Temat bumerang - nie mogę zapalić motocykla VN1500
-
- Miejscowość: Okolice Tarnowa
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 1500 Nomad
- VROC: 0
Panowie, jak to się mówi - czary! Dzisiaj dopiero od wtorku miałem czas popatrzeć na to co doradzaliście. Nawet już się wkur...em i kupiłem porządny prostownik. Idę więc z tym prostownikiem ,ale myślę dla jaj spróbuje go zapalić. I zaskoczył od strzała! No i już - motyla noga - zgłupiałem. Więc fruu na wiochę polansować. Ale po powrocie z kilku kilometrowej przejażdzki zauważyłem że coś się podziało z elektryką - nie świeci tylna lampa, stop, lightbary , nie jest podświetlony licznik (a chyba byc powinien) chociaż diody paliwa , Fi etc działają po przekręceniu kluczyka działają , potem gasną jak bozia przykazała. Kierunki , światła przód swiecą elegancko. Zyję nadzieją że to tylko bezpiecznik jakiś szlag trafił. I tu pytanie miażdzące - gdzie są bezpieczniki w moim krążowniku ? No ale ważne że odpalił , zobacze jutro po pracy czy chwyci. Hough!
Jesteś zwycięzcą!!
-
- Miejscowość: Okolice Tarnowa
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 1500 Nomad
- VROC: 0
Dobiłem dzisiaj akumulator na full i pali na styk Oby już tak pozostało! O
Okazało się że faktycznie spalił się bezpiecznik - i tak : świtało tylne, light bary, podświetlenie licznika świecą jak marzenie Ale niestety dalej nie mam światła STOP. Nie wiem szczerze mówiąc od czego zacząć.
- istnieje jakiś czujnik,przekaźnik stopu ? Czy każdy czujnik jest osobno jeden przy nożnym drugi przy ręcznym?
- w obydwu tylnych żarówkach są - nie wiem jak to cholera fachowo nazwać - po dwa druciki. Po przekręceniu kluczyka zapala (żarzy)się w żarówce ten krótszy drucik ( ) po przekreceniu kluczyka w pozycję " postojową" zapala się ten dłuższy drucik. Więc jak to wygląda po nacisnięciu stopu w pozycjji pierwszej (światła mijania) - który drucik powninien świecić cały czas a który po naciśnięciu drzwigni hamulca?
- mam miernik - jak spradzić czy do stopu dochodzi prąd
Okazało się że faktycznie spalił się bezpiecznik - i tak : świtało tylne, light bary, podświetlenie licznika świecą jak marzenie Ale niestety dalej nie mam światła STOP. Nie wiem szczerze mówiąc od czego zacząć.
- istnieje jakiś czujnik,przekaźnik stopu ? Czy każdy czujnik jest osobno jeden przy nożnym drugi przy ręcznym?
- w obydwu tylnych żarówkach są - nie wiem jak to cholera fachowo nazwać - po dwa druciki. Po przekręceniu kluczyka zapala (żarzy)się w żarówce ten krótszy drucik ( ) po przekreceniu kluczyka w pozycję " postojową" zapala się ten dłuższy drucik. Więc jak to wygląda po nacisnięciu stopu w pozycjji pierwszej (światła mijania) - który drucik powninien świecić cały czas a który po naciśnięciu drzwigni hamulca?
Jesteś zwycięzcą!!
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Ten cieńszy dłuższy to postojówka 5W, grubszy i krótszy to stop 21W, a tak ogólnie to masz "choinkę" czyli brak masy........MaszaMadafaka pisze: przy ręcznym?
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają