Stukanie metaliczne dość głośne
- Basin Raider
- Miejscowość: Będzin
- Motocykl: Aprilia ETV 1000 Caponord
- VROC: 0
Po malutku,bije sie z myslami, Może warto zaryzykować, może będzie tanio. Zastanawiam się czy brnąć w to dalej. Niestety wał czy silnik to ta sama cena około 45000zł w góre. Czy jest możliwość, że to jednak panewka mimo braku wyczuwalnego luzu? Czy jeżeli zużycie jest minimale można wymienić tylko panewkę bez szlifu wału?
Motorek jaki mam VN-15SE
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Jeżeli z jakiegoś powodu wymieniamy panewkę to szlif wału jest obowiązkowy, półśrodki o których piszesz stosują handlarze, a tam wiadomo co liczy się najbardziej, kasa, kasa i jeszcze raz zarobek na maxa.
Dodam że silnik po takiej wymianie może zrobić i 5 tys km ale może paść po 10 kilometrach.
Dodam że silnik po takiej wymianie może zrobić i 5 tys km ale może paść po 10 kilometrach.
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
Dokładnie , jak już robić to dobrze koszt może pare setek więcej ale masz większą gwarancjeRadio pisze:Jeżeli z jakiegoś powodu wymieniamy panewkę to szlif wału jest obowiązkowy, półśrodki o których piszesz stosują handlarze, a tam wiadomo co liczy się najbardziej, kasa, kasa i jeszcze raz zarobek na maxa.
Martwią mnie komentarze, że po szlifie może zrobić 100km, a może i 20 000km, co z gwarancji jak nikt mi nie zwróci za wyjęcie/włożenie silnika i rozłożenie. Choć znajomy ostatnio przed sądem wygrał podobną sprawę tylko z samochodem.
Basin Raider znasz warsztat czy oni mi zagwarantuję, że potem motocykl będzie śmigał następne 40 000km? Podeślij mi na priv numer telefonu do tego warsztatu, jak po szlifie będzie coś nie tak to odstawię całe mote nich naprawiają lub kasę zwracają, jak ktoś się podejmuje to świadom jest swojej wiedzy i umiejętności.
Basin Raider znasz warsztat czy oni mi zagwarantuję, że potem motocykl będzie śmigał następne 40 000km? Podeślij mi na priv numer telefonu do tego warsztatu, jak po szlifie będzie coś nie tak to odstawię całe mote nich naprawiają lub kasę zwracają, jak ktoś się podejmuje to świadom jest swojej wiedzy i umiejętności.
Motorek jaki mam VN-15SE
- Daromax
Jak będzie stał w garażu to tak , ale jak będzie śmigał to 100.000 nie zrobiszGabriel pisze:Od tego uspokajania siebie wątroba długo nie wytrzyma , jeżeli ktoś zna dobrą firmę proszę o namiary mam nadzieję, że się nie przyda, ale lepiej już coś namierzyć. Jak po szlifie się motocykl spisuje? czy będzie to jeździło? kolejne 24lata
Pompa wody być może? Co tam może chaczyć? Na zwrócić szczególną uwagę rozbierając silnik? Gdzie szukać przyczyny usterki zanim rozpołowię wszystko. Lepiej by było wcześniej znaleźć usterkę o ile taka występuje na górze silnika. Proszę o w skazówki na co zwrócić uwagę.
Piszcie co komu przychodzi do głowy, gorzej jak serce się rozłoży i nic nie znajdzie
Piszcie co komu przychodzi do głowy, gorzej jak serce się rozłoży i nic nie znajdzie
Motorek jaki mam VN-15SE
- Daromax
Nie rozwalaj od razu całego silnika tylko stopniowo od najprostrzych elementów , weż sobie serwisówke albo katalog z częściami gdzie widać jak jest zbudowany silnik i po mału sobie rozbieraj. Pompa wody jest napędzana przez łańcuszek , nie wiem jak u ciebie ale 1500 miały zębatke plastikową na pompie i możliwe że się wyrobiła i łańcuch lata sprawdz też pompe olejową , kosz sprzęgłowy , zawory w głowicy czy ładnie chodzą może sprężyna zaworowa pękła
-
- Miejscowość: lubuskie kostrzyn :)
- Motocykl: xv 1100 i mean streak 1500
- VROC: 0
no i ja sie nacieszyłem swoim mean streakiem ,kupiłem go tydzień temu i majowka dluga postanowilem pojechać do Slawy , wszystko było piknie ,ale nadszedł czas powrotu ,no i jechałem z predkością ok140-150 km/h ,nagle moto zhamowalo i zgasło , pomyślałem,że oktany sie skończyly ,bo rezerwa sie palila ,ale nie podeszlem jakieś 300m do cpn i zalalem , krecilem rozrusznikiem ,ale cieżko mu bylo ,wzielem na pycha ,odpalił ale dzwiek z silnika dobywal sie podobny jak z filmiku z tego tematu , nie ryzykująć ,zadzwonilem po busa ,dziś rozkrecilem kapy , w altku wszystko ok , z drugiej mańki też ok ,ale zdjelem kosz sprzeglowy i pokazalo sie cos zmielonego , no i wzielem kawalek magnesu na trytke i wsadzilem do skrzyni ,przez otwory za koszem ,i wydostalem ze środka coś takiego https://picasaweb.google.com/lh/photo/1 ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/o ... directlink
naladowalem akumulator i zakrecilem ,lipa kreci jak by sil mu brakowalo , wykrecilem świece i zakrecilem ,też mu ciezko bylo , co to może być panowie , i jak ma sie sprawa sprzedającego ,mógl tą wade zakamuflować , zropbiłem 800km i moto padło , prosze o pomoc ,a jeszcze biegi nie chcą wchodzic ,jeszce tylko jedynke można wbic ,o reszczie zapomnij
https://picasaweb.google.com/lh/photo/o ... directlink
naladowalem akumulator i zakrecilem ,lipa kreci jak by sil mu brakowalo , wykrecilem świece i zakrecilem ,też mu ciezko bylo , co to może być panowie , i jak ma sie sprawa sprzedającego ,mógl tą wade zakamuflować , zropbiłem 800km i moto padło , prosze o pomoc ,a jeszcze biegi nie chcą wchodzic ,jeszce tylko jedynke można wbic ,o reszczie zapomnij