Szyba od customa do classica.
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Szyba od customa do classica.
Cześć, czy szyba od customa będzie pasowała do classica? Mowa o vn 900. Boję się o możliwość jej przymocowania, bo inna jest kierownica. Jak w ogóle są mocowane szyby w classicu i w customie? Pomoże ktoś?
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
- Mars
Andy pisze:z uwagą śledzę Twój monolog
Wolałbym prowadzić merytoryczny dialog w tym temacie .
No cóż, powoli wychodzi na to, że lepiej się nie pchać w szyby dedykowane do customa mając classica. Classic ma górną część lagi stożkową i obejma nie miała by jak solidnie się trzymać. Można by było ją dać niżej, pod kierunkowskazy, bo tam lagi są już proste, ale wtedy pręty idące od obejmy do szyby musiałyby być bardzo długie i podmuch powietrza pewnie by zbyt mocno targał szybą.
P.S.
Jestem pierwszą osobą, która próbuje ten temat rozwikłać, czy po prostu mamy wakacyjny weekend?
A w ogóle dlaczego chcę założyć szybę od customa do classica? Mam możliwość kupienia takiej od forumowicza. Jest ona używana, ale za to w odpowiadającej mi cenie. W innym przypadku pozostanie mi kupić nową, bo używek do classica brak. Ponieważ są one droższe, więc będę musiał odpuścić temat do przyszłego roku, bo mam teraz inne wydatki, m.in.: remont altany na działce, czyli mam tzw. "typowy urlop Polaka" .
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
- Mars
Znalazłem stronę, na której wyraźnie widać stożkowy kształt górnej części lagi w classicu: http://www.moto-akcesoria.pl/szyba-ochr ... rettyPhoto
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN