sprężyna stopki bocznej vn 900 classic

Awatar użytkownika
Fatboy
Miejscowość: Podbeskidzie
Motocykl: brak.
VROC: 0

sprężyna stopki bocznej vn 900 classic

Post autor: Fatboy » pn cze 25, 2012

Ostatnio na trasce mialem przygode ze sprężyną stopki bocznaj mianowicie znalazłem ja obok moto na parkingu i nie mogłem jej założyc na szybko-Nóżkę przywiązałem do ramy rzemykiem z kurtki bo wisiała bezwładnie i do domu.I teraz mam pytanie jak się zaklada tą sprężynę bo kombinuję jak koń pod góre i ni chu...a.Chyba ze cos jeszcze zgóbiłem i o tym nie wiem.Nigdzie nie mogę znależć zdjęcia jak to wygląda w orginale a nie chcę jechać do serwisu żeby nie wyjść na ......bo mechanik może sprężynę założyć w 1sek.Pozdrawiam ??

Być może że sprężyna jest naciągnieta bo ostatnio nóżka była jakas lużna albo sie cos urwalo :wall:

Tezis
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN 2000
VROC: 34451

Post autor: Tezis » pn cze 25, 2012

Jeżeli sprężyna spadła ci sama to znaczy że masz wyrobioną (wytartą) śrubę mocującą stopkę (kosę), otwór w stopce też jest wytarty. :( To spowodowało luz stopki i zmianę jej położenia na tyle że sprężyna będzie spadać.
Wymiana śruby może ale nie musi trochę poprawić sytuację.
Spręzynę możesz sam w imadle trochę zgiąć na jej końcach, to spowoduje jej skrócenie.
Przed gięciem zmierz długość sprężyny i nie skracaj jej więcej niż 1cm.
Założysz sam używając trochę siły, sprytu, i śrubokręta. :yeee:

Awatar użytkownika
Fatboy
Miejscowość: Podbeskidzie
Motocykl: brak.
VROC: 0

Post autor: Fatboy » wt cze 26, 2012

Tezis dzięki za dobrą radę-w piatek się tym zajmę :)

ODPOWIEDZ