deflektory osłaniające nogi
deflektory osłaniające nogi
Coraz zimniej w kolana, więc wymyśliłem, że zrobię sobie deflektory...
Wykonanie mocowań z nierdzewki zlecę firmie posiadającej laser i giętarkę CNC.
Pleksę sam wytnę (mam dostęp do lasera).
Potrzebuję do tego przedsiemwzięcia fotki deflektorów do oryginalnej szyby Kawasaki
z ogólnymi wymiarami pleksy i mocowania. Mógłby ktoś pomóc?
Może powinienem wcześniej zapytać, czy rzeczone deflektory wogóle pomagają?
pzdr. Darek
Wykonanie mocowań z nierdzewki zlecę firmie posiadającej laser i giętarkę CNC.
Pleksę sam wytnę (mam dostęp do lasera).
Potrzebuję do tego przedsiemwzięcia fotki deflektorów do oryginalnej szyby Kawasaki
z ogólnymi wymiarami pleksy i mocowania. Mógłby ktoś pomóc?
Może powinienem wcześniej zapytać, czy rzeczone deflektory wogóle pomagają?
pzdr. Darek
- Jurek
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: VN 800 classic "Samuraj"
- VROC: 35044
Zobacz sobie na linku do mojego VROC. Tak naprawdę wg. mnie to bardziej ozdoba niż osłona przed wiatrem.
Jurek
VROC#35044
VROC#35044
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
też dumałem nad deflektorkami, przed wiatrem to raczej nie bardzo chronią, ja jednak chciałem je ze względu na "lanie" się wody podczas jazdy w deszczu na nogi z miejsc montażu błotnika do goleni, u mnie zauważyłem że tak ładnie się woda "zawija" w tamtym miejscu i chlapie gęsto po spodniach nie wiem czy u Was też tak jest ?
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
teżMayones pisze:też dumałem nad deflektorkami, przed wiatrem to raczej nie bardzo chronią, ja jednak chciałem je ze względu na "lanie" się wody podczas jazdy w deszczu na nogi z miejsc montażu błotnika do goleni, u mnie zauważyłem że tak ładnie się woda "zawija" w tamtym miejscu i chlapie gęsto po spodniach nie wiem czy u Was też tak jest ?
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Temat nieco nieświeży, ale mam jeszcze pytanie.
Czy ktoś może powiedzieć z doświadczenia jak wpływają deflektory na lagach na zachowanie się wiatru przy prędkościach np. 100-140 km/h?
Może ktoś jeździł bez, a potem zamontował? Czy jest istotna różnica?
Czy ktoś może powiedzieć z doświadczenia jak wpływają deflektory na lagach na zachowanie się wiatru przy prędkościach np. 100-140 km/h?
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Siema,mirad pisze:Temat nieco nieświeży, ale mam jeszcze pytanie.
jezdzilem bez, teraz mam zamontowane oryginalne, i powiem szczerze, nie widze "powalajacej" roznicy, byc moze wynika to z tego, ze czesciej mam nogi na spacerowkach, niz na podestach...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- mirad
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Właśnie nieco zgłębiam temat, a to z powodu innego niż osłona nóg. Nie czuję żadnego specjalnego nadmuchu na nogi.Krasnal pisze:nie widze "powalajacej" roznicy
Mam coś innego. Otóż przy nieco większych prędkościach, tak od 100km/h, pojawia się czasem podmuch z dołu i z boku na klatkę piersiową. Zależy też od kierunku wiatru. "Wymacałem" empirycznie, że nie ma to nic wspólnego z szybą, tylko coś poniżej. Jakby wiatr odbijał się od czegoś, może zbiornika? Podobne wrażenie ma inny użytkownik tego moto.
Ze zdjęć różnych deflektorów na lagach widać, że mogą być zamocowane całkiem nisko albo tak, że górna krawędź deflektora jest tuż poniżej dolnej krawędzi szyby. To znaczy, że dają rożne zjawiska aerodynamiczne. Tak na Bolka oko wydaje się, że górne położenie deflektora może spowodować zmniejszenie nadmuchu powietrza na lagi, na zbiornik i ew odbicia.
Tak kombinuję i zamówiłem same mocowania do lag, bez pleksy. Jak przyjdą zabawię się w wycinanki i spróbuję coś wymodzić aby dopasować nieco do mojej szyby. Zobaczę jaki będzie efekt.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
A może wiesz gdzie takie oryginalne kupić do VN 2000, szukam i nigdzie nie ma, jak masz jakiś pomysł to proszę o info.Krasnal pisze: teraz mam zamontowane oryginalne,
Pozdrawiam
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- Krasnal
No właśnie, niejaki Caroo proponuje, i to nie pierwszy raz, nowe do sprzedania...Tezis pisze:http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=9674
+44 7540233074
+44 7540233074
- Jaro S-one
- Miejscowość: Panki
- Motocykl: M-72 i Vn 2000
Mam org stalowe deflektory, odkręciłem z moto po ściągnięciu z Usa. Jak chcesz to przywiozę w sobotę na vulcanerie. PozdroPiotr pisze:A może wiesz gdzie takie oryginalne kupić do VN 2000, szukam i nigdzie nie ma, jak masz jakiś pomysł to proszę o info.Krasnal pisze: teraz mam zamontowane oryginalne,
Pozdrawiam
- Krasnal
przywieź, przywieź, na 100% ktoś chętnie przytuli...Jaro S-one pisze:Mam org stalowe deflektory, odkręciłem z moto po ściągnięciu z Usa. Jak chcesz to przywiozę w sobotę na vulcanerie. PozdroPiotr pisze:A może wiesz gdzie takie oryginalne kupić do VN 2000, szukam i nigdzie nie ma, jak masz jakiś pomysł to proszę o info.Krasnal pisze: teraz mam zamontowane oryginalne,
Pozdrawiam
+44 7540233074
+44 7540233074
- Wydminianin
- Miejscowość: Wydminy (na Mazurach)
- Motocykl: VN2000 Classic LT '07 Honda Deauville 650 '03
Re: deflektory osłaniające nogi
Temat stary, ale jak najbardziej aktualny. Gdzie kupić deflektory na lagi, najlepiej oryginalne,o ile takie są, do vn2000 classic LT? Z tego co znalazłem na różnych stronach, to są tylko takie mocowane do lag, mnie bardziej by pasowały mocowane do oryginalnej szyby. A może ktoś ma ma zbyciu?
Jarek
NIE ROBIĘ ZAKUPÓW W NIEDZIELE!!!
- Tex66
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
Kupowałem nowe w USA w 2019 roku.
Teraz jak widzę po numerach katalogowych, praktycznie nie do kupienia zarówno nowe jak i używane.
Ciężki temat z oryginalnymi.
Teraz jak widzę po numerach katalogowych, praktycznie nie do kupienia zarówno nowe jak i używane.
Ciężki temat z oryginalnymi.
Tex66
- Wydminianin
- Miejscowość: Wydminy (na Mazurach)
- Motocykl: VN2000 Classic LT '07 Honda Deauville 650 '03
Dzięki Tex66, widziałem już to zdjęcie wrzucone przez Ciebie w innym temacie i też szukałem po tych numerach. Że ciężko to wiem . Skoro oryginały niedostępne jak regulator napięcia do rocznika 2004 , to może jakieś akcesoryjne lub pasujące od innego modelu ktoś ma i pasują?
Jarek