Jazda w dwie osoby.
-
- Miejscowość: Chrzanów
- Motocykl: Suzuki GSX650FA
- VROC: 0
Jazda w dwie osoby.
Jadąc w dwie osoby motocyklem szosowo-turystycznym, jakim jest Suzuki GSX 650F , muszę zwracać uwagę podczas zatrzymywania się np. na skrzyżowaniach, parkingach, aby nie pochylić się za bardzo na bok , bo przy wysokości siedzenia ok. 780mm , nie jest łatwo utrzymać w równowadze motocykl. Wynika więc , że o wiele łatwiej jest utrzymać równowagę na choperze , bo wysokość siedzeń w tych motocyklach jest w przedziale 650-750mm. Jak jest więc w rzeczywistości , gdy jedzie się w dwie osoby , a sam motocykl waży aż 350kg.
-
- Miejscowość: Chrzanów
- Motocykl: Suzuki GSX650FA
Nigdy o tym nie myślałeś? Może dlatego , że nie jeździłeś na motocyklach z wyżej uniesionym siedzeniem. Na takich sprzętach zaczyna się robić niebezpiecznie podczas zatrzymywania.Trufel pisze:normalnie jedziesz , hamujesz , stajesz , ruszasz , nigdy o ty nie myślałem jak i co robię , nie ważne czym jedziesz , po prostu to robisz . Tak samo jest z nawracaniem , cofaniem i innym pierdołami
Chodzi o równowagę w trakcie zatrzymania się , a nie w czasie jazdy gdzie równowagę jest łatwo utrzymać nawet na motocyklach terenowych z wysoko uniesionym siedzeniem.
-
- Miejscowość: Mikołów
- Motocykl: VN 900 Custom 2010,
V2 ma swoje zalety, moment obrotowy rekompensuje mniejsza ilosc koni, dla mnie fajnie sie jezdzi kiedy silnik ma moc bez potrzeby wkrec ania na wysokie obroty.Adamspa pisze:Szkoda tylko, że silniki w choperach nie są trzy albo lepiej cztero cylindrowe.Viking pisze:Dla mnie wniosek jest oczywisty , trza sprzedać wynalazka i kupić Vulkana. Co tu więcej kąbinować.
Natomiast jesli musisz miec cos z niskim srodkiem ciezkosci i wygodnego ale z wiekszaq iloscia garow to poszukaj jakiegos Friumpha rocketIII, masz nisko, wygodnie, 3 gary i mocy od cholery
Honda Magna ma silnik V4, mocny silnik i nisko siedzenia.
Np. : http://otomoto.pl/honda-vf-750-magna-id ... 28545.html
Np. : http://otomoto.pl/honda-vf-750-magna-id ... 28545.html
Kod: Zaznacz cały
Nigdy o tym nie myślałeś? Może dlatego , że nie jeździłeś na motocyklach z wyżej uniesionym siedzeniem. Na takich sprzętach zaczyna się robić niebezpiecznie podczas zatrzymywania.
Chodzi o równowagę w trakcie zatrzymania się , a nie w czasie jazdy gdzie równowagę jest łatwo utrzymać nawet na motocyklach terenowych z wysoko uniesionym siedzeniem.
jeździłem na nie jednym wysokim zapierdalaczu i to we dwoje , miałem dłuższy czas cbr1000f bo aż 3 lata i wiem coś na ten temat
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
tudzież trajka pamiętam jak byłem w jednym komisie facet oglądał trajkę no nie powiem niezła była, chwilkę z nim rozmawiałem i cóż on trajki nie chce bo się nie da składać w zakręcie itp ale plecaczek-żona nie chce się przechylać i KROPKA , no nie był zadowolonyRobson pisze:zawsze pozostaje wózek boczny...
-
- Miejscowość: STARGARD
- Motocykl: HD V-ROD MUSCLE
ja jezdze bardzo duzo z zona z tyłu, nauczyła sie juz odpowiedniego zachowania i wyczuwa doskonale moje intencje, wie co bedzie za chwile, w zakretach odpowiednio sie przechyla, byl tylko taki moment jak zalozylem oparcie to sie wtedy przesunela do tylu zeby sie opierac i kilka dni zajelo zanim sie zgralismy znowu, ale teraz nie ma najmniejszego problemu, i nawet lubie jezdzic we dwoje
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Ta po lewej do Adelka ?Mayones pisze: ja też lubię jeździć we dwoje
niektórzy chyba nawet wożą po dwa plecaczki, jak braknie paliwa to jak znalazł
Obrazek
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Ta po lewej do Adelka ?Mayones pisze: ja też lubię jeździć we dwoje
niektórzy chyba nawet wożą po dwa plecaczki, jak braknie paliwa to jak znalazł
Obrazek
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...