Gmole. Czy warto?

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Awatar użytkownika
Shepherd
Miejscowość: LOP
Motocykl: VN2000 "syn"
VROC: 0

Post autor: Shepherd » śr sty 30, 2013

Mayones pisze:teraz w sumie też mi jeden świeci bo żarówka padła
:D

KWIATEK, Proponuje zamiast tych świateł do jazdy dziennej zwykłe lightbary.
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW

Awatar użytkownika
Shepherd
Miejscowość: LOP
Motocykl: VN2000 "syn"

Post autor: Shepherd » śr sty 30, 2013

Naturalnie gmol swoją drogą. :ok:
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW

KWIATEK
Miejscowość: skarżysko-kamienna
Motocykl: kawasaki en500 vulkan

Post autor: KWIATEK » czw lut 14, 2013

dzięki panowie za poradę chyba jednak nie bede ryzykowal mandatu bo i tak nie załatam żadnej dziury w asfalcie :wall: skupie sie na gmolach, sakwach i szybie ale niewiem gdzie taką kupić bo jeszcze sie nie orientuje w sklepach internetowych a te co znalazłem to mają akcesoria do scigaczy prawie nic nie ma do choperów czy ktos zna adres lub wie gdzie kupić szybę do kawasaki en500 z1992r. :motorynka:
światła do jazdy dziennej

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

Post autor: Mayones » czw lut 14, 2013

A szybę np tutaj http://www.mgg.com.pl/
jeżeli nie mają w ofercie to Ci dorobią co tylko chcesz. Zamawiałem u nich nową szybę do posiadanych już mocowań 250 złociszy, "handbary" wg mojego wymiaru też mi dorobili :ok:
Sakwy np http://sakwy.com.pl/
gmole np http://www.motonautilus.pl/index.php?26 ... ny-paskiem

Asior
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Honda seven-fifty, TDM 900, VN 1600 Classic

Post autor: Asior » pn mar 04, 2013

gmole np http://www.motonautilus.pl/index.php?26 ... ny-paskiem[/quote]

No wlasnie motonautilus, panowie kupilem od nich gmole do mojego VN1600 Classica takie http://motonautilus.pl/index.php?337,os ... 00-vn-1600 no i mam problem z przykreceniem ich do moto, a konkretnie gornej czesci gmola. Nie mam ich do czego przykrecic!!! 8/ Czy moze ktos z was montowal gmole od nich, ewentualnie jakies fotki.

Awatar użytkownika
Korzik
Miejscowość: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: vn1500

Post autor: Korzik » pn mar 04, 2013

No wlasnie motonautilus, panowie kupilem od nich gmole do mojego VN1600 Classica takie http://motonautilus.pl/index.php?337,os ... 00-vn-1600 no i mam problem z przykreceniem ich do moto, a konkretnie gornej czesci gmola. Nie mam ich do czego przykrecic!!! 8/ Czy moze ktos z was montowal gmole od nich, ewentualnie jakies fotki.[/quote]

Wpisz sobie ich nazwę w google i poczytaj :D

Na każdym forum wszyscy - tylko nie te krętacze !!!!!

Omijaj szerokim łukiem;)

A zobacz stronę O MNIE na allegro co tam powypisywali :D
Nie możesz zwrócić, marudzić , reklamować - w ogóle nic nie możesz;)
Gratuluję wyboru :yeee:

Awatar użytkownika
Korzik

Post autor: Korzik » pn mar 04, 2013

Ich Regulamin

REGULAMIN SKLEPU MOTONAUTILUS

Aby dokonać zakupu w sklepie MOTONAUTILUS należy bezwzględnie zapoznać się z regulaminem.

Postanowienia regulaminu:

1. Przed kliknięciem ikony „KUP TERAZ” kupujący bezwzględnie powinien drogą telefoniczną lub mailową potwierdzić dostępność towaru ponieważ bywa tak, że towar będący przedmiotem aukcji jest w produkcji lub w przygotowaniu a co za tym idzie jego wysyłka może nastąpić z opóźnieniem.

2. Przed kliknięciem ikony „KUP TERAZ” kupujący bezwzględnie powinien drogą telefoniczną lub mailową potwierdzić przybliżony termin wysyłki zakupionego towaru i jeżeli będzie mu odpowiadał dokonać zakupu, a jeżeli nie to odstąpić od zakupu.

3. Przed kliknięciem ikony „KUP TERAZ” kupujący bezwzględnie powinien drogą telefoniczną lub mailową potwierdzić czy oferowany na aukcji towar będzie pod względem technicznym lub wizualnym „pasował” do motocykla będącego w posiadaniu kupującego.

4. Sprzedawane przez sklep MOTONAUTILUS akcesoria chromowane są nowe, poddane surowej kontroli jakości wykonania z bardzo wysoką jakością powłok galwanicznych lub malowanych.

5. Sprzedawane przez sklep MOTONAUTILUS akcesoria skórzane są nowe, poddane surowej kontroli jakości wykonania.

6. Zwrotów nie przyjmujemy.

7. Kupujący przed kliknięciem ikony „KUP TERAZ” został poinformowany niniejszym regulaminem, że zakupiony towar nie może być zwrócony lecz w szczególnym przypadku wymieniony na inny z oferty sklepu MOTONAUTILUS.

8. W przypadku wykrycia wady fabrycznej lub ukrytej zakupiony towar zostanie wymieniony kupującemu nieodpłatnie na wolny od wad w terminie 14 dni od daty otrzymania go do reklamacji przez obsługę sklepu. W sprawie reklamacji prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.
Koszty ponownej wysyłki ponosi zawsze kupujący.

10. Poniesiony przez kupującego koszt przesyłki pocztowej lub kurierskiej jest bezzwrotny.
Zwroty, zamiany, dosyłki dodatkowych elementów dokonywane są zawsze na koszt kupującego.

11. Kupujący nie może wystawić komentarza negatywnego jeżeli nie doczytał regulaminu, jeżeli nie dopełnił wszystkich postanowień regulaminu.

12. Kupujący przed kliknięciem ikony „KUP TERAZ” przed zakupem w sklepie motonautilus kilku przedmiotów powinien ustalić z obsługą sklepu koszt jednej paczki zbiorczej.

13. Sklep MOTONAUTILUS informuje, że w żadnym przypadku nie łączy wysyłek akcesoriów chromowanych i skórzanych.

14. Sklep MOTONAUTILUS informuje, że zdjęcia dołaczone do aukcji są wyłącznie poglądowe, a akcesoria sprzedawane z ich wykorzystaniem mogą nieznacznie różnić się od tych na zdjęciach. Jeżeli kupujący ma jakiekolwiek wątpliwości powinien bezwzględnie przed kliknięciem „KUP TERAZ” skontaktować się z obsługą sklepu drogą telefoniczną lub mailową.

15. Sklep MOTONAUTILUS informuje, że obsługa sklepu na wiadomości mailowe odpisuje z 12-to godzinnym opóźnieniem.

16. Sklep MOTONAUTILUS informuje, że informacja telefoniczna realizowana jest od poniedziałku do piątku w godz. 9 - 18

17. Jeżeli kupujący dokonał zakupu na aukcji i nie wypełnił formularza dostawy, informujemy, że zakupiony towar zostanie wysłany za pobraniem na adres podany w Allegro. Jeżeli kupujący nie podejmie przesyłki, sklep będzie dochodził zwrotu kosztów poniesionych z tytułu wysyłki oraz opłaty regulaminowej w wysokości 5% wartości dokonanego zakupu.
Na wypełninie i przesłanie drogą mailową formularza dostawy oczekujemy do 3 dni roboczych liczonych od dnia zakupu.

18. Na zakupiony towar w każdym przypadku wystawimy fakturę vat.

19. Na sprzedawane w sklepie MOTONAUTILUS akcesoria skórzane i chromowane udzielamy 12 miesięcy gwarancji.

20. Na sprzedawane w sklepie MOTONAUTILUS akcesoria wykonene ze stali nierdzewnej udzielamy wieczystej gwarancji.

21. Zgodnie z kodeksem pwp art. 156 ust. 3, przykręcany emblemat widoczny na towarze ma charakter wyłącznie informacyjny - ma jedynie wskazywać do jakiej marki i modelu motocykla towar może być przeznaczony, nie ma natomiast w żadnym przypadku sugerować, że jest to produkt oryginalny takiego producenta jak Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda, Junak (licytując kupujesz towar oraz emblemat) towar w każdym przypadku jest produkcji MOTONAUTILUS z wyłączeniem szyb oraz lamp.

22. Dokonywanie zakupów w sklepie MOTONAUTILUS równoznaczne jest z akceptacją przez kupującego postanowień niniejszego regulaminu.

23. Kontakt mailowy budomont@onet.pl

24.TELEFON KONTAKTOWY- 604 101 578

punkt 6 i 11 jest najlepszy :D

A ty nie potwierdziłeś punktu 3 i tylko wizualnie ci pasuje haha :)

Asior

Post autor: Asior » pn mar 04, 2013

No tak pierwszy post a wy juz boki zrywacie, niezle sie zaczyna :hah:
Czyli rozumiem, ze dalem dupy po calosci, dobra, ale wywalilem cztery stowki i chcialbym cos z tym zrobic. Czy mam im to odeslac, czy moze po otarciu lez ze smiechu :hihi: rzucicie jakies propozycje.
Najlepsze beda nagrodzone :butelka: :butelka:

Awatar użytkownika
Mayones

Post autor: Mayones » pn mar 04, 2013

Kupując towar poza siedzibą sprzedawcy znaczy net, telefon itp masz niezaprzeczalne prawo zwrócić ten towar do 10 dni bez podania przyczyny, sprzedawca może sobie pisać pierdoły, że zwrotów nie itp, to dotyczy tylko sklepów stacjonarnych do których wszedłeś kupiłeś wyszedłeś i wtedy zapomnij o zwrocie.
oczywiście nie mogą nosić śladów użytkowania, rozpakowanie z folii i przymierzenie jak najbardziej można. Również zwrot powinien być na koszt sprzedającego, oczywiście dotyczy to osób prywatnych kupując na firmę nie ma zwrotów :ok:
Oczywiście najprościej i najszybciej będzie dorobić jakiś uchwyt górą i po sprawie.
powodzenia
Art. 7. 1. (5) Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
2. Nie jest dopuszczalne zastrzeżenie, że konsumentowi wolno odstąpić od umowy za zapłatą oznaczonej sumy (odstępne).
3. (6) W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.

Awatar użytkownika
Korzik

Post autor: Korzik » wt mar 05, 2013

W punkcie 8 czytamy-

8. W przypadku wykrycia wady fabrycznej lub ukrytej zakupiony towar zostanie wymieniony kupującemu nieodpłatnie na wolny od wad w terminie 14 dni od daty otrzymania go do reklamacji przez obsługę sklepu. W sprawie reklamacji prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.
Koszty ponownej wysyłki ponosi zawsze kupujący.

A brak mocowania jest to wada fabryczna więc jeśli kupiłeś je na dniach a nie rok temu - zadzwoń do nich i powiedz że gmole nie mają mocowania i może dojdziecie do porozumienia :)

Awatar użytkownika
fitter
Miejscowość: Szczecin
Motocykl: VN900LT '10
VROC: 33352

Post autor: fitter » wt mar 05, 2013

Osobiście polecam http://www.roadstyler.com/ - brałem u nich gmole przód i tył i wszystko pasuje. Brałem tez bagażnik, a w związku z tym, że nie pasował po rozmowie telefonicznej odesłałem i dostałem bezproblemowo zwrot kasy.
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"

Asior

Post autor: Asior » wt mar 05, 2013

Oczywiście najprościej i najszybciej będzie dorobić jakiś uchwyt górą i po sprawie.
powodzenia

Myslalem i ja o dorobieniu uchwytow, ale we wlasnym zakresie to duzo pitolenia, moze znacie jakiegos fachowca w W-wie lub okolicach ktory by to zrobil i nie wyczyscil mi konta do zera 8/
Bo wracajac do tematu gmol musi byc i basta :ok:

Awatar użytkownika
Mayones

Post autor: Mayones » wt mar 05, 2013

Kuźnia motocyklowa Stare Babice k/W-wy
http://www.motoakcesoria.riders.pl/
zdaje się ktoś z forum ma do nich niedaleko, opcja" szukaj" :ok:

KrzysiekM
Miejscowość: Izabelin
Motocykl: VN 2000 LT
VROC: 35451

Post autor: KrzysiekM » wt mar 05, 2013

Asior jest gościu w Wawie przy Łopuszańskiej co by ci to ogarnął i portfela ci nie wyczyści , dorabiałam u niego kilka rzeczy nr telefonu na PW jutro .Do Kużni w Starych Babicach mam 5km jak trzeba to podjadę

Asior

Post autor: Asior » śr mar 06, 2013

dzieki panowie bede temat ogarnial

Awatar użytkownika
Gumis
Miejscowość: Kraków
Motocykl: Kawasaki Vulcan

Post autor: Gumis » sob mar 09, 2013

Asior , doświadczenie z jazdy mam żadne.
Powiem jedno: gmole ,gmole no i gmole.
Podczas pierwszej spacerówki 2 x gleba.
A Moto bez skazy .

Polecam, Gumiś

ODPOWIEDZ