witam, jestem swierzakiem bo od 2 tyg posiadam vn 1600 2006rok i powstal mi taki problem ze miga mi kontrolka temp wody dodam ze w zbiorniku wyrownawczym jest dobrze i wentylator sie zalacza. kontrolka raz zaswieci dluzel czasem pomryga i przestaje prosze o porade co moze byc .
przeszukiwalem forum i nie znalazlem podobnego porblemu
pozdrawaim
migajaca kontrola temp. wody
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Wprawdzie ja mam 800, ale miałem podobny problem, dość szybko mi się grzał i załączała mi się kontrolka na czerwono. Zbiornik wyrównawczy również był pełny, a i to był problem. Po kilku rozmowach na łamach forum i telefonicznie zabrałem sie do roboty i spościłem cały płyn chłodzący, którego wyszło wraz ze zbiornikiem wyrównawczym 0,9l, a winno być 2,1. Napełniłem od nowa, tylko odpowiednio, pomału, musi być słychac bulgotanie i trzeba delikatnie naciskac przewody w trakcie wlewania, tak aby sie nie zapowietrzało. Po zalaniu odpaliłem popracował do zagrzania, wyłączyłem go, odczekałem aż był zimny i ponow,nie dolałem resztę tak, aby było te 2,1l. Po tej operacji problem się skończył. Wlew płynu chłodzącego ja mam po zbiornikiem paliwa, to nie jest to samo co wlew przez zbiornik wyrównawczy!
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.