Gmole. Czy warto?
ja w tym roku wywalilem orla pod garazem
błacha sprawa, dojezdzalem do garazu i lewa reke chcialem wyciagnac klucz od garazu z kieszeni
reka utkwila w kieszeni a murek sie zblizal, zahamowalem prawa reka czyli przednim hamulcem, kolo poszlo na bok i gleba
motocykl polozyl sie na gmolu, gmol troche rysniety ale nic poza tym, ani manetki ani luterka nie ruszone
pocalowalem gmol i podziekowalem sobie ze bylem tak madry by go zalocyc
za pare dni dokupilem gmol tylny rowniez
błacha sprawa, dojezdzalem do garazu i lewa reke chcialem wyciagnac klucz od garazu z kieszeni
reka utkwila w kieszeni a murek sie zblizal, zahamowalem prawa reka czyli przednim hamulcem, kolo poszlo na bok i gleba
motocykl polozyl sie na gmolu, gmol troche rysniety ale nic poza tym, ani manetki ani luterka nie ruszone
pocalowalem gmol i podziekowalem sobie ze bylem tak madry by go zalocyc
za pare dni dokupilem gmol tylny rowniez
-
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: Kawasaki Vn 1600 Nomad
- VROC: 0
a ja mam gmole do 1500 i są w dziale kupię , sprzedam od dwóch lat . Taki niechodliwy towar . A co do tych rur - kosztują 4-6 stówek , a poszukajcie ile kosztuje bak , kufer , wydechy itd. Ekonomia ! a w trasie jest gdzie giry wyciągnąc , a jak boli przygnieciona przez VN-a noga , nawet jak się nie połamie Tak więc zakładać !
gmol jest w deche i już o tyle mam do powiedzenia , a tak po za tym temat długi jak rzeka ale z tego co czytam to widzę że więcej jest zwolenników niż przeciwników , ja mam gmole i jestem zadowolony pasują jak ulał moto wygląda na jeszcze większe ale nóg tam nie położę bo jestem za krótki i jeszcze go nie położyłem puki co choć raz próbował ale się nie dałem potem tydzień mnie plecy bolały tak czy inaczej dał mi wycisk , ale gadam juz nie temat ZAKŁADAĆ
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Ja też chciałbym gmole , oglądałem nawet jedne do classika1500 ale nie pasują do mojego. Mam bardzo wygodne spacerówki (podnóżki) ale przez to założenie normalnych gmoli u mnie nie jest już takie proste .
Myśle że dosyć dokładnie widać jak mam to założone, macie może pomysła jak u mnie gmole założyć nie rezygnując z tego co mam? Bede na vulcanerii więc obejrzę rozwiązania u innych , a może coś wymyśle.
Myśle że dosyć dokładnie widać jak mam to założone, macie może pomysła jak u mnie gmole założyć nie rezygnując z tego co mam? Bede na vulcanerii więc obejrzę rozwiązania u innych , a może coś wymyśle.
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
http://wbieniec.kis.p.lodz.pl/moto/ms/k ... ourer.html
chyba takie by pasowały
chyba takie by pasowały
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
No niewiem , może i tak ale to by trzeba było przymierzyć.... one są mocowane do tych samych śrub do których moje spacerówki więc to mógłby być problem... Narazie nawijam kilometry bez gmoli
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- Leon5
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Kawasaki VN900
- VROC: 34847
Gmole dobra rzecz, przekonalem sie o tym jak zawracalem na parkingu z plecaczkiem, ja zdjelem lewa noge, plecaczek sie wychylil w prawa i gleba... ale nikomu sie nic nie stalo, mala ryska na gmolu i tyle a slicznotka cala. Zobacz na zdjecie obok bo mam gmole z przodu i z tylu... Polecam
I jeszcze jedna ciekawostka, podesty ktore mam z przodu sa na sprezynach wiec przy glebie skladaja sie elegancko tak by po podniesieniu wrocily do oryginalnej pozycji bez uszkodzen
I jeszcze jedna ciekawostka, podesty ktore mam z przodu sa na sprezynach wiec przy glebie skladaja sie elegancko tak by po podniesieniu wrocily do oryginalnej pozycji bez uszkodzen
Leon
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
cóż pierwsza gleba mojego moto zaliczona , co prawda to wywrotka pod garażembo nieco za pionowo go postawiłem i bach(przydała by się druga nóżka, jak wymyślę to opatentuje ) jak od strony nóżki chciałem dokręcić śruby, na szczęście moje dość wąskie GMOLE DAŁY RADĘ, armatura nietknięta
POLECAM GMOLE bo chyba bym się pociął jak bym przez własną głupotę rysnął chromy,
POLECAM GMOLE bo chyba bym się pociął jak bym przez własną głupotę rysnął chromy,
ano gmole przydatne są... a gleby się zdarzająmayones4 pisze:cóż pierwsza gleba mojego moto zaliczona , co prawda to wywrotka pod garażembo nieco za pionowo go postawiłem i bach(przydała by się druga nóżka, jak wymyślę to opatentuje ) jak od strony nóżki chciałem dokręcić śruby, na szczęście moje dość wąskie GMOLE DAŁY RADĘ, armatura nietknięta
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/