Witam serdecznie wszystkich
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Czy te dokumenty dodatkowo płatne to chodziło o tłumaczenia dowodu itp?, kiedyś jak z nim rozmawiałem to pytałem o te kwestię potwierdził, że może załatwić wszelkie tłumaczenia papierów oczywiście za dodatkową opłatą, ale jak mi podawał szacunkowo cenę za to to ja bym chcąc to samemu zrobić to więcej zapłacił. No ale jeśli to było "2 stówki albo nie dam dowodu" no to tego pana już nie polecam
- Rokers
- Miejscowość: Tarnobrzeg
- Motocykl: VN 800 Classic
...
... bardzo podobnie do tego co piszesz - po jeździe próbnej zdecydowałem się - synek sprzedawcy pojechał wypisać fakturę, wrócił z nią - kwota na niej 12200 zł, ja wyjąłem pieniądze, miałem jeszcze na paliwo itd. odliczyłem 12200 a on (chyba widząc że mam więcej gotówki) na to - że 12200 ale on już zrobił tłumaczenia itd. i zanim da dokumenty to trzeba za to zapłacić - bo 12200 zł to za sam motor (pierwszy raz słyszę żeby najpierw negocjować cenę pojazdu a potem cenę dokumentów - oddzielnie !)
-
- Miejscowość: Warszawa / Rzepin
- Motocykl: VN800 Classic
Re: ...
Opisz, opisz...Rokers pisze:... no ręce opadają - 250 km miałem do Libiąża , a na miejscu taki cyrki że szkoda nawet opisywać, bo tylko można się poirytować
VN800, to u niego najbardziej chodliwy towar, dobrze by było, żeby ludzie z forum dowiedzieli co gość wyprawia.
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
No trochę od strony gość zrobił, jak tak to ma wyglądać przy każdej jego sprzedaży to niedługo będzie miał taką samą opinię co PŁ....... . No szkoda szkoda bo obiegowa jego opinia jest/była niezła.
Tak czy inaczej jeżeli w necie moto 12 000 a on Ci f-rę na 12 200 to masz święte prawo człowieka wręcz zaskarżyć jeżeli nie dograliście tej "nowej" ceny wspólnie.
Co do samego tłumaczenia dokumentów również mogłeś powiedzieć: "sorry kumpel obiecał mi to za 50 zeta także dziękuję..."
No ale jest więc
PS kolejne potwierdzenie dla piosenki - http://www.youtube.com/watch?v=ZpkT7zfgH24
Tak czy inaczej jeżeli w necie moto 12 000 a on Ci f-rę na 12 200 to masz święte prawo człowieka wręcz zaskarżyć jeżeli nie dograliście tej "nowej" ceny wspólnie.
Co do samego tłumaczenia dokumentów również mogłeś powiedzieć: "sorry kumpel obiecał mi to za 50 zeta także dziękuję..."
No ale jest więc
PS kolejne potwierdzenie dla piosenki - http://www.youtube.com/watch?v=ZpkT7zfgH24
-
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: VN800 Classic
Gratuluję, bardzo ładny. Mnie jeden ze sprzedających bardzo podobnie potraktował. Po przyjeździe na miejsce i jeździe próbnej okazało się, że moto nieco zdrożało, wściekły obróciłem się na pięcie i wyszedłem (dla zasady) i później żałowałem, bo faktycznie był w super stanie. Myślę, że jedynym sposobem jest pisanie o tego typu praktykach na forum i już podczas rozmowy telefonicznej można pewne fakty ustalić.
Witam i pozdrawiam z Czech (de facto z Moraw) ... jestem czlonkiem na www.vulcaneers.cz i dla tego niemoglem sie niezarejstrować i do waszej www - bylo by mi žal :-)
može kiedyś do zobaczenia
može kiedyś do zobaczenia