"Miszcze" w HD
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Wydaje mi się, że reakcja aeroplanu na prace ręczne mechanika jest prawidłowa, ale to tylko mój męski punkt widzenia
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
-
- Miejscowość: Zawiercie
- Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
- VROC: 35092
A tu przykład potężnej mocy silników i właściwości lotnych rosyjskich samolotów
http://www.youtube.com/watch?v=h97RUPvdg1o
http://www.youtube.com/watch?v=h97RUPvdg1o
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Wiadomość z ostatniej chwili: w ostatniej chwili przypomniało mi się.
Wczoraj armia pożegnała się z An-2, naczelnym dwupłatem floty powietrznej.
Samolot zasłużony wielce, zwłaszcza w transporcie wyższych dowódców na bankiety w doborowym gronie.
Miałem z takim do czynienia w podobnych okolicznościach, ale w bardzo trudnych warunkach. Nie ma czego zazdrościć.
Ognisty strzał "z płucka".
Wczoraj armia pożegnała się z An-2, naczelnym dwupłatem floty powietrznej.
Samolot zasłużony wielce, zwłaszcza w transporcie wyższych dowódców na bankiety w doborowym gronie.
Miałem z takim do czynienia w podobnych okolicznościach, ale w bardzo trudnych warunkach. Nie ma czego zazdrościć.
Ognisty strzał "z płucka".
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Czyli era lotnictwa tekstylnego w armii się zakończyła...
Szkoda, miałem przyjemność wielokrotnie się nim wozić i dla niektórych najpraktyczniejszym wyposażeniem okazywało się... wiadro
Szkoda, miałem przyjemność wielokrotnie się nim wozić i dla niektórych najpraktyczniejszym wyposażeniem okazywało się... wiadro
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
No pacz, przeoczenie! Cytując Brudnego Harrego: "...Szczerze mówiąc, w tym całym podnieceniu straciłem rachubę...". Ale co się odwlecze to nie ucieczemirad pisze:Było, stawiasz piwo
A co do Wildcata to uznałem go za odpowiedniego ze względu na jego charakterystyczne podwozie wychodzące z kadłuba a nie ze skrzydeł jak w większości konstrukcji z tamtego okresu.
Ode mnie również Antek ale trochę inaczej...
- mirad
Nie bierz tego tak dosłowniePainkiller pisze:Ale co się odwlecze to nie uciecze
O żesz , a co to takiego? Pierwszy raz moje piękne oczy widzą takie cudo Masz jakieś informacje o tym dziwadle?Painkiller pisze:Ode mnie również Antek ale trochę inaczej...
Tutaj ładniejszy. Dobra fotka.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
-
- Miejscowość: Zawiercie
- Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
- VROC: 35092
A ja jeszcze zdążyłem nim się przelecieć i bardzo miło to wspominam. Miałem koleżankę, której ojciec czterdzieści lat temu latał antkiem od wsi do wsi bo innej komunikacji tam nie było. Czasami pasażerowie musieli wypychać antka z grząskiej łąki bo nie chciał ruszyć. Koleżanka wspominała jak zamiast do przedszkola to ojciec zabierał ją na cały dzień latania. Siedziała mu na kolanach jak on pilotował antka. Później została stewardesą a jej ojciec latał wtedy już na ił'ach-62. Na imię miała Oksana i pochodziła z Rosji...
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R
- mirad
Typowe dla Rosji. Gdzieś pisałem tutaj o rosyjskiej specyfice lotnictwa, więc tylko trochę. W Rosji wewnętrzna komunikacja lotnicza ( Aerofłot) była traktowana tak jak u nas PKS. Nie tylko pod względem pasażerów i ich bagaży ( kury, kaczki itp ), ale także w sposobie transportu ( samoloty transportowe i pasażery ) oraz stanu technicznego taboru i wyposażenia lotnisk. Tak jest do dzisiaj, zarówno w lataniu cywilnym jak i wojskowym. Jedynie połączenia międzynarodowe oraz ważniejsze wewnętrzne utrzymują konieczny standard.Pustelnik pisze:czterdzieści lat temu latał antkiem od wsi do wsi bo innej komunikacji tam nie było
W czasach jurajskich wybrałem się z czteroletnim synem na kilka dni do Budapesztu. Wracałem nowiutką tutką 154M Aerofłotu. Pasażerów było może 10 osób, czyli pusty. Na Okęciu pilot p ił w beton i samolot odpalił takiego kangura, że niezebrane (!) szklanki (szklane!) wyleciały prawie pod sufit. Część stewardes oczywiście nie siedziała na fotelach, ale nic się nie stało. Warunki pogodowe były bez zarzutu. Tak się latało na połączeniach w tzw obozie.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
To jest ekranoplan An-2Emirad pisze:O żesz , a co to takiego? Pierwszy raz moje piękne oczy widzą takie cudo Masz jakieś informacje o tym dziwadle?
Tutaj jest jako taki opis
http://www.an2plane.ru/en/moderniz.htm
A zmieniając temat, jakby ktoś chciał sobie kupić Iskrę to nie ma problemu
http://www.aircraft24.com/pl/search/sea ... esults=476
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Dokladnie jak piszesz, mialem okazje leciec z Tallina do Leningradu, rok 1976, wygladalo to dokladnie tak, jak w Twoim opisie, dodal bym kozy jeszcze, byly trzy... nigdy potem juz czegos takiego nie mialem okazji przezyc, nie wspominam juz nawet, ze po kilku minutach lotu "banke" chcialo mnie rozerwac od jazgotu silnikow...mirad pisze:Typowe dla Rosji. Gdzieś pisałem tutaj o rosyjskiej specyfice lotnictwa, więc tylko trochę. W Rosji wewnętrzna komunikacja lotnicza ( Aerofłot) była traktowana tak jak u nas PKS. Nie tylko pod względem pasażerów i ich bagaży ( kury, kaczki itp ), ale także w sposobie transportu ( samoloty transportowe i pasażery )Pustelnik pisze:czterdzieści lat temu latał antkiem od wsi do wsi bo innej komunikacji tam nie było
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Indonezja, linie bodajże "Merpati" ale tu głowy nie dam, lot do doliny Baliem ... na pokładzie dwie świnie (duże) ze cztery prosiaki i z 10 worków ryżu z czego jeden rozsypany..... Strachliwy w lataniu raczej nie jestem ale jak chłopaki robili manewry na podejściu w chmurach gdzie skały były nie dalej niż 100 m od skrzydła to pośladki miałem spięte jak nigdy przedtem.
Folklor też na lotnisku, bo dzieciaki musiały przerwać na czas naszego lądowania mecz piłki nożnej rozgrywany na pasie.
Wrażenia niezapomniane
Folklor też na lotnisku, bo dzieciaki musiały przerwać na czas naszego lądowania mecz piłki nożnej rozgrywany na pasie.
Wrażenia niezapomniane
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- mirad
Dzięki za info. Nie miałem pojęcia o tym ciekawym eksperymencie.Painkiller pisze:To jest ekranoplan An-2E
Niezapomniane, to fakt. Dlatego znając wszystkie niedogodności świata cywilizowanego, jednak przy nim wolę pozostać.Andrzej pisze:Wrażenia niezapomniane
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !