Rudy pisze:Ja mojego 750 rozpędziłem max do 150km/h z tym, ze ja mam szwajcara (27kW). Do 120 przyśpieszał nieźle a potem z każdym kolejnym kilometrem więcej na zegarze czuć było jak kończy się zapas mocy.
Tu konieczna interwencja w gaźnikach, tyle kurde to chińczyk wyciąga, ja rozważył bym ich wymianę chodzi o gaźniki. Podejrzewam też że na pewno pomógł by ten zabieg na przyspieszanie, jeżeli chodzi o spalanie to raczej nie będzie większej różnicy.
[ Dodano: Sro Mar 09, 2011 ]
Ja-jo pisze:Ja 500 do 170 km/h rozpędziłem i nie wiem czy da radę szybciej, jako że w instrukcji piszą ok 160km/h, wtedy przestał przyśpieszać to odpuściłem, w tym do 140 idzie dosyć równo i dosyć szybko. Z R1 na światłach nie daje rady, ale dalej niż do następnych nie dawał rady uciec. Ikarusy zostawiam na światłach bez problemu i raz w koruk musiałem zjechać na bok przed skuterkiem 50, bom się już nie mieścił a on pomknoł za wschodzącym słońcem do pracy.
500-ka jest lekka, ma silnik rzędowy ale bardzo elastyczny, zaletą tego modelu jest spalanie 4 litrów paliwa na setkę, w tych czasach to rewelacja