Utrzymanie równowagi na motocyklu.
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
A rzuć okiem tutaj... http://www.youtube.com/watch?v=TqRvqw4Y ... plpp_videoeFKaefka pisze:Pytanko ,czy ktoś próbował kręcić ósemki na dwu litrówce i jaka mu wyszla srednica kółek/
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
no tak to większość z nas widziała i pewnie co po niektórym mnie na pewnoAndrzej pisze:A rzuć okiem tutaj... http://www.youtube.com/watch?v=TqRvqw4Y ... plpp_videoeFKaefka pisze:Pytanko ,czy ktoś próbował kręcić ósemki na dwu litrówce i jaka mu wyszla srednica kółek/
tak się też swojego czasu zastanawiałem czy oni czasem nie używają czasem podestów jako podpórek ,żeby się im moto nie gibnął za bardzo tak czy inaczej to jest to
PS swojego czasu ktoś mi nadmieniał, że gdzieś na śląsku ponoć uczą takiego operowania choperami
- Mayones
ja też nie wiem bo mi ten znajomy (uczęszczał na szkolę jazdy ale to dla zwykłych turystyków czy sportów) nadmieniał też nie był pewny kto i gdzie dokładnie, czy mu to ten instruktor ze szkółki napomknął czy ogłoszenie w necie przemkło tylko mi smaka narobił skrzydło południowe ma opanowane tereny śląska to może ktoś coś skojarzyAndrzej pisze:Jakby Ci się przypomniało kto i gdzie to daj znać bo ja bym chętnie się tak GS'em nauczył manewrować....PS swojego czasu ktoś mi nadmieniał, że gdzieś na śląsku ponoć uczą takiego operowania choperami
- Mayones
takich filmików jest więcej , chyba też skośnoocy moto policjanci szaleli na swoich rumakach, ciekawe czy to że motocykle są japońskie im pomagałoDarko pisze:Chciałbym napisać coś mądrego po obejrzeniu tego filmiku ale nie napiszę , jestem w zbyt dużym szoku .facet urodził się z motorkiem pomiędzy nogami
fajne to jest ale z samego filmiku to trudno się nauczyć pamiętam że jak byłem na mini szkoleniu przez gości którzy moto szkolenia zaliczają co jakiś czas to gadania o samym skręcaniu było ho ho potem wio na plac, tylko co mi to da że kazali balansować ciałem wspierając się na podnóżkach jak moje podnóżki są z przodu ich z tyłu chyba tylko Coperfield potrafi wstać z nogami do przodu
-
- Miejscowość: Leśnica
- Motocykl: VN800 Classic
- VROC: 36260
Haha pamiętam pierwsze zakręty i ronda na VN jeszcze do tego zepsuty 2 bieg mam.
Pierwsze rondo wjeżdżam na trójce powoli, czuje zaczyna wynosić zbijam do jedynki i gaz ok wyjechałem jakoś, drugie podejście teraz na jedynce całe, coś za wolno i zaczynam czuć ile on waży ale teraz jak już troszke pojeździłem to jest ok
Ostatnio nawet na zakrętach na Górze św. Anny od Zdzieszowic udało mi się haczyć podnóżkami
Pierwsze rondo wjeżdżam na trójce powoli, czuje zaczyna wynosić zbijam do jedynki i gaz ok wyjechałem jakoś, drugie podejście teraz na jedynce całe, coś za wolno i zaczynam czuć ile on waży ale teraz jak już troszke pojeździłem to jest ok
Ostatnio nawet na zakrętach na Górze św. Anny od Zdzieszowic udało mi się haczyć podnóżkami