Witam!!!
Witam!!!
Witam,
na wstępie pozdrawiam wszystkich ze słonecznego Śląska
Od 2014 jestem współwłaścicielką VN 900 Classic (jeździ na nim mój mąż).
W zeszłym roku w bólach i w trudzie udało mi się zdobyć wymarzone prawo jazdy kat A.
Jednak nasz Vulcan okazał się dla mnie za duży, a i Szanowny Małżonek nie chciał powierzyć swojego cacka w moje ręce ...
Wobec tego zakupiłam (oczywiście Kawasaki) ER-6n - w miarę lekki i wybaczający błędy motocykl, do tego podobny gabarytowo do Gladiusa (na którym uczyłam się jeździć). Jednak cały czas czuję, że nie jest to... Nie dosięgam ziemi całą stopą (tylko palcami), a przy prędkościach powyżej 100 km/h mam wrażenie, że zaraz mnie zdmuchnie z motocykla. Ponadto nie kręci mnie szybka jazda - preferuję raczej dostojne "toczenie się" i podziwianie krajobrazów. No i brakuje mi chromów...
Zaczęłam zastanawiać się nad przesiadką na EN 500. Musiałabym się oczywiście do niego przymierzyć (mam nadzieję, że nie będzie za duży na moje 167 cm wzrostu).
Wypatrzyłam takie ogłoszenie http://jademotocykle.pl/produkt/19/ - może ktoś akurat oglądał ten motocykl i mógłby mi coś na jego temat powiedzieć (w sieci są sprzeczne opinie na temat tego sprzedawcy).
Jakbym zdecydowała się na zmianę motocykla, to zależałoby mi, by zostawić ER-6n w rozliczeniu - to chyba wyklucza ogłoszenia od osób prywatnych...
A może mi coś innego doradzicie?
na wstępie pozdrawiam wszystkich ze słonecznego Śląska
Od 2014 jestem współwłaścicielką VN 900 Classic (jeździ na nim mój mąż).
W zeszłym roku w bólach i w trudzie udało mi się zdobyć wymarzone prawo jazdy kat A.
Jednak nasz Vulcan okazał się dla mnie za duży, a i Szanowny Małżonek nie chciał powierzyć swojego cacka w moje ręce ...
Wobec tego zakupiłam (oczywiście Kawasaki) ER-6n - w miarę lekki i wybaczający błędy motocykl, do tego podobny gabarytowo do Gladiusa (na którym uczyłam się jeździć). Jednak cały czas czuję, że nie jest to... Nie dosięgam ziemi całą stopą (tylko palcami), a przy prędkościach powyżej 100 km/h mam wrażenie, że zaraz mnie zdmuchnie z motocykla. Ponadto nie kręci mnie szybka jazda - preferuję raczej dostojne "toczenie się" i podziwianie krajobrazów. No i brakuje mi chromów...
Zaczęłam zastanawiać się nad przesiadką na EN 500. Musiałabym się oczywiście do niego przymierzyć (mam nadzieję, że nie będzie za duży na moje 167 cm wzrostu).
Wypatrzyłam takie ogłoszenie http://jademotocykle.pl/produkt/19/ - może ktoś akurat oglądał ten motocykl i mógłby mi coś na jego temat powiedzieć (w sieci są sprzeczne opinie na temat tego sprzedawcy).
Jakbym zdecydowała się na zmianę motocykla, to zależałoby mi, by zostawić ER-6n w rozliczeniu - to chyba wyklucza ogłoszenia od osób prywatnych...
A może mi coś innego doradzicie?
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
-
- Miejscowość: SRC
- Motocykl: VN 900 Classic, HD Electra
- VROC: 37533
cześć spróbuj zobaczyć coś w pilchowicach sprawdzony dostawca z pasją i moto wrozliczeniu idzie zostawić https://www.facebook.com/salonPMmotor/
kolba
- Ryszard1962
- Miejscowość: Warszawa - Gocławek
- Motocykl: RS 1600 był Kawsaki VN 1500 NOMAD
- VROC: 37255
- Kristof_if
- Miejscowość: Lubomia
- Motocykl: HD FLHTK103,Honda Transalp,Cx500,był VN 1500
- VROC: 37033
Jak mi się uda, to może w czwartek lub w sobotę skoczę go obejrzeć i się przymierzyć...Painkiller pisze:Witaj!
Przy Twoim wzroście na EN500 powinno Ci się siedzieć wygodnie. Ten z ogłoszenia sprawia wrażenie zadbanego ale wiadomo, że co innego zdjęcia co innego na żywo.
Pilchowice znam - byłam tam kilka razy. Obserwuję ich ogłoszenia, ale chyba EN 500 aktualnie nie mają na stanie.Kolba pisze:cześć spróbuj zobaczyć coś w pilchowicach sprawdzony dostawca z pasją i moto wrozliczeniu idzie zostawić https://www.facebook.com/salonPMmotor/
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Czołem!
Dla mnie Konradowy (a teraz Scooti'owy) EN 500 wydawał się właśnie dość wysoki. W porównaniu do VN 800, którym wtedy jeździłem. Dlatego jeśli będziesz miała jakąś okazję to usiądź sobie też na VN 800 Classic - też wybacza dużo błędów (wiem bo to był mój pierwszy motocykl), jest zgrabny, w miarę lekki i niski i moja mamuśka (również tuż po zdaniu prawka na A) ogarniała go bez żadnego problemu.
Zresztą ja sam mam niespełna 170 cm wzrostu i z 800 sobie radziłem nie najgorzej. 900 to zresztą też bardzo wdzięczne moto, tylko właśnie sprawia wrażenie bardziej rozłożystego - kierownica i podesty są jakoś dalej niż w 800. No i jest parę kilo cięższa...
Dla mnie Konradowy (a teraz Scooti'owy) EN 500 wydawał się właśnie dość wysoki. W porównaniu do VN 800, którym wtedy jeździłem. Dlatego jeśli będziesz miała jakąś okazję to usiądź sobie też na VN 800 Classic - też wybacza dużo błędów (wiem bo to był mój pierwszy motocykl), jest zgrabny, w miarę lekki i niski i moja mamuśka (również tuż po zdaniu prawka na A) ogarniała go bez żadnego problemu.
Zresztą ja sam mam niespełna 170 cm wzrostu i z 800 sobie radziłem nie najgorzej. 900 to zresztą też bardzo wdzięczne moto, tylko właśnie sprawia wrażenie bardziej rozłożystego - kierownica i podesty są jakoś dalej niż w 800. No i jest parę kilo cięższa...
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
- VROC: 0
Zgadzam się z przedmówcą.
Zwłaszcza, że ze Skroblem mamy podobne gabaryty i obaj mieliśmy 800.
Poza tym nie przekonuje mnie 500 z ogłoszenia. Cena jest mocno naciągnięta, motocykl jest "wypicowany" a czy był wcześniej zadbany tego nie wie nikt.
Zwłaszcza, że ze Skroblem mamy podobne gabaryty i obaj mieliśmy 800.
Poza tym nie przekonuje mnie 500 z ogłoszenia. Cena jest mocno naciągnięta, motocykl jest "wypicowany" a czy był wcześniej zadbany tego nie wie nikt.
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur