Strzelanie

Awatar użytkownika
SAURO
Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
Motocykl: VN 1500 Nomad
VROC: 30956

Strzelanie

Post autor: SAURO » ndz lis 14, 2010

Dzisiaj rozmawiałem z kolegą u którego jest mój motocykl. Zrobil mu dzisiaj wietrzenie i qufq coś jest nie tak a mianowicie: jeszcze podczas mojego pobytu w polsce po odpaleniu motocykla musi długo chodzić na ssaniu i przy tym ma bardzo wysokie obroty (po mojemu trochę za wysokie) jak się dobrze bydle nie rozgrzeje to każdy ruch manetki gazu to strzał w dekiel. Nawet jak się pogoni parę kilometrów a potem stanie na 15 min to trzeba mu ssanie zapodać bo strzela w dekiel i qufa nie mam pojęcie czy to normalne czy coś go boli. W 800 -tce nie miaałem takich objawów a 1500 tak mi robi. Dajcie mi jakieś wskazówki co go może boleć :wall:
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ

Awatar użytkownika
MUKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
VROC: 0

Post autor: MUKA » ndz lis 14, 2010

Jak go już będziesz miał to wymienisz świece na NGK 2887 DPR5EA-9 ( Koniecznie po literze R ma być 5, bo są z 6 ale gorzej silnik pracuje. 5 sprawdzona), oczyścić gaźniki i zrobić synchronizację, wymień filtr (u mnie po sprawdzeniu różnych filtrów najlepiej pasuję mu HIFLO FILTRO NR. HFA2911. Jak będzie dalej kicha to dalej będziemy kombinować. Mamy chyba te same modele i rocznikowo i modelowo to coś się wymyśli. Sprawdź, tylko czy twój to wersja G.
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Awatar użytkownika
SAURO

Post autor: SAURO » ndz lis 14, 2010

Gzie mam sprawdzić czy to model G? wydaje mi się że mój ma jeden gaźnik. Ale na razie nie potwierdzę bo motor jeszcze w polsce . W sobotę chyba już do mnie dotrze.

Awatar użytkownika
MUKA

Post autor: MUKA » ndz lis 14, 2010

Ja gdzieś na stronie kawasaki wpisywałem numer vin i wyszło G, potem sprawdzałem w serwisówce i wizualnie i technicznie wyszło że wersja G ( bardzo rzadka) Malo jest serwisówek do G

Andreas
Miejscowość: Bydgoszcz
Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod

Post autor: Andreas » pn lis 15, 2010

nomad ma napewno jeden gaznik. Wydaje mi sie ze cos z gaznikiem jak by to były świece strzelał by w wydech a ty pisałes o puszce-filtr powietrza? po za tym nomd ma dwie swiece na cylinder i by musiały byc w fatalnym stanie zeby nie chodził. Czy moto ma puste wydechy? to tez ma znacenie a gazior nie wyregulowany. trzeba by gazior przeczyscic i ustawic komore pływakową. To nie filozofia jak masz manuala mozna samemu to zrobic.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Abrams
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » pn lis 15, 2010

Andreas pisze:nomad ma napewno jeden gaznik. Wydaje mi sie ze cos z gaznikiem jak by to były świece strzelał by w wydech a ty pisałes o puszce-filtr powietrza? po za tym nomd ma dwie swiece na cylinder i by musiały byc w fatalnym stanie zeby nie chodził. Czy moto ma puste wydechy? to tez ma znacenie a gazior nie wyregulowany. trzeba by gazior przeczyscic i ustawic komore pływakową. To nie filozofia jak masz manuala mozna samemu to zrobic.
pozdrawiam
Do 2000 jeden gaźnik Keihin. A między 2000 a 2002 miał dwa gażniki Mitsubishi ???? ktoś tak ma? a od 2002 wtrysk albo coś namieszali w moim źródełku informacji
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Awatar użytkownika
SAURO

Post autor: SAURO » pn lis 15, 2010

Dzięki . Teraz muszę czekać na motor żeby coś grzebnąć.

[ Dodano: Pon Lis 15, 2010 ]
Muka po wykonaniu kilku telefonów ustaliłem u dilera kawasaki że mój sprzęt to VN1500-G1 z 1998 roku :ok:

Awatar użytkownika
Badger
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » pn lis 15, 2010

a ja z uporem maniaka będę stawiał na świece
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Awatar użytkownika
SAURO

Post autor: SAURO » pn lis 15, 2010

Gadałem z gościami z kawasaki (mechanik) stawiają na gaźnik . Jak go odpaliłem i pierwszy raz je****l w dekiel to w środku była rosa (pod deklem z prawej strony) Swiece są nowe i raczej nie sądzę żeby wszystkie cztery nawaliły odrazu. Obiaw strzelania jest tylko na nierozgrzanym silniku. Badger może masz i rację napewno założę nowe.

Awatar użytkownika
MUKA

Post autor: MUKA » pn lis 15, 2010

SAURO pisze:Muka po wykonaniu kilku telefonów ustaliłem u dilera kawasaki że mój sprzęt to VN1500-G1 z 1998 roku
No to mamy te same modele :ok:

Awatar użytkownika
SAURO

Post autor: SAURO » śr lis 17, 2010

W poniedziałek jadę do mojego kolegi mechanika wywalę gaźnik wypucuję zapodam nowy filtr powietrza i zobaczę jak bestja zagada :mad:

Awatar użytkownika
MUKA

Post autor: MUKA » śr lis 17, 2010

Oby to tylko było to, to kamień z serca spadnie :yeee:

Awatar użytkownika
SAURO

Post autor: SAURO » śr lis 17, 2010

To się okarze w poniedziałek wieczorem :wink:

[ Dodano: Czw Lis 25, 2010 ]
Problem strzelania rozwiązany :antlers: gaźnik wypucowany i już nie strzela :motonita: Ze ssaniem też jest oki. Poprostu brudno było i się przytykało wszystko.

ODPOWIEDZ