"Miszcze" w HD
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
PZL-126P Mrówka (PZL EADS-Okecie 2001) - konkretniej drugi prototyp małego samolotu do wykorzystania w rolnictwie wyposażonego w silnik Continental O-200. Zdjęcie wykonane w Piotrkowie Trybunalskim w dniu 9 października 2004 przez Piotra Jaszczuka
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Bardzo dobrze, dostatecznie - koniec z łatwizną.
Właściwie to wygląda tak, chociaż wcale nie lepiej.
Pokraczność tej konstrukcji wynika m.in. z tego że połączono szybowcową pozycję pilota z samolotem. Pamiętam początki tego dzieła i już wtedy nie rozumiałem celu tej konstrukcji. Usługi agro dla działkowców? Sadzenie tulipanów na skwerach? Konstrukcja na poziomie studenckim powstała w poważnej państwowej firmie i już. Ale to już schyłek samodzielnej myśli konstrukcyjnej w PL i to se ne vrati.
Właściwie to wygląda tak, chociaż wcale nie lepiej.
Pokraczność tej konstrukcji wynika m.in. z tego że połączono szybowcową pozycję pilota z samolotem. Pamiętam początki tego dzieła i już wtedy nie rozumiałem celu tej konstrukcji. Usługi agro dla działkowców? Sadzenie tulipanów na skwerach? Konstrukcja na poziomie studenckim powstała w poważnej państwowej firmie i już. Ale to już schyłek samodzielnej myśli konstrukcyjnej w PL i to se ne vrati.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- fitter
Tej Mrówki to się naszukałem, ale tutaj dla zabawy będę strzelał:
1. Hangary Plage i Laśkiewicz w Lublinie
2. Punkt sprzedaż biletów lotniczych w Warszawie (na Okęciu?) - po mapie sadząc przed 1939
1. Hangary Plage i Laśkiewicz w Lublinie
2. Punkt sprzedaż biletów lotniczych w Warszawie (na Okęciu?) - po mapie sadząc przed 1939
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- mirad
Też niby lata, ale chyba nie w tym wątku....takijedenkuba pisze:https://www.youtube.com/watch?feature=p ... w2P2NuUGuI
He, he ,he ,he ,he ......
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- mirad
Niestety, nie. Coś tam słusznie kombinujesz, ale jeszcze nie to.fitter pisze:1. Hangary Plage i Laśkiewicz w Lublinie
Przyznaję, że temat może być trudny chociaż tak bliski każdego z nas.
Jeszcze trochę się poznęcam i poczekam.
W międzyczasie poszukam jakiejś golizny na weekend.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- mirad
zdziśbiałystok pisze:Zdjęcie nr 2 Imperial Airways i Polskie Linie Lotnicze LOT wspólne biuro Jerusalem Palestyna 1939
Jestem zdruzgotany Oczywiście TAK
To nasz aktualny bankrut ( na kroplówce podatników ) w 1939 roku w Jerozolimie. Można było przelecieć się PLL LOT np. z Jerozolimy do Tel Avivu. Takie były czasy.
Brawo!!
Przy okazji rozwiązanie zagadki nr 1.
Rok 1926.
To nie było łatwe, przyznaję.
Takie były początki na Okęciu w Warszawie.
Fitter: "Tej Mrówki to się naszukałem,.." - nic dziwnego, gdybym miał z pamięci wymienić polskie konstrukcje po 1945 roku na pewno bym o tym przyrządzie zapomniał. Na 100%.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- fitter
Gratulacje
Faktycznie z tym Okęciem to dobrze kombinowałem, tyle, że nie do tego zdjęcia
No to biuro z drugiej strony:
I witrynka:
Faktycznie z tym Okęciem to dobrze kombinowałem, tyle, że nie do tego zdjęcia
No to biuro z drugiej strony:
I witrynka:
- mirad
Dzięki za foto, nie widziałem ich.fitter pisze:No to biuro z drugiej strony:
A tak na marginesie, to masz Maciek łatwiej, nałykasz się tych spalin nafty lotniczej i od razu jarzysz co tam w słychać w powietrzu. Taki klimat w Dęblinie.
A teraz panience w główce się przewraca:
..a ta chyba nie zdąży z robotą przed Wielkanocą...
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !