Odpadł rozrusznik co robić?
Odpadł rozrusznik co robić?
siemka dla wszystkich mam nadzieję że może jest ktoś kto mi pomoże otóż mam vulcana 750 z 1986 r i niestety opadł mi rozrusznik ! szukam gdzieś jakieś urzywki w rozsądnej cenie ! może jest gdzies ktoś kto moze mi pomóc ? pogoda jest a moto niestety stoi ! pozdro dla wszystkich i czekam na odp.
edit Brein: Proszę nazywaj następnym razem temat jak należy.
edit Brein: Proszę nazywaj następnym razem temat jak należy.
Ostatnio zmieniony śr lip 11, 2012 przez Epin12, łącznie zmieniany 2 razy.
krzysiek
-
- Miejscowość: Biskupiec
- Motocykl: VN 750 '97
- VROC: 32179
Re: RARTUUUUUUUUUUNKU
Epin12 pisze:siemka dla wszystkich mam nadzieję że może jest ktoś kto mi pomoże otóż mam vulcana 750 z 1986 r i niestety opadł mi rozrusznik ! szukam gdzieś jakieś urzywki w rozsądnej cenie ! może jest gdzies ktoś kto moze mi pomóc ? pogoda jest a moto niestety stoi ! pozdro dla wszystkich i czekam na odp
hmmmmmm "padl mi rozrusznik" to dosc szerokie pojecie. Czy to znaczy ze spalil sie komutator, jedno z uzwojen, wszystkie uzwojenia, rozpadl sie na czesci czy... po prostu "nie dziala"? Warto to oszacowac bo to dosc znaczny, badz co badz koszt. U mnie kiedy "padl rozrusznik" okazalo sie ze jest masakrycznie zasyfiony, starly soie szczotki, i "zjajowala" tuleja komutatora. Zainwestowalem po 7,5pln za kazda szczotke i dotoczenie tulei 10pln czyszczenie i wlutowanie szczotek we wlasnym zakresie razem 40pln.
Pozdrawiam Robert
..czy swiat wiele sie zmieni gdy z mlodych gniewnych powstana starzy wkurwieni?
Sorki Muka, Epin pisze, ze mu "opadł" rozrusznik, cokolwiek by to znaczyło.MUKA pisze:Epin pisał że mu odpadł, pewnie nie ma co regeneroeać. W internecie nic nie znalazłeś?
Poszperaj w archiwum allegro, znajdź telefon i dzwoń do gościa, nieraz jeszcze mają części, które się nie sprzedały.
A na poważnie to opisz dokładniej problem, bo może być trudno cokolwiek poradzić.
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
sorki za literówkę ! nie odpadł tylko padł ! miesiąc temu były robione szczotki i wszystko było ok a teraz znowu powtórka z rozrywki chodzi o to ze na zimnym pali bez problemu a na ciepłym nie moze obrócić ! dodam ze aku mam nówkę ! aaaaa i elektryk mierzył napięcie przy rozruchu no i stwierdził że spada za bardzo bo aż do 8,8 v ładowanie tez jest ok ( 13.9) piszecie że do regeneracji oki ja jestem z okolic katowic wiec pytam gdzie szukac takiego serwisu ?
krzysiek
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
http://www.firmy.net/czesci-samochodowe ... WCZVZ.html
od tego gościa kupowałem kiedys skuter wiem że miał w serwiso-sklepie tego od groma
od tego gościa kupowałem kiedys skuter wiem że miał w serwiso-sklepie tego od groma
-
- Miejscowość: Biskupiec
- Motocykl: VN 750 '97
- VROC: 32179
Epin12 pisze:sorki za literówkę ! nie odpadł tylko padł ! miesiąc temu były robione szczotki i wszystko było ok a teraz znowu powtórka z rozrywki chodzi o to ze na zimnym pali bez problemu a na ciepłym nie moze obrócić ! dodam ze aku mam nówkę ! aaaaa i elektryk mierzył napięcie przy rozruchu no i stwierdził że spada za bardzo bo aż do 8,8 v ładowanie tez jest ok ( 13.9) piszecie że do regeneracji oki ja jestem z okolic katowic wiec pytam gdzie szukac takiego serwisu ?
Juz o tym bylo na forum. Zdarza sie tak ze tuleja sie robi jajowata i dotyka stojana, w zwiazku z czym traci prad "masuje" .Widac slady na komutatorze, polowa blyszczy polowa matowa. Mialem dokladnie takie same objawy, spadek napiecia do 6v nie krecil.
Polecam cierpliwosc przydaje sie.
Pozdrawiam Robert
..czy swiat wiele sie zmieni gdy z mlodych gniewnych powstana starzy wkurwieni?