Kawasaki VN2000 wałek zdawczy
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Re: Kawasaki VN2000 wałek zdawczy
Graciarnia dotarła, skrzynia jest kompletna łącznie z wodzikami, podkładkami itd. Fajny strzał, będzie na zaś. Marian07, moduł wielowypustu wygląda na idedntyczny po obu stronach, ilość zębów taka sama. Szerokość robocza wielowypustów pod koła zębate z jednej strony 21mm, z drugiej 22mm, plus oczywiście zakończenia frezowania.
- artix
O, fajne fanty się ci trafiły. Czyli jest ok jeśli są z obu stron tak samo zębate - upraszcza się temat. Dzięki za sprawdzenie - zostanie dla potomności.
Rozumiem, że nie myślisz odsprzedać potrzebującym, uziemionym wałka?artix pisze: ↑czw sty 02, 2025Graciarnia dotarła, skrzynia jest kompletna łącznie z wodzikami, podkładkami itd. Fajny strzał, będzie na zaś. Marian07, moduł wielowypustu wygląda na idedntyczny po obu stronach, ilość zębów taka sama. Szerokość robocza wielowypustów pod koła zębate z jednej strony 21mm, z drugiej 22mm, plus oczywiście zakończenia frezowania.
Pozdrawiam
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
No to też sobie kupiłem …………………
To co na zdjęciach, włącznie z wałkiem zdawczym (nowego już nie można kupić) to tak skromnie licząc ± 22 000 zł w Kawasaki.pl, więc kupno tego wszystkiego za 820 zł (200$) mimo że używane to zdecydowanie bardzo udany zakup.
Oczywiście doszedł jeszcze koszt przesyłki morskiej 120 zł (29$) bo darmo to nie ma.
Co i jak zrobić, żeby nie było VAT-u i cła już kiedyś pisałem.
Oprócz wałka zdawczego który jest najważniejszy w zestawie i za który to sam wałek warto było tyle zapłacić to jest jeszcze kompletna skrzynia biegów (za same dwa wałki skrzyni biegów, wejściowy i wyjściowy, to tak ± 5200 zł) a jeszcze w gratisie bęben, wodziki i widełki zmiany przełożeń.
Żeby było tak bardziej obrazowo to, …………………. każde pojedyncze nowe koło zębate skrzyni biegów VN 2000 kosztuje więcej, niż ja dałem za wszystkie widoczne elementy razem.
Chciałem kupić sam wałek zdawczy za 200$ i tyle proponowałem sprzedającemu ale wziął się i uparł, że sprzedaje wszystko razem za 200$, więc wziąłem wszystko hurtem jak leci. Co prawda w opcjach sprzedaży, autor aukcji zaznaczył, że nie wysyła do Polski ale wszystko się da zrobić. Najważniejsze jest to, że kolejny wałek powędruje jako zapasowy po zakonserwowaniu na regał, pozostałych elementów też raczej nie wyrzucę. Jest co prawda bardzo mało prawdopodobne żebym był zmuszony z tego całego zestawu cokolwiek i kiedykolwiek wymieniać, bo wałek zdawczy i koło pasowe kupione nowiutkie w Kawasaki i założone w maju 2023, a więc niech to wszystko sobie leży.
Chwilowo dwa zapasowe wałki zdawcze i dwa zapasowe koła pasowe wałka wystarczą, ale jak będzie możliwość kupna kolejnych samych wałków zdawczych do VN2k w przystępnych cenach to kupię, a znajomości u niektórych sprzedających na e-Bay w Ammmeryce już sobie wyrobiłem.
Z czasem i tych używanych podzespołów też zabraknie.
https://zapodaj.net/plik-qjGBjNCWxI
To co na zdjęciach, włącznie z wałkiem zdawczym (nowego już nie można kupić) to tak skromnie licząc ± 22 000 zł w Kawasaki.pl, więc kupno tego wszystkiego za 820 zł (200$) mimo że używane to zdecydowanie bardzo udany zakup.
Oczywiście doszedł jeszcze koszt przesyłki morskiej 120 zł (29$) bo darmo to nie ma.
Oprócz wałka zdawczego który jest najważniejszy w zestawie i za który to sam wałek warto było tyle zapłacić to jest jeszcze kompletna skrzynia biegów (za same dwa wałki skrzyni biegów, wejściowy i wyjściowy, to tak ± 5200 zł) a jeszcze w gratisie bęben, wodziki i widełki zmiany przełożeń.
Żeby było tak bardziej obrazowo to, …………………. każde pojedyncze nowe koło zębate skrzyni biegów VN 2000 kosztuje więcej, niż ja dałem za wszystkie widoczne elementy razem.
Chciałem kupić sam wałek zdawczy za 200$ i tyle proponowałem sprzedającemu ale wziął się i uparł, że sprzedaje wszystko razem za 200$, więc wziąłem wszystko hurtem jak leci. Co prawda w opcjach sprzedaży, autor aukcji zaznaczył, że nie wysyła do Polski ale wszystko się da zrobić. Najważniejsze jest to, że kolejny wałek powędruje jako zapasowy po zakonserwowaniu na regał, pozostałych elementów też raczej nie wyrzucę. Jest co prawda bardzo mało prawdopodobne żebym był zmuszony z tego całego zestawu cokolwiek i kiedykolwiek wymieniać, bo wałek zdawczy i koło pasowe kupione nowiutkie w Kawasaki i założone w maju 2023, a więc niech to wszystko sobie leży.
Chwilowo dwa zapasowe wałki zdawcze i dwa zapasowe koła pasowe wałka wystarczą, ale jak będzie możliwość kupna kolejnych samych wałków zdawczych do VN2k w przystępnych cenach to kupię, a znajomości u niektórych sprzedających na e-Bay w Ammmeryce już sobie wyrobiłem.
Tex66
Oczywiście, że nie masz obowiązku pomóc nikomu w zakupie, oczywiście że masz prawo kupić wszystkie wałki dostępne na globie i trzymać je na półce mając zamontowany nowy u siebie, jednak jakiś niesmak pozostajeTex66 pisze: ↑wt sty 14, 2025No to też sobie kupiłem …………………
Pozdrawiam
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
jag,
Pozwól, że będę kupował to na co mam ochotę, i w takich ilościach, w jakich mam ochotę i trzymał to gdzie mi się podoba, bo ja za to płacę.
Gdybym chciał sprzedać wałek czy koło pasowe, czy nawet dwa wałki z kołami to zamieściłbym ofertę zgodnie z wymogami regulaminowymi w dziale Giełda/Sprzedam.
„Niesmak pozostaje” – to śledź na bieżąco kilkakrotnie i więcej w ciągu dnia ukazujące się ogłoszenia dotyczące VN 2000 na e-Bay i tak całymi tygodniami, zobaczysz jak łatwo kupić wałek zdawczy.
Chcesz odkupić wałek i koło pasowe to złóż tu ofertę cenową, tu w tym poście.
Pozwól, że będę kupował to na co mam ochotę, i w takich ilościach, w jakich mam ochotę i trzymał to gdzie mi się podoba, bo ja za to płacę.
Gdybym chciał sprzedać wałek czy koło pasowe, czy nawet dwa wałki z kołami to zamieściłbym ofertę zgodnie z wymogami regulaminowymi w dziale Giełda/Sprzedam.
„Niesmak pozostaje” – to śledź na bieżąco kilkakrotnie i więcej w ciągu dnia ukazujące się ogłoszenia dotyczące VN 2000 na e-Bay i tak całymi tygodniami, zobaczysz jak łatwo kupić wałek zdawczy.
Chcesz odkupić wałek i koło pasowe to złóż tu ofertę cenową, tu w tym poście.
Tex66
- artix
Jag, to czy trafisz lub nie na ofertę sprzedaży wałka, to kwestia szczęścia albo systematyczności w sprawdzaniu ogłoszeń. Jeżeli robiłbyś to codziennie, to już miałbyś go u siebie w garażu. Ja kupiłem całą skrzynię biegów po przeczytaniu postu o dorabianiu wałków, sprawdziłem eBay i po zawodach, do tego dokupiłem przedni pulley, żeby w razie awarii wielowpustu, nie mieć problemów z pasowaniem wałka z kołem pasowym. W skrócie, szukaj, a będzie Ci dane