![!!](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![:)](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Czasem tak sobie myślę, że takie mniejsze są poręczniejsze.
Ale na razie daję radę. Przynajmniej nie mam kłopotów z 2litrówką. Trening przydaje się.
![:D](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![:yeee:](./images/smilies/AC01.gif)
BliskoSpart pisze:Zombie czy Twój łobuz ze zdjęcia to Wyżeł Węgierski - kurcze bardzo podobny do mojego łobuza
A nasze marzenie z kolei to Bobtail i Dog niemiecki, ale 3 piętro w bloku, to nie jest najlepszy pomysł na mieszkanie dla tych psów. Za to nasz mały kudłacz ma niemalże "wybieg" w mieszkaniumirad pisze:Fajne i widać zadbane psiaki. Lubię to.![]()
![]()
Czasem tak sobie myślę, że takie mniejsze są poręczniejsze.
Ale na razie daję radę. Przynajmniej nie mam kłopotów z 2litrówką. Trening przydaje się.![]()
Ale to chyba nie tylko te sznurówkiRadio pisze:Jamniki znane są z tego że przeprowadzają "dominację" czyli sprawdzają "kto tu rządzi" jeżeli wyczuje że jest szansa być nr 1 czyli psem alfa to właściciele mają pozamiatane
Zdecydowanie odradzam jakiekolwiek duże psy tzw. szybko rosnące w blokach bez windy. W okresie wzrostu / do ok 2lat / chodzenie po schodach im nie służy na prawidłowe ukształtowanie stawów, potem same problemy.Stelmart pisze:Dog niemiecki, ale 3 piętro w bloku
Zwłaszcza jak osobnik ma zadatki na samca/sukę alfa. W pewnym wieku będzie próbować rządzić, jak ma kim. Jak się wie co i jak to nie ma z tym problemu, jednakże trzeba obserwować jego/jej postępowanie wobec b. małych dzieci. Mając chęć na posiadanie dużego psa trzeba coś wiedzieć o nich lub mieć pod ręką konsultanta. Niektórym się wydaje, że to jest to samo co rybki w akwarium.Andrzej pisze:Badanie granic to raczej ogólna cecha zwierząt żyjących w stadzie
To miałeś kulturnych współplażowiczów, kiedyś na jeziorem gdy pies wskoczył do wody to jakieś babsko (pilnowała dzieciaka, który się kąpał) wyskoczyło na mnie z gębą "Pies!!!, przecież tu są dzieci, choróbska się przenoszą", na co ja z niemąconym spokojem "Agis, wyjdź z wody, tu jest Pani dziecko, jeszcze jakieś choróbsko załapiesz". Babsko się zapowietrzyło, myślałem, że się udusi, ale niestety cholera przeżyłaPustelnik pisze: Pies, który jak widzi wodę to myśli, że jest rybą
Kiedyś zabrałem go nad morze na wczasy. Jak przychodziłem na plażę to pies siedział już w wodzie i tylko głowę było mu widać. Z wody wychodził dopiero jak widział, że się już zbieram do wyjścia.
mirad pisze:Zdecydowanie odradzam jakiekolwiek duże psy tzw. szybko rosnące w blokach bez windy. W okresie wzrostu / do ok 2lat / chodzenie po schodach im nie służy na prawidłowe ukształtowanie stawów, potem same problemy.Stelmart pisze:Dog niemiecki, ale 3 piętro w bloku
Dlatego właśnie jest mały psiak, którego możemy nosić na rękach
Wybierałem miejsca gdzie było mniej ludzi. Przez dwa tygodnie nie znalazła się żadna osoba, której by to przeszkadzało. Ja ze swojej strony też bardzo uważałem by nikomu przez przypadek krzywdy nie zrobił, nie ochlapał jak wychodził z wody itp. A ze swojej strony to jest bardzo spokojny i przyjaźnie nastawiony do ludzi pies.To miałeś kulturnych współplażowiczów
MaciekSz pisze:Idę właśnie negocjować rabat