vn 900 przyspieszenie i predkośc max
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
- VROC: 0
Dzięki !!!
No to się dowiedziałem coś niecoś. Poszukam gdzieś jakiegoś spraya - może jakiegoś graficiarza skroję Wydaje mi się że pasek naciągnięty mam porządnie, ale jak się wreszcie pogoda zacznie odpowiednia to wjadę do kogoś oblatanego w tych sprawach i rzuci okiem. Ale skoro nie tylko u mnie piszczy to jestem spokojniejszy, choć ten pisk miałem tylko 2 razy i to przy niskich temperaturach - przy czym raz przy baaardzo niskiej, gdy potrzebowałem dużo miejsca w garażu i wypchnąłem maszynę na kilka godzin żeby przy aucie pogrzebać. Drugi raz usłyszałem ten krótki śpiew wczoraj - temperatura była ok 3 stopni, więc może też jakiś to wpływ był... Tak czy inaczej - dzięki Koledzy, pozdrawiam i uszanowanko!!!
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
-
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 900 classic
- VROC: 37295
Jeśli chodzi o prędkość 900 - setki to szaleństwa nie ma. Wszysto co udało mi się wyciągnąć to było 153 km/h i to już z górki. Natomist jeśli mam podzielić się swoim doświadczeniem to muszę powiedzieć, że miałem problemy ze świecami chociaż kupiłem go z salonu (igła). Goście z serwicu kombinowali wymieniali po dawa razy, po czym doszli do wniosku, że taka jego uroda albo przerwa jest za długa. Zaciągnąłem języka u fachowcu, którzy dali mi dobrą radę (na szczęście skutkuje) 900 classic nie lubi krótki odpaleń, jeśli już zapaliłeś to przynajmniej zrób nim z 20 km.
A jak już się tak rozpisałem to również nie proponują zmiany wydechów chyba, że robi to naprawdę fachura - elektryk, który umie to obejść. Inaczej komputer gupieje. Pozdrawiam wszystkich właścicieli VN 900 Classic.
A jak już się tak rozpisałem to również nie proponują zmiany wydechów chyba, że robi to naprawdę fachura - elektryk, który umie to obejść. Inaczej komputer gupieje. Pozdrawiam wszystkich właścicieli VN 900 Classic.
- Tiszo
- Miejscowość: Stary Dybów
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 32243
Ja niestety jestem trochę inny, i swoją 750 rozpędziłem do 180 km/h, nie wiem ile dokładnie ona miała do 100 km ale suzuki bandit 75 konne brałem na przyśpieszenie. Właśnie dziś na S8 próbowałem swoje nowe 1500 i rozpędziłem je do 170 km/h, musiałem niestety odpuścić gdyż nie posiadam jeszcze szyby i mało mnie nie zwiało. Co do odejścia jest różnica wedle mojej starej bestii tylko na wyższych biegach. Jest lepszy komfort w wyprzedzaniu i nie trzeba tak machać biegami. Co do przyśpieszenia dziś na innego rywala jak 750 nie trafiłem więc jeszcze nie mogę w tym temacie się wypowiadać :mrgrin: Ale przyjdzie ten dzień.
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Ja 500 do 170 km/h rozpędziłem i nie wiem czy da radę szybciej, jako że w instrukcji piszą ok 160km/h, wtedy przestał przyśpieszać to odpuściłem, w tym do 140 idzie dosyć równo i dosyć szybko. Z R1 na światłach nie daje rady, ale dalej niż do następnych nie dawał rady uciec. Ikarusy zostawiam na światłach bez problemu i raz w koruk musiałem zjechać na bok przed skuterkiem 50, bom się już nie mieścił a on pomknoł za wschodzącym słońcem do pracy.
- Tiszo
Tu konieczna interwencja w gaźnikach, tyle kurde to chińczyk wyciąga, ja rozważył bym ich wymianę chodzi o gaźniki. Podejrzewam też że na pewno pomógł by ten zabieg na przyspieszanie, jeżeli chodzi o spalanie to raczej nie będzie większej różnicy.Rudy pisze:Ja mojego 750 rozpędziłem max do 150km/h z tym, ze ja mam szwajcara (27kW). Do 120 przyśpieszał nieźle a potem z każdym kolejnym kilometrem więcej na zegarze czuć było jak kończy się zapas mocy.
[ Dodano: Sro Mar 09, 2011 ]
500-ka jest lekka, ma silnik rzędowy ale bardzo elastyczny, zaletą tego modelu jest spalanie 4 litrów paliwa na setkę, w tych czasach to rewelacjaJa-jo pisze:Ja 500 do 170 km/h rozpędziłem i nie wiem czy da radę szybciej, jako że w instrukcji piszą ok 160km/h, wtedy przestał przyśpieszać to odpuściłem, w tym do 140 idzie dosyć równo i dosyć szybko. Z R1 na światłach nie daje rady, ale dalej niż do następnych nie dawał rady uciec. Ikarusy zostawiam na światłach bez problemu i raz w koruk musiałem zjechać na bok przed skuterkiem 50, bom się już nie mieścił a on pomknoł za wschodzącym słońcem do pracy.
- Tiszo
Przykręć gaziory i będzie 4lJa-jo pisze:4 l to może az tak fajnie nie jest ale przy spokojnej jeździe to kolo 5 można spalić, a przy mniej spokojnej i mieście nie więcej niż 6,5Tiszo pisze:500-ka jest lekka, ma silnik rzędowy ale bardzo elastyczny, zaletą tego modelu jest spalanie 4 litrów paliwa na setkę, w tych czasach to rewelacja