vn 750 nie odpala
-
- Miejscowość: Białe Błota
- Motocykl: Kawasaki VN 750
- VROC: 0
Witam Wszystkich, jestem tu nowy i mam nadzieję że często będę tu bywał
a chciałem napisać coś na temat "przewijania" altka.
W zeszłym roku w moim moto padł altek i tak sobie stał do wiosny kiedy wkońcu się za niego wziąłem. Chciałem kpić nowy, ale zdecydowałem się jednak na przezwajanie. Pracuję w pewnej firmie jako mechanik i często oddajemy do przezwajania silniki, więc zadzwoniłem do tegoż pana który się tym zajmuje i spytałem czy robił takie impulsatory(altek), pan powiedział że tak. Spytałem jaką daje mi gwarancję że nie padnie mi za jakiś czas bo jest problem z jego wymianą i żę pracuje to w wysokich temperaturach i w oleju...., a on na to że napewno dłużej niż oryginalny, ponieważ przezwja takie żeczy specjalnym drutem o grubości izolacji 0,8mm gdzie oryginalne mają izolację 0,2mm, przez co izolacja szybciej się wypala. I tym mnie ów pan przekonał usługa kosztowała mnie 300zł, taniej niż nowy.
Moja rada - jeśli będziecie decydować się na przezwajanie to pytajcie jakim drutem będzie to robione.
Dziś odpaliłem wkońcu motór i jak narazie ładuje :P
pozdrawiam
a chciałem napisać coś na temat "przewijania" altka.
W zeszłym roku w moim moto padł altek i tak sobie stał do wiosny kiedy wkońcu się za niego wziąłem. Chciałem kpić nowy, ale zdecydowałem się jednak na przezwajanie. Pracuję w pewnej firmie jako mechanik i często oddajemy do przezwajania silniki, więc zadzwoniłem do tegoż pana który się tym zajmuje i spytałem czy robił takie impulsatory(altek), pan powiedział że tak. Spytałem jaką daje mi gwarancję że nie padnie mi za jakiś czas bo jest problem z jego wymianą i żę pracuje to w wysokich temperaturach i w oleju...., a on na to że napewno dłużej niż oryginalny, ponieważ przezwja takie żeczy specjalnym drutem o grubości izolacji 0,8mm gdzie oryginalne mają izolację 0,2mm, przez co izolacja szybciej się wypala. I tym mnie ów pan przekonał usługa kosztowała mnie 300zł, taniej niż nowy.
Moja rada - jeśli będziecie decydować się na przezwajanie to pytajcie jakim drutem będzie to robione.
Dziś odpaliłem wkońcu motór i jak narazie ładuje :P
pozdrawiam
Ciąg dalszy mojej epopei z motocyklem. Wymieniłem pierścienie, poskładałem do kupy, odpaliłem i... cieknie spod głowicy
Nowa uszczelka zamówiona, będzie w środę. Jak dobrze pójdzie w czwartek poskładam. Jeśli nic więcej nie wyskoczy to w piątek wymienię opony, zrobię badania i późnym wieczorem (ew. w sobotę rano) dotrę do Fijałkowa.
Nowa uszczelka zamówiona, będzie w środę. Jak dobrze pójdzie w czwartek poskładam. Jeśli nic więcej nie wyskoczy to w piątek wymienię opony, zrobię badania i późnym wieczorem (ew. w sobotę rano) dotrę do Fijałkowa.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III
Pisałem że uszczelka będzie? To sie pośpieszyłem. Sprzedawca sprzedał ją poza allegro i nie usunął akcji.
Kombinuję z klingerytem grafitowym na siatce stalowej albo doszczelnieniem obecnej uszczelki.
Do tego akumulator ma jakieś fochy.
K*************WAAAA
No, ulżyło mi trochę, a teraz do dzieła...
Kombinuję z klingerytem grafitowym na siatce stalowej albo doszczelnieniem obecnej uszczelki.
K*************WAAAA
----------
III
----------
III
-
- Miejscowość: Biskupiec
- Motocykl: VN 750 '97
- VROC: 32179
No patrz a mnie radziles dealera kawasaki i.... cie posluchalem i uszczelki, lancuchy rozrzadu (4!), dwie sruby i sprzezyne napinacza za 457 pln w...3 dni w MotoMazury A sam Allegro? a fe A BTW troche offtopowo w temacie Allegro koleś http://moto.allegro.pl/regulator-napiec ... 82758.html jest cholernie malo slowny. Tydzien czy miesiac nie maja dla niego znaczenia. Trzymac sie zdalaRudy pisze:Pisałem że uszczelka będzie? To sie pośpieszyłem. Sprzedawca sprzedał ją poza allegro i nie usunął akcji.
K*************WAAAA
Oczywiscie pozdrawiam i polecam MotoMazury
Robert
P.S Rudy...dzieki za pomoc i chęć...
..czy swiat wiele sie zmieni gdy z mlodych gniewnych powstana starzy wkurwieni?
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Bartek nie odpuszczaj, dasz radę, musisz przełamać złą passę.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
Starusheck - dealer kawasaki sprowadza w 4 dni a mi zależało na czasie.
Wczoraj zapier**** cały dzień. Odpaliłem, znalazłem nieszczelność (przy okazji zmierzyłem ciśnienie w cylindrach po wymianie pierścieni - podręcznikowe), doszczelniłem silikonem wysokotemperaturowym, skręciłem wszystko do kupy i zamontowałem. Dziś jak doschnie odpalam. Mam nadzieję, że wreszcie będzie dobrze.
Wczoraj zapier**** cały dzień. Odpaliłem, znalazłem nieszczelność (przy okazji zmierzyłem ciśnienie w cylindrach po wymianie pierścieni - podręcznikowe), doszczelniłem silikonem wysokotemperaturowym, skręciłem wszystko do kupy i zamontowałem. Dziś jak doschnie odpalam. Mam nadzieję, że wreszcie będzie dobrze.
----------
III
----------
III
-
- Miejscowość: Biskupiec
- Motocykl: VN 750 '97
- VROC: 32179
Baaaardzo sie ciesze. Ja jeszcze czekam na wali rozrzadu na tyl i kosz sprzeglowy :/ reszta wyczyszczona, uszczelki gotowe. Czekam.Rudy pisze:Starusheck - dealer kawasaki sprowadza w 4 dni a mi zależało na czasie.
Pozdrawiam Robert
..czy swiat wiele sie zmieni gdy z mlodych gniewnych powstana starzy wkurwieni?
Przemyśl sprawę 2 razy. Podałem Ci koszt części podstawowoych ale przy takim niskim cisnieniu mogą być np porysowane cylindry i wtedy robi sie problem. Dochodzi koszt honowania + trzeba kupić i o rozmiar większe tłoki i rozmiar większe pierścienie które sa droższe i wtedy koszty rosną drastycznie.
----------
III
----------
III