No to też sobie kupiłem …………………
To co na zdjęciach, włącznie z wałkiem zdawczym (nowego już nie można kupić) to tak skromnie licząc
± 22 000 zł w Kawasaki.pl, więc kupno tego wszystkiego za
820 zł (
200$) mimo że używane to zdecydowanie bardzo udany zakup.
Oczywiście doszedł jeszcze
koszt przesyłki morskiej 120 zł (
29$) bo darmo to nie ma.
Co i jak zrobić, żeby nie było VAT-u i cła już kiedyś pisałem.
Oprócz wałka zdawczego który jest najważniejszy w zestawie i za który to sam wałek warto było tyle zapłacić to jest jeszcze kompletna skrzynia biegów (za same dwa wałki skrzyni biegów, wejściowy i wyjściowy, to tak
± 5200 zł) a jeszcze w gratisie bęben, wodziki i widełki zmiany przełożeń.
Żeby było tak bardziej obrazowo to, …………………. każde pojedyncze nowe koło zębate skrzyni biegów VN 2000 kosztuje więcej, niż ja dałem za wszystkie widoczne elementy razem.
Chciałem kupić sam wałek zdawczy za
200$ i tyle proponowałem sprzedającemu ale wziął się i uparł, że sprzedaje wszystko razem za
200$, więc wziąłem wszystko hurtem jak leci. Co prawda w opcjach sprzedaży, autor aukcji zaznaczył, że nie wysyła do Polski ale wszystko się da zrobić. Najważniejsze jest to, że kolejny wałek powędruje jako zapasowy po zakonserwowaniu na regał, pozostałych elementów też raczej nie wyrzucę. Jest co prawda bardzo mało prawdopodobne żebym był zmuszony z tego całego zestawu cokolwiek i kiedykolwiek wymieniać, bo wałek zdawczy i koło pasowe kupione nowiutkie w Kawasaki i założone w maju 2023, a więc niech to wszystko sobie leży.
Chwilowo dwa zapasowe wałki zdawcze i dwa zapasowe koła pasowe wałka wystarczą, ale jak będzie możliwość kupna kolejnych samych wałków zdawczych do VN2k w przystępnych cenach to kupię, a znajomości u niektórych sprzedających na e-Bay w Ammmeryce już sobie wyrobiłem.
Z czasem i tych używanych podzespołów też zabraknie.
https://zapodaj.net/plik-qjGBjNCWxI