obrotściomierz EN 500
obrotściomierz EN 500
Witajcie , jak wiecie jestem tu nowy , może ktoś bardziej poznał inastalację elektryczną kawasaki chodzi mi szczególnie EN 500 i pokrewne , ja w swojej kawce zamontowalem zegary od GPZ 500 to ten sam silnik .Niestety pokazuje polowę obrotow ponieważ dostaje sygnał z jednej cewki , może ktoś z Was wie co trzeba zrobic aby obrotściomierz pokazywał obroty rzeczywiste pozdrawiam i dzieki za rady z góry.
Jon 45
U mnie też są dwie cewki, to ten sam silnik , instalacja jest ta sam inny osprzet .Obrotościomierz ma wejscie jedno , własnie od cewki, nie licząc zasilania , jest inny kruczek , niestety w serwisach niechcą podpowiedzieć lub sami nie wiedzą , pozdrawiam , ktoś na pewno wie co zrobic , na pewno jakaś duperelka .
Jon 45
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Wiesz kiedyś za dawnych czasów maluchów było takJon 45 pisze:U mnie też są dwie cewki, to ten sam silnik , instalacja jest ta sam inny osprzet .Obrotościomierz ma wejscie jedno , własnie od cewki, nie licząc zasilania , jest inny kruczek , niestety w serwisach niechcą podpowiedzieć lub sami nie wiedzą , pozdrawiam , ktoś na pewno wie co zrobic , na pewno jakaś duperelka .
Obrotomierze były na dwu i czterosuwy oraz na 2,3 lub 4 cylindry
Wystarczyło w obrotomierzu pozamieniać odpowiednio blaszki aby można było go założyć do wartburga jak i malucha.
Może coś takiego masz pod obrotomierzem jakieś zworki dodatkowe?
A może uszkodzony jest ten zestaw zegarów, może właśnie dlatego ktoś go sprzedawał bo pokazywał połówkę??
Powodzenia
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
Witam wszystkich, jestem nowym i do tego zielonym, uzytkownikiem Kawasaki EN 500. Wyszperałem w sieci taką stronkę http://www.en500.us/tach.html Powinna się przydać tym co chcą wstawić obrotomierz. Na tej stronie znajdziecie również inne ciekawe rzeczy http://www.en500.us
Pozdrawiam
Pozdrawiam