Pomocy ,dziwne objawy
-
- Miejscowość: Koszalin
- Motocykl: VN 1500 Classic Tourer
- VROC: 0
Pomocy ,dziwne objawy
Witam.W moim VN800 Classic z 1997 r. pojawiły się dziwne objawy.Kiedy włącze silnik, zapnę jedynkę, chcę ruszyć to motocykl jakby traci moc,muszę wkręcić go na bardzo wysokie obroty i ruszyć ,,na raty,, czuć przy tym troche paliwo.Jak już ruszę wszystko jest ok.Wyłącze silnik i historia się powtarza. Czy może to być wina brudnego filtra paliwa?wspomnę też że potrafi czasem nieznacznie strzelić.Proszę o pomoc bo chce się jeździć a tu niespodzianka.
Pozdrawiam Wszystkich .
Ryba Koszalin
Pozdrawiam Wszystkich .
Ryba Koszalin
Ryba
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Kranik możesz wyczyścić razem z filtrem paliwa w zbiorniku, nie zaszkodzi na ON i na RES nie może samo lecieć, ani nawet kapać, jak przekręcasz w kierunku PRI to ma lecieć i kropkaRyba pisze:Witam
Sprawdziłem kranik .W położeniu ON paliwko nie leci,przestawie trochę w bok i spokojnie leci.Czy to może być wina awarii kranika?Może to kranik jest brudny i dopiero jak silnik wchodzi na obroty to pompa mocniej pompuje i można jechać.?Co o tym myślicie?
Ryba
Spróbuj w pozycji ON zakręcić rozrusznikiem zobaczysz ile tego paliwa podaje
PS w razie potrzeby zakupu zestawu naprawczego kranika możesz spróbować odwrócić te gumową uszczelkę w kształcie "gęby" u mnie pomogło zaoszczędziłem 100zeta.
-
- Miejscowość: Koszalin
- Motocykl: VN 1500 Classic Tourer
Nie uwierzycie.Wymieniłem świece,wyczyściłem kranik,i dalej była kicha.Kolega podpowiedział mi abym sprawdził czujnik złożenia stopki czy wysuwa się do końca po jej złożeniu. Nie wysuwał się cały tylko do połowy.Nasmarowałem,ruszyłem kilka razy tak aby się wysunął i motocykl ożył i lata aż miło.Nigdy bym na to nie wpadł .Myślałem tak jak większość- gaźnik ,brudne paliwo itp a tu niespodzianka
Pozdrawiam
Ryba
Pozdrawiam
Ryba
Ryba