W czerwcu będę miał trochę wolnego to kulnę się do Ciebie, zresztą zadzwonię wcześniej aby się umówić.malan78 pisze:Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych jazdą moim Vulcanem. Mój numer to 500 039 784 i mieszkam w Rosnowie pod Koszalinem.
Problem z VN 1700
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
-
- Miejscowość: KOSZALIN
- Motocykl: kAWASAKI
- VROC: 0
To jest bardzo ciekawe . Dobrze wiedzieć, że Pan Michał posiada lepsze informacje od nas :Pmalan78 pisze:Pan Mateusz zapomniał dodać że mój pierwszy VN został odesłany do Holandi na badania ale z nowiutką kasetą sterującą...
Pan biegły nawet nie widział tamtego motocykla więc nie mógł stwierdzić, że był/jest wadliwy!!! Proszę o prawdę!!!malan78 pisze:Zdaniem pana biegłego sądowego pierwszy motocykl był wadliwy ...
To ma Pan złe informacje. Motocyk z Holandii przyjechał bezpośrednio do nas. Został sprzedany osobie prywatnej. Nie wiem jakich ma Pan informatorów ale informacje, które Pan posiada są błędne.malan78 pisze:Przypadkowo dowiedziałem się po jego powrocie przejął go inny serwis a nie osoba prywatna więc panie Mateuszu proszę sobie oszczędzić tych opowiastek o szczęśliwym i zadowolonym nabywcy mojego pierwszego VN-a. Postaram się dowiedzieć gdzie trafił mój były VN i wam przekażę.
Tak jak napisałem sprawa jest w toku. Jest opinia biegłego sądowego, będą przesłuchiwani nowi światkowie. To jest powód. Koniec tematu!!!malan78 pisze:Pan Mateusz odpowiedział tu tylko na kilka moich zarzutów i ciekawe czemu...? Może panowie z TATA-SERWIS potrzebują więcej czasu na przemyślenie? Pozdrawiam Michał
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Dziwna sprawa. Ale wszystko jest możliwe, tylko mniej lub bardziej prawdopodobne.
Z jednym twierdzeniem serwisu się nie zgodzę, że podobno można lać olej lepszy niż określa to producent. Już gdzieś pisałem o tym na forum jak wlałem do silnika samochodu lepszy ( super hiper jakość! ) olej. Silnik zaczął chodzić zdecydowanie gorzej i głośniej. Uważam, że należy docenić sztukę inżynierską Kawasaki i nie poprawiać co najmniej dobrego.
Z jednym twierdzeniem serwisu się nie zgodzę, że podobno można lać olej lepszy niż określa to producent. Już gdzieś pisałem o tym na forum jak wlałem do silnika samochodu lepszy ( super hiper jakość! ) olej. Silnik zaczął chodzić zdecydowanie gorzej i głośniej. Uważam, że należy docenić sztukę inżynierską Kawasaki i nie poprawiać co najmniej dobrego.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Sprawiedliwość jest ślepa i nie jeździ VNem. Sąd może i wyda wyrok, ale to forumowicze będą się zastanawiać, czy ich następnym motocyklem będzie VN1700.mastho pisze:Ping pong z sali sadowej wyszedl na forum, pytam.... po co? Ostatecznie to sąd wyda wyrok, nie forumowicze. A przepychanka na forum zmieni sie w telenowele.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Sprawiedliwość jest ślepa i nie jeździ VNem. Sąd może i wyda wyrok, ale to forumowicze będą się zastanawiać, czy ich następnym motocyklem będzie VN1700.[/quote]
Kto wie, może jezdzi Vnem, ale to akurat jest najmniej istotne i nie powinno miec wplywu na wyrok sadu.
Interesuje mnie opinia na temat vn 1700, ale nie interesuja mnie przepychanki na temat kto co powiedzial i ile czasu wisial blotnik tam, gdzie wisiec nie powinien.
Kto wie, może jezdzi Vnem, ale to akurat jest najmniej istotne i nie powinno miec wplywu na wyrok sadu.
Interesuje mnie opinia na temat vn 1700, ale nie interesuja mnie przepychanki na temat kto co powiedzial i ile czasu wisial blotnik tam, gdzie wisiec nie powinien.
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Masz opcję Ingoruj temat i z głowy. A innym swojego zdania nie narzucaj.mastho pisze: Interesuje mnie opinia na temat vn 1700, ale nie interesuja mnie przepychanki na temat kto co powiedzial i ile czasu wisial blotnik tam, gdzie wisiec nie powinien.
MaciekSz
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jako uzytkownik forum wyrazam (nie narzucam ) swoja opnie.MaciekSz pisze:Masz opcję Ingoruj temat i z głowy. A innym swojego zdania nie narzucaj.mastho pisze: Interesuje mnie opinia na temat vn 1700, ale nie interesuja mnie przepychanki na temat kto co powiedzial i ile czasu wisial blotnik tam, gdzie wisiec nie powinien.
Fragment regulaminu z forum....
" Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem..."
-
- Miejscowość: Rosnowo
- Motocykl: Kawasaki VN 1700
Cieszę się że tak Was zainteresował mój temat a w sumie problem. Ani Kawasaki Polska (firma PROBIKE), ani TATA-SERWIS czy TATA-SERWIS 2 czy żaden inny serwis Kawasaki w Polsce nie zagwarantuje Wam jazdy próbnej VN 1700 CLASSIC TOURER a ja tak Zapraszam wszystkich zainteresowanych do Rosnowa tylko proszę wcześniej umówić się telefonicznie. Jeszcze raz podam mój numer telefonu 500 039 784 A panu Mateuszowi radzę szybko znależć podstawionego szczęśliwego nabywcę tylko żeby był wiarygodny ha ha... A może jak wyrazi chęci i nie ma nic do ukrycia to zapraszam na kawę oraz przejażdżkę naszymi Vulcanami Skoro kupił go z TATA-SERWIS to znaczy że musi mieszkać gdzieś obok mnie tak? Więc to chyba nie powinien być problem...? A kawę ja stawiam i pozdrawiam Michał:)
- Sheriff
- Miejscowość: Koog aan de Zaan
- Motocykl: Versys 1000 GT
- VROC: 30486
Dopiero teraz miałem okazję zapoznać się z tematem. Jeżdżę VN 1700 Classic Tourer 2009 salon PL choć jestem drugim właścicielem. W niedzielę polatałem z kolegą z Gdańska VN 1700 Classic Tourer 2010 jak nazwa wskazuje również wersje europejska. Ja mam przejechane prawie 35 tys on prawie 40 żaden z nas nie zarejestrował takich objawów i dziwią mnie one bardzo, Ja swojego kupiłem w marcu roku ubiegłego z przebiegiem 10 tys zrobiłem nim Francję, Włochy Rumunię w najwyższych temperaturach rzędu 40 C zero problemów. Na VROC Italy były 1700 w różnych wydaniach i rocznikach od 2009 do 2012 nikt nie opowiadał o takich przejściach a na paradach gdy asfalt się topił żaden Vulcan nie zawiódł. Tak więc naprawdę ogromnie zdziwiony jestem takimi problemami.
-
Zapomniałem dodać że między innymi kłamstwami ze strony pana Mateusza wspomniał że jeżdził ze mną do wydziału komunikacji. Tak, był raz tłumacząc się czemu nie chcą pierwszego (wadliwego VN-a) na swój stan czyli na TATA-SERWIS i próbował go zepchnąć na PROBIKE... Ciekawe czy oni o tym wiedzą...? Niestety nie udało się to panu Mateuszowi a i tym sposobem zablokowali mi odbiór nowego motocykla na kolejne kilka dni. Ta historia zakończyła się tak że i tak zrzuciłem poprzedni motocykl na TATA-SERWIS ale tylko i wyłącznie za pomocą pana rzecznika praw konsumenta oraz pana dyrektora wydziału komunikacji i nawet wcale już mi nie była potrzebna umowa między mną a TATA-SERWIS. Co do tej opowieści padły już wcześniej z moich ust dwie daty (28.01.2011 i 01.08.2011) które prosiłem żebyście zapamiętali bo są kluczowe i jeszcze dziś Wam coś opowiem tylko pójdne się trochę znieczule bo nie daję rady...
-
Zgodnie z obietnicą opowiem Wam o tych datach. We wcześniejszym poście pomyliłem miesiące a chodzi o 28.07.2011 i 01.08.2011. Więc było tak... Po 14-dniowym (uczciwym )składaniu motocykla nadszedł wymuszony dzień wydania nowego VN-a. Przyjechałem do TATA-SERWIS, podpisałem fakturę korygującą i udałem się do wydziału komunikacji. Jak już wiecie pan Maciek z panem Mateuszem skutecznie zablokowali mi odbiór mojego Vulcana i odebrałem go dopiero 01.08.2011 roku po interwencji pana rzecznika praw konsumenta oraz pana dyrektora wydziału komunikacji w Koszalinie po zrzuceniu pierwszego VN-a oraz przeniesieniu pełnego pakietu ubezpieczeń z pierwszego na drugi motocykl i dopiero wtedy wyjechałem z salonu o czym świadczą polisy OC, AC itd...(kolejny dowód w sprawie). Po wielu przejściach z TATA-SERWIS, pierwszym przeglądem (m.in nalanie lepszego oleju ) i wielu innych odstąpiłem od umowy jeśli dobrze pamiętam to 29.09.2011 roku czyli przed upływem 2 miesiące przed czym ostrzegał mnie pan rzecznik praw konsumenta. I wiecie co Wam powiem? Miał racje.... Bo w Sądzie pierwszą próbą ucieczki od odpowiedzialności (jako gwarat) za mojego Vulcana było to że minął okres 2 miesiący od daty odwioru towaru i że przez te 2 miesiące ja nie zgłaszałem żadnych roszczeń. Jest to kolejne kłamstwo ze strony TATA-SERWIS!!! Podobno taki przepis istnieje mimo 2 letniej gwarancji ale na szczęście ostrzegł mnie przed nim pan rzecznik praw konsumenta a Sąd na rozprawie bardzo szybko sprowadził TATA-SERWIS na ziemię Jakieś pytania?
-
Postaram się odnależć pana Sławomira (świadek który już zeznawał w Sądzie) z miejscowości Czacz pod Lesznem który jeżdził moim Vulcanem a ja jego i któremu stopił się ten sam element co u mnie o to żeby się tu wypowiedział. Dodam jeszcze że Grupa CAMEL serwis Kawasaki w Lesznie po konsultacji z firmą PROBIKE nie uznali panu Sławomirowi reklamacji mimo że reklamację złożył w roku 2011 a motocykl jest z roku 2010 czyli podobno objęty 2 letnią gwarancją... Nic dodać nic ująć... Polska
- Zdziś
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 NOMAD
- VROC: 34481
Malan78 wrzuć jakieś foty co tam się stopiło bo wałkujemy 4 stronę a Ty piszesz że posiadasz nagrania dokumentację itp i nie chciałbym będąc u rodziny a mam w Koszalinie jak by vulcan zawiódł nie skorzystać w razie potrzeby z serwisu który coś tam coś tam.Szczerze to śledzę temat od pierwszego posta i mam mieszane uczucia skoro wymienili drugi motocykl i nie halo naprawdę rzadko spotykana rzecz
zdziś
-
Podaj mi swój numer telefonu to prześlę Ci mms-em bo coś nie mogę ich dodać a jeśli Tobie się uda to je dodaj do posta żeby je wszyscy zainteresowani zobaczyli. Jak będziesz w Koszalinie to daj znać i zapraszam do Rosnowa na kawę oraz jazdę próbną to tylko 20 km od Koszalina w kierunku na Poznań a TATA-SERWIS omijaj. O sprzedaży motocykli przez firmę PROBIKE poprzez swoich TATA-SERWIS też Wam opowiem. Ta historia opowiedziana przez pracownika serwisu Kawasaki również zozstała nagrana... Motocyklista tak jak my wszyscy zamówił sobie o ile dobrze pamiętam Kawasaki Ninja z ABS. Po jakimś czasie miał nieciekawą sytuację na drodze więc musiał ostro hamować. Niestety koła mu się zablokowały i miał dzwona... Motocykl rozbity ale na szczęście on przeżył. Okazało się że ten nowo zakupiony w serwisie motocykl nigdy ABS-u nawet nie widział. Koleś złożył odpowiednie pisma reklamacyjno-roszczeniowe i otrzymał nowy motocykl. Można? Dalej części tej opowieści ujawnić jeszcze nie mogę ale jest ona zapisana i oczywiście jest jako kolejny dowód w sprawie...
-
MUKA dzięki to cenną uwagę ale to trwa już drugi rok więc cicho już nie będę a niektórych rzeczy jak pewnie zauważyłeś jeszcze nie ujawniam bo postępowanie jest w toku...
Ostatnio zmieniony śr maja 08, 2013 przez malan78, łącznie zmieniany 1 raz.