Witam,
Nie wiem co może być tego przyczyną ale mój vulcan żre paliwo na potęge.
Dzisiaj wskaźnik paliwa prawie pełen, zrobiłem jakieś 30 km i została jakaś 1/4 baku.
Jakiś koszmar.
Za wszelkie przyczyny byłbym bardzo, bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
Vulcan żre paliwo niczym diabeł
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
Ot i znowu zostałem wywołany do tablicy
Dolny,
Napisz coś więcej o dolegliwościach. Nie kopci Ci przypadkiem za bardzo?
zacznij od sprawdzenia rzeczy najprostszych.
1. Odkręć wlew oleju i powąchaj - jak olej jedzie benzyną to niedobrze.
2. Sprawdź czy kranik działa prawidłowo - tj. czy podaje paliwo dopiero pod wpływem podciśnienia i czy nie leje za dużo do gaźników. W tym celu odepnij od kranika wszystkie 3 wężyki i na ich miejsce podepnij jakieś inne długie węże. Dwa boczne puść do jakiegoś słoika, miski itp. Odkręć kranik. Paliwo powinno lecieć dopiero jak zassiesz powietrze przez ten środkowy wężyk. jak leci bez "ssania" (albo co gorsza leci przez środkowy) to masz padnięte membrany i zalewa Ci gaziory.
3. Zmierz kompresję w cylindrach. Jeżeli odpala bez problemu to raczej bardzo mało prawdopodobne żeby puszczały pierścienie, ale warto sprawdzić tak na wszelki wypadek.
Tyle na początek.
Dolny,
Napisz coś więcej o dolegliwościach. Nie kopci Ci przypadkiem za bardzo?
zacznij od sprawdzenia rzeczy najprostszych.
1. Odkręć wlew oleju i powąchaj - jak olej jedzie benzyną to niedobrze.
2. Sprawdź czy kranik działa prawidłowo - tj. czy podaje paliwo dopiero pod wpływem podciśnienia i czy nie leje za dużo do gaźników. W tym celu odepnij od kranika wszystkie 3 wężyki i na ich miejsce podepnij jakieś inne długie węże. Dwa boczne puść do jakiegoś słoika, miski itp. Odkręć kranik. Paliwo powinno lecieć dopiero jak zassiesz powietrze przez ten środkowy wężyk. jak leci bez "ssania" (albo co gorsza leci przez środkowy) to masz padnięte membrany i zalewa Ci gaziory.
3. Zmierz kompresję w cylindrach. Jeżeli odpala bez problemu to raczej bardzo mało prawdopodobne żeby puszczały pierścienie, ale warto sprawdzić tak na wszelki wypadek.
Tyle na początek.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III