Czoper - pierwszy !?
Czoper - pierwszy !?
Dotychczas śmigałem kobuzem, jawą, etz, gs500, cb 1300, suzuki gsxr i gsxf.
Nadszedł czas na wożenie się !
Zamarzył mi się czoperek !
Bardzo podoba mi się vulcan 900.
Czy to dobry wybór na pierwszego czopera?
To inna jazda niż na tych co do tej pory śmigałem.
Co myślicie będzie dobry?
No i jak z jego niezawodnością ?
Dotychczas z motorkami nie miałem najmniejszych problemów a słyszałem że vulcany to ponoć awaryjne moto!?
Czy to prawda ?
Proszę o szczere odpowiedzi i rady !
Nadszedł czas na wożenie się !
Zamarzył mi się czoperek !
Bardzo podoba mi się vulcan 900.
Czy to dobry wybór na pierwszego czopera?
To inna jazda niż na tych co do tej pory śmigałem.
Co myślicie będzie dobry?
No i jak z jego niezawodnością ?
Dotychczas z motorkami nie miałem najmniejszych problemów a słyszałem że vulcany to ponoć awaryjne moto!?
Czy to prawda ?
Proszę o szczere odpowiedzi i rady !
Franc
K.A.C FG Katowice
K.A.C FG Katowice
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Nie no, luzik.... Chopper na pierwsze moto może być czasami problematyczny ale Ty kolego latałeś już chyba troszkę więc ogarniesz na spokojnie. Co do awaryjności to między bajki. Wydaje mi się, że vulcany są ani bardziej ani mniej awaryjne niż inne motorki. Swoją 800-ką przejechałem bezawaryjnie 16 tysiów. Nie jest to dużo ale w tym czasie zero jakichkolwiek problemów technicznych.
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
mój pierwszy moto to vulcan 800 wcześniej pół roku na skuterze(nigdy więcej made in china ), uważam że nadaje się na pierwsze moto jak każdy inny moto który nie waży 400-500 kg , byłem na spotkaniach z "nauki jazdy" i nie szło mi gorzej a może i nieco lepiej w slalomach zakrętach ósemkach niż wszelakie "...na pierwsze moto to GS500, CB500..."
a że vulcany awaryjne i do tego że nie skręcają i nie hamują to pewnie głoszą Ci co vulcany mają tylko na plakatach, nieco przesiedziałem na różnych forach i stronach motocyklowych zastanawiając się co wybrać z pół roku, wybór padł na VULCANA i uważam że to bardzo dobry wybór , jakbym kiedyś zmieniał to na kolejnego vulcana
a że vulcany awaryjne i do tego że nie skręcają i nie hamują to pewnie głoszą Ci co vulcany mają tylko na plakatach, nieco przesiedziałem na różnych forach i stronach motocyklowych zastanawiając się co wybrać z pół roku, wybór padł na VULCANA i uważam że to bardzo dobry wybór , jakbym kiedyś zmieniał to na kolejnego vulcana
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
jest tak jak pisze Mayones, o tym ze vulcany awaryjne to mowia ci co nigdy Vulcanem nie jezdzili a zdarza sie ze nawet nie widzieli na oczy.
mam Vn 800 i nie narzekam- kupowalem to byl troche zaniedbany ale troche pracy i smiga jak trzeba. A ze wymaga kultury technicznej a nie mlotka i przecinaka to insza inszosc. Kazdy sprzet tego wymaga.
mam Vn 800 i nie narzekam- kupowalem to byl troche zaniedbany ale troche pracy i smiga jak trzeba. A ze wymaga kultury technicznej a nie mlotka i przecinaka to insza inszosc. Kazdy sprzet tego wymaga.
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
Nic dodać nic ująć, w pełni zgadzam się z powyższym postem jako użytkownik takowego pojazdu Za długo się nie zastanawiaj tylko kupuj szybciorem bo Ci sezon minie na gdybaniu
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Jeździłem kilkoma turystykami, m.in. yamahą diversion i ostatnio suzuki gsx 600f. Przesiadłem się na classica vn 900 z 2008r. Dla mnie i mojej żony był to po prostu zajebiście trafny wybór. Pominę już fakt, że ustrzeliłem zadbaną maszynę 300 km od mojej miejscowości i wracałem nią na kołach pod koniec listopada zeszłego roku. Vn 900 jest idealny dla kogoś o wzroście ok. 160- 170 cm i normalnej wadze- nie wygląda się wtedy, jakby się siedziało na kocie ( słyszałem kiedyś takie porównanie, jak ktoś dosiadał taki motocykl, a był wysoki i "przy sobie" ). Wszystko w tym motocyklu jest dla mnie optymalne. Moja żona także uwielbia ten motocykl, bo założyłem dla niej oparcie- tak wygodnej pozycji jeszcze nie miała. Bałem się o moc...- nic mi nie brakuje- to nie jest typ motocykla do jechania 200 km/h. Rozkoszuję się jazdą w granicy 90- 100 km/h i to wystarczy. Suzuki potrafiłem bardzo szybko osiagnąć 200 km/h, teraz mi tego w ogóle nie brakuje.
O oszczędnym spalaniu słyszałeś? Ja to potwierdzam- na zbiorniku ( bez zapalenia się kontrolki rezerwy ) przejechałem po kupnie motocykla 300 km i to w czasie, gdy mając ubrane dwie pary rękawczek marzły mi palce.
Gorąco polecam!!!
P.S.
Dla mnie VN 900 to jest cruiser. Chopery kojarzą mi się z wysuniętym do przodu przednim widelcem.
O oszczędnym spalaniu słyszałeś? Ja to potwierdzam- na zbiorniku ( bez zapalenia się kontrolki rezerwy ) przejechałem po kupnie motocykla 300 km i to w czasie, gdy mając ubrane dwie pary rękawczek marzły mi palce.
Gorąco polecam!!!
P.S.
Dla mnie VN 900 to jest cruiser. Chopery kojarzą mi się z wysuniętym do przodu przednim widelcem.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Przyjedź na Motopark i przymierz się. Tym bardziej, że jeździłeś już dużymy maszynami i 900tka może być za słaba - ale w VNach znajdziesz coś mocniejszego, np. Meanstreaka czy 2000.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197