Gmole vn900
Gmole vn900
Kumpel sam zrobił gmole z kwasówki tz wygięli mu w zakładzie i przyspawali sam tylko oszlifował spawy i do polerował koszt ok 200zł (+piwka) naprawdę bardzo fajnie wyglądają. Ma ktoś wymiary gmoli do vn 900 z mocowaniami, albo zdjęcie z poglądowe z rozmiarami bo mam chęć sobie takie zrobić.
- marekm
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: VN900 Classic, Yamaha T-Max 530
- VROC: 0
Temat co prawda lekko starawy, ale nie chcę zakładać nowego, więc zapytam jakie gmole polecacie do Classic'a (pytam o tradycyjne gmole, tzn. bez zintegrowanych spacerówek) ?
Ceny (u nas) wahają się od 380 PLN (produkcja PL) do 950 PLN (Baron, USA).
W necie są kiepskie fotki, więc trudno dostrzec jak poszczególne modele sa montowane.
Ceny (u nas) wahają się od 380 PLN (produkcja PL) do 950 PLN (Baron, USA).
W necie są kiepskie fotki, więc trudno dostrzec jak poszczególne modele sa montowane.
- Krzycho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: V-strom 650, wcześniej Vulcany...
- VROC: 35666
Ja mam takie link. Dół mocowany śrubami trzymającymi sety/podnóżki kierowcy, góra obejmami do podłużnic ramy. Wszystkie śruby były w komplecie, również tulejka potrzebna do przesunięcia klaksonu, jakość spawów i chromu OK. Gmol jest wykonany z rury, która jest cięższa niż wygląda. Wytrzymałości nie miałem okazji sprawdzać...
-
- Miejscowość: STARGARD
- Motocykl: HD V-ROD MUSCLE
ja mam takie jak krzycho i tak:
1. wygląd bardzo ok
2. fiknąłem pod garażem przy małej prędkości, gmol nie wygiął się ale tylko chrom ucierpiał, z przodu nic nie ucierpiało, kiera ani cokolwiek, natomiast nie ochronilo to wydechów, trochę się obtarł dolny od spodu, ale teraz sa nowe HARD KROME i jest git
3. przy mocnym złożeniu w zakręcie pierwszym elementem który harata asfalt jest dolne mocowanie gmola, dźwięk jest przerazający, przetestowane wielokrotnie szczególnie przy zjeżdzaniu z ronda, zona prawie zawalu dostala a kolega jadący za mną był pewien ze gleba będzie, a poza tym jest to element sztywny a wiec nie poddaje się i może to być niebezpieczne, bo może nastąpić zarzucenie motocykla i gleba, u mnie obie strony są już zdarte o ok, 0.5 cm, trochę po torze jezdzilem a tam tez zakrety ;-)
reszta ok, wart swojej ceny
Ps. Banan ma hurtownie 900 tek :-)))
1. wygląd bardzo ok
2. fiknąłem pod garażem przy małej prędkości, gmol nie wygiął się ale tylko chrom ucierpiał, z przodu nic nie ucierpiało, kiera ani cokolwiek, natomiast nie ochronilo to wydechów, trochę się obtarł dolny od spodu, ale teraz sa nowe HARD KROME i jest git
3. przy mocnym złożeniu w zakręcie pierwszym elementem który harata asfalt jest dolne mocowanie gmola, dźwięk jest przerazający, przetestowane wielokrotnie szczególnie przy zjeżdzaniu z ronda, zona prawie zawalu dostala a kolega jadący za mną był pewien ze gleba będzie, a poza tym jest to element sztywny a wiec nie poddaje się i może to być niebezpieczne, bo może nastąpić zarzucenie motocykla i gleba, u mnie obie strony są już zdarte o ok, 0.5 cm, trochę po torze jezdzilem a tam tez zakrety ;-)
reszta ok, wart swojej ceny
Ps. Banan ma hurtownie 900 tek :-)))
- Krzycho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: V-strom 650, wcześniej Vulcany...
- VROC: 35666
Dziwne...czarny pisze: 3. przy mocnym złożeniu w zakręcie pierwszym elementem który harata asfalt jest dolne mocowanie gmola
U mnie najpierw zaczyna szorować podest, co też nie jest przyjemne.
Ale podesty się unoszą, więc nie jest to groźne.
Może masz odwrotnie założone? Ślizgacz powinien być z tyłu.
-
jak odwrotnie? gmola nie da się odwrotnie, jak się klade pierwszy trze gmol, kurde faktycznie na fotkach w necie slizgi sa z tylu podestu, u mnie z przodu i dlatego podest nie ociera, zanim kupiłem mój motocykl nie miał on gmola, był zupełny golas, może kogos wkurzalo szorowanie podestem to zmienil na przód i mogl się bardziej klasc w zakrętach, dziwne, przeloze slizgi na tyl, tylko jak ja tre gmolami to slizgi będę wymienial co miesiąc
- marecki1981i
- Miejscowość: koniec swiata
- Motocykl: Kawsaki VN 900
- marecki1981i
- Miejscowość: koniec swiata
- Motocykl: Kawsaki VN 900
-
hehe a widzisz u mnie ktoś przelozyl slizgi na przód i ma jakby większy zakres zanim podest zacznie szorować, a jak zalozylem gmol to pierwszy szoruje gmol, a gmol się nie poddaje wiec uczucie jest od razu niefajne, do podestu nie dochodzi, gdyby ocieral najpierw podest i się poddal to jest już jakiś wyznacznik ze trzeba odpuscic, a u mnie klade klade i nagle gmol trze i wtedy zawal prawie, ech, musze te slizgi przelozyc na tyl
-
- Motocykl: Vulcan 900 custom
Re: Gmole vn900
Odgrzeję trochę stary temat ale może komuś pomoże. Znajomy namawiał mnie żebym jednak założył gmole. Jako że nie lubię jak motocykl jest czymkolwiek obwieszony to chciałem w miarę grube ale nie za wielkie. Dodatkowo miały być tak zrobione żeby nie utrudniały dostępu do filtra oleju. Założyłem coś takiego.
URL=https://images92.fotosik.pl/218/723da348a5462b6c.jpg][/URL
URL=https://images89.fotosik.pl/217/216433bb15d444d8.jpg][/URL
URL=https://images89.fotosik.pl/217/7f837bedf5543713.jpg][/URL
URL=https://images92.fotosik.pl/218/723da348a5462b6c.jpg][/URL
URL=https://images89.fotosik.pl/217/216433bb15d444d8.jpg][/URL
URL=https://images89.fotosik.pl/217/7f837bedf5543713.jpg][/URL
Gdy rozum śpi budzą się demony