Jaki olej do vn2000 cc ?
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Jaki olej do vn2000 cc ?
Serwis gwarancyjny leje do mojego moto półsyntetyk 10W40 Castrola.
Ale gwarancja niebawem mija więc zastanawiam się jaki olej wybrać na nowy sezon: czy są istotne różnice jakościowe między producentami? Chodzi mi oczywiście o trwałość i kulturę pracy silnika.
Help !!
Ale gwarancja niebawem mija więc zastanawiam się jaki olej wybrać na nowy sezon: czy są istotne różnice jakościowe między producentami? Chodzi mi oczywiście o trwałość i kulturę pracy silnika.
Help !!
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- mirad
Wiem, że Castrol czy Shell to marki do supermarketu /inwestują gł. w marketing/, natomiast w poprzedniej puszce miałem Motul 6100 i był ok. Ale słyszałem że Motul rozlewany jest teraz też w PL więc mam obawy, może niepotrzebnie, dlatego pytam co i jak.Abrams pisze:Ja polecam MOTUL półsyntetyk 5100 10W40
O Castrolu słyszałem niezbyt dobre opinie, że sprzęgło się ślizga itp...
Dzięki za info.
[ Dodano: Sro Sty 26, 2011 ]
Z faktury wynika, że 4,7l.Krasnal pisze:A tak przy okazji, ile wchodzi, lub ile powinno wejsc?
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Dzieki wielkie...mirad pisze:Wiem, że Castrol czy Shell to marki do supermarketu /inwestują gł. w marketing/, natomiast w poprzedniej puszce miałem Motul 6100 i był ok. Ale słyszałem że Motul rozlewany jest teraz też w PL więc mam obawy, może niepotrzebnie, dlatego pytam co i jak.Abrams pisze:Ja polecam MOTUL półsyntetyk 5100 10W40
O Castrolu słyszałem niezbyt dobre opinie, że sprzęgło się ślizga itp...
Dzięki za info.
[ Dodano: Sro Sty 26, 2011 ]Z faktury wynika, że 4,7l.Krasnal pisze:A tak przy okazji, ile wchodzi, lub ile powinno wejsc?
narka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
Ja leję castrol w instrukcji pisze 4,5-4,6l mi wchodzi przy pełnej wymianie 4,8l a dlatego takie różnice bo filtr oleju 303 różnych producentów jest parę centów różnicy w długości około 100ml sam mierzyłem .
Najlepiej zalać 4,5l odpalić niech sobie pochodzi a potem ewentualna dolewka do poziomu na bagnecie, a zresztą co ja będę tłumaczył jak wszyscy i tak wiedzą
Najlepiej zalać 4,5l odpalić niech sobie pochodzi a potem ewentualna dolewka do poziomu na bagnecie, a zresztą co ja będę tłumaczył jak wszyscy i tak wiedzą
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Ja leję Belrey-a specjalny do V- twinów i niezamierzam zmieniać, sprawdza się i tego się trzymam, a cena nie jest chyba powalająca w poprzednim sezonie 105 albo 115zł za 4 litry.
Półsyntetyk oczywiści bodajże 10W40.
Mirad jak się zdecydujesz to mam zniżkę na ten olej, masz podrodze jakby coś.
Półsyntetyk oczywiści bodajże 10W40.
Mirad jak się zdecydujesz to mam zniżkę na ten olej, masz podrodze jakby coś.
Ostatnio zmieniony śr sty 26, 2011 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
-
- Miejscowość: Katowice
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Diablo Black
- VROC: 0
Ja leję Castrol Power GPS 10w 40 i nie narzekam. Cały czas używam tego oleju i wszystko jest ok. Jak używasz Castrola to lej Castrola, są różne opinie , nigdy nie dojdziesz do sedna sprawy. Chyba że ci się coś dzieje z moto, ale nie na pewno z powodu oleju, chyba że lejesz o innym oznaczeniu np 10w50 czy 20w50. W serwisówce pisze żeby lać półsyntetyk 10w-40 i trzymaj się tego, a jakiej firmy, wybór należy do ciebie, każdy będzie chwalił to co mu najlepiej służy. Ja do swojego VN 2000 pakuję 4,9 litra + nowy filtr i na bagnecie mam prawie minimum wyżej od połowy.
Ostatnio zmieniony śr sty 26, 2011 przez VN 2000 Diablo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Jest dostępny w opakowaniach 4L z pewnością, zawsze w takich kupuję.bzq pisze:Belrey-a leją w jakiś większych opakowaniach bo z tego co widziałem na alegro to tylko w 1L opakowaniach?
VROC#25311
- mirad
Panowie, bardzo dziękuję za wsparcie merytoryczne w temacie. Mam już pojęcie co i jak. Decyzję podejmę na przełomie lutego i marca kiedy planuję przegląd. Dużego wyboru nie ma, ale coś się dobierze. Jasne, że będę się trzymał 10W40, bo zmiany mogą być niespodziewane. Kiedyś w serwisie zmieniłem w benzynowej puszce olej na "lepszy", taki mi autoryzowani spece reklamowali, to znaczy miał rozszerzony zakres przydatności "od dołu i od góry", no rewelacja, nawet do ferrari taki leją. I co? Silnik zaczął hałasować jak sieczkarnia i oczywiście zaczął chlać olej, niedużo, ale zawsze. Szybki powrót do poprzedniego oleju i cisza, bez strat i wymiana co 20 kkm.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
-
- Miejscowość: Będzin
- Motocykl: VN 1500 Vinci,VN 2000 Deep Purple,VN 15 Ziuk
- VROC: 31802
Ja miałem ten przypadek. Po zalaniu Castrolem GPS 10-40 na 4 i 5 biegu odkręcam manetkę , silnik wyje a moto nie przyspiesza. Myślałem , że sprzęgło się kończy ale miał przebieg 10 tys mil więc raczej niemożliwe. Zacząłem analizować i okazało się ,że to olej. Po Belrey-u wróciło do normy. No ale to w 1500 . W 2000 może być ok.Abrams pisze:O Castrolu słyszałem niezbyt dobre opinie, że sprzęgło się ślizga itp...