jaki efekt Ci chodzi. Musisz liczyć się z tym, że 800 to mało i nie będzie tak ładnie "bulgotał" jak większe pojemności.
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
- Skrobel
Szczerze mówiąc mnie wystarczyłoby coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=UeS3iL2UkqE
Tylko przypuszczam, że gość kręcił filmik np. GoPro w tym takim szczelnym "ubranku" i przez to dźwięk jest oszukany. Poza tym to 900, a nie 800.
Zgadzam się, że puste oryginały to porażka, ale nie chciałem tego "głośno" pisać, żeby się niektórzy koledzy (np. z Lublina) na mnie nie poobrażali
http://www.youtube.com/watch?v=UeS3iL2UkqE
Tylko przypuszczam, że gość kręcił filmik np. GoPro w tym takim szczelnym "ubranku" i przez to dźwięk jest oszukany. Poza tym to 900, a nie 800.
Zgadzam się, że puste oryginały to porażka, ale nie chciałem tego "głośno" pisać, żeby się niektórzy koledzy (np. z Lublina) na mnie nie poobrażali
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
Ja mam puste wydechy Highway Hawk. (a właśnie kupione od ciecio, ) po 2 latach jazdy na oryginałach, w końcu wiem na czym jeżdżę. Raz włożyłem tylko tylko db killer`y Ja jechaliśmy jesienią na KPKM 950 km (piątek po południu wyjazd, sobota powrót) chciałem trochę oszczędzić uszy, Ale z perspektywy czasu przyznaję że założenie db killer`ów to był zły pomysł. I tak miałem w głowie ryk (jechał przede mną Tokar i Crazy )Pantani pisze:Na przelotowych nie da się normalnie jeździć. Ta opcja jest zupełnie bezużyteczna!
Skrobel pisze:Zgadzam się, że puste oryginały to porażka, ale nie chciałem tego "głośno" pisać, żeby się niektórzy koledzy (np. z Lublina) na mnie nie poobrażali
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
- Skrobel
Z tego wszystkiego wynika właściwie jeden wniosek - szkoda kasy na akcesoryjne wydechy do 800...
A co do pustych, to ja dużą część trasy w Bieszczady jechałem za Szwagrem (800 z jakimiś cienkimi rurami - pustymi rzecz jasna) a potem właśnie za Crazy'm. I na tym właśnie opieram swoje zdanie, że puste to jednak nie dla mnie.
Z drugiej strony teraz jak jadę sam to słyszę silnik, a wydechów za cholerę... A chciałbym chociaż trochę tych wydechów usłyszeć.
A co do pustych, to ja dużą część trasy w Bieszczady jechałem za Szwagrem (800 z jakimiś cienkimi rurami - pustymi rzecz jasna) a potem właśnie za Crazy'm. I na tym właśnie opieram swoje zdanie, że puste to jednak nie dla mnie.
Z drugiej strony teraz jak jadę sam to słyszę silnik, a wydechów za cholerę... A chciałbym chociaż trochę tych wydechów usłyszeć.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel