Strzelanie
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Strzelanie
Dzisiaj rozmawiałem z kolegą u którego jest mój motocykl. Zrobil mu dzisiaj wietrzenie i qufq coś jest nie tak a mianowicie: jeszcze podczas mojego pobytu w polsce po odpaleniu motocykla musi długo chodzić na ssaniu i przy tym ma bardzo wysokie obroty (po mojemu trochę za wysokie) jak się dobrze bydle nie rozgrzeje to każdy ruch manetki gazu to strzał w dekiel. Nawet jak się pogoni parę kilometrów a potem stanie na 15 min to trzeba mu ssanie zapodać bo strzela w dekiel i qufa nie mam pojęcie czy to normalne czy coś go boli. W 800 -tce nie miaałem takich objawów a 1500 tak mi robi. Dajcie mi jakieś wskazówki co go może boleć
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
- MUKA
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
- VROC: 0
Jak go już będziesz miał to wymienisz świece na NGK 2887 DPR5EA-9 ( Koniecznie po literze R ma być 5, bo są z 6 ale gorzej silnik pracuje. 5 sprawdzona), oczyścić gaźniki i zrobić synchronizację, wymień filtr (u mnie po sprawdzeniu różnych filtrów najlepiej pasuję mu HIFLO FILTRO NR. HFA2911. Jak będzie dalej kicha to dalej będziemy kombinować. Mamy chyba te same modele i rocznikowo i modelowo to coś się wymyśli. Sprawdź, tylko czy twój to wersja G.
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
- VROC: 0
nomad ma napewno jeden gaznik. Wydaje mi sie ze cos z gaznikiem jak by to były świece strzelał by w wydech a ty pisałes o puszce-filtr powietrza? po za tym nomd ma dwie swiece na cylinder i by musiały byc w fatalnym stanie zeby nie chodził. Czy moto ma puste wydechy? to tez ma znacenie a gazior nie wyregulowany. trzeba by gazior przeczyscic i ustawic komore pływakową. To nie filozofia jak masz manuala mozna samemu to zrobic.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Do 2000 jeden gaźnik Keihin. A między 2000 a 2002 miał dwa gażniki Mitsubishi ?? ktoś tak ma? a od 2002 wtrysk albo coś namieszali w moim źródełku informacjiAndreas pisze:nomad ma napewno jeden gaznik. Wydaje mi sie ze cos z gaznikiem jak by to były świece strzelał by w wydech a ty pisałes o puszce-filtr powietrza? po za tym nomd ma dwie swiece na cylinder i by musiały byc w fatalnym stanie zeby nie chodził. Czy moto ma puste wydechy? to tez ma znacenie a gazior nie wyregulowany. trzeba by gazior przeczyscic i ustawic komore pływakową. To nie filozofia jak masz manuala mozna samemu to zrobic.
pozdrawiam
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Gadałem z gościami z kawasaki (mechanik) stawiają na gaźnik . Jak go odpaliłem i pierwszy raz je****l w dekiel to w środku była rosa (pod deklem z prawej strony) Swiece są nowe i raczej nie sądzę żeby wszystkie cztery nawaliły odrazu. Obiaw strzelania jest tylko na nierozgrzanym silniku. Badger może masz i rację napewno założę nowe.
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ