wydumany uchwyt tablicy rej VN2000 prośba o uwagi co do wagi

ludek
Miejscowość: Słupsk
Motocykl: VN2000
VROC: 34580

wydumany uchwyt tablicy rej VN2000 prośba o uwagi co do wagi

Post autor: ludek » pn maja 28, 2012

Uchwyt jak uchwyt kawałek blachy z nierdzewki gr. 3mm wypalony laserem i wygięty na giętarce CNC... narysować potrafię co mają mi wyciąć oraz wygiąć, ale generalnie to nie moja bajka więc i wyobraźni mi nie wystarczyło... i uchwyt waży prawie 600g.
Mam obawy czy nie za dużo, blotnik w VN2000 niby z puszki po sardynkach nie jest zrobiony... ale... no właśnie jak myślicie nie za ciężki?
Mogę jeszcze go dać na frezarkę i zrobić ażurowy tylko znów zmarnowany czas i kasa.

Teraz historyjka... planując wyjazd na zlot do Fijałkowa wyszło, że nijak nie spakujemy się w dwie nieduże sakwy. Potrzebny bagażnik, żeby był bagażnik konieczne jest oparcie.
Przejrzałem net i w większości napotkałem ten sam wzór, zamówiłem tam gdzie z oficjalnej ceny trochę zeszli. Towar przyszedł oparcie ok, choć na mój gust trochę za wysokie (mam naleśnik zamiast siedzenia pasażera), bagażnik... a bagażnik wychodzi mniej więcej w trzech czwartych wysokości tablicy rejestracyjnej. Mail ze zdjęciem plus telefon do sprzedającego, no faktycznie jest problem, zaproponowano mi przełożenie rejestracji pod lampę ponieważ mam nie oryginalne mocowanie tablicy. Mocowanie mam jak najbardziej oryginał co potwierdziłem w następnym mailu zdjęciem z serwisówki i zapytałem o bagażnik z wyższym mocowaniem, który widziałem w necie. Okazuje się, że może na jesieni będą takie robili. Wysłałem bagażnik z powrotem i zamówiłem gdzie indziej ten podwyższony. Podwyższony bagażnik okazuje się i tak o centymetr za niski do oryginalnego mocowania... Reasumując: do kosztów oparcia i bagażnika doszedł dodatkowy koszt odesłania bagażnika i przysłania nowego plus wykonanie nowego mocowania tablicy... a wszystko to przez jeden wyjazd ;)

dotrwaliście do końca? to pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krasnal
Miejscowość: UK & Piotrków T.
Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
VROC: 32105

Post autor: Krasnal » wt maja 29, 2012

Dptrwalem, byc moze dlatego, ze przerabialem ten sam problem...
Odpuscilem sobie wreszcie ten bagaznik przy oparciu, ale wiem, ze tutaj zakupisz bez problemu:
http://www.roadstyler.com/pl/index.php? ... e&Itemid=1
nareczka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...

+44 7540233074

ludek

Post autor: ludek » wt maja 29, 2012

Ten drugi bagażnik z wyższym mocowaniem jest z Road Styler'a właśnie.
Ale i tak jest on za nisko o około centymetr do europejskiego mocowania
tablicy w VN2000. Temat ogólnie opanowany tylko nad wagą uchwytu się
zastanawiam, czy w wyniku dragań nie będzie odkształcał błotnika.

pzdr.

Konrad
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN1700 NOMAD
VROC: 34019

Post autor: Konrad » wt maja 29, 2012

ludek pisze:Ten drugi bagażnik z wyższym mocowaniem jest z Road Styler'a właśnie.

pzdr.
Pogadaj z Tokar-em o wie coś na temat uchwytu i mocowania tablicy w VN2000 ;) ;) ;)
Pozdrawiam Konrad

VROC #34019

Awatar użytkownika
Krasnal
Miejscowość: UK & Piotrków T.
Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
VROC: 32105

Post autor: Krasnal » wt maja 29, 2012

ludek pisze:Ten drugi bagażnik z wyższym mocowaniem jest z Road Styler'a właśnie.

pzdr.
Spoko, nie bedzie, ja rowniez mam dosc ciezki i gitarra, nawet sladu zniszczenia...
nareczka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...

+44 7540233074

ludek

Post autor: ludek » wt maja 29, 2012

Krasnal pisze:Spoko, nie bedzie, ja rowniez mam dosc ciezki i gitarra, nawet sladu zniszczenia...
nareczka
to właśnie chciałem usłyszeć... znaczy przeczytać...

pzdr. Darek

Błękitny Anioł
Miejscowość: Kraków
VROC: 0

Post autor: Błękitny Anioł » śr sie 22, 2012

Nie rozumiem problemu a to dlatego że nie widzę na czym polegają te zmiany. Ja na orginalnej podstawce pod rejestrację zamontowałem dodatkowe światło pozycyjne a rejestrację przeniosłem POD błotnik. Jest na końcu pod spodem śruba mocująca obudowę dla kabli. Rejestracja jest przykręcona do ażurowej podstawy z blachy nierdz. gr. 1,0 mm !!!! a to i tak za dużo. POdstawka ta waży mniej więcej tyle co rejestracja / aluminiowa/
Jeśli chcesz wyślę Ci zdjęcia . Mój adres meilowy : andrzej.lukaszewicz@gmail.com

pozdrawiam

ODPOWIEDZ