Witam.
Problem jak w temacie : po puszczeniu kierwonicy motocykl ściąga w prawo..
To znaczy że napewno jest po wypadku, jest krzywa rama? Czy mogą być inne powody tego "ściągania" ?
Dodam że problem praktycznie znika kiedy jadę z trochę cięższym pasażerem.
Motocykl to Vulcan 900 Custom. Rok 2007. Kupiłem go od pierwszego właściciela z bardzo małym przebiegiem prawie 3 tyś. ( sprzedawca całkowicie nie wyglądał na jakiegoś oszusta, wręcz przeciwnie-super dom, rodzina, dzieci, nawet sprawdziłem gdzie pracuje, zresztą motocykl praktycznie w idealnym stanie)
Proszę o pomoc
Zaniepokojony Vulcan biker.
Ściąganie motocykla w prawo.
- Rokers
- Miejscowość: Tarnobrzeg
- Motocykl: VN 800 Classic
- VROC: 0
...może koło tył
Może być źle ustawione tylne koło ... nie wiem czy w VN 900 tak jak w VN 800 po każdej stronie jest śruba regulacyjna do naciągu łańcucha - jeśli będą krzywo będzie źle się prowadzić. VN 900 ma pasek - nie wiem czy tam jest jakaś regulacja naciągu - jeśli jest sprawdź czy koło tylne z obu stron jednakowo jest naciągnięte. Jeśli tak - weź bardzo długą i prostą listę (rurę, kątownik, czy coś podobnego) dostaw do koł z jednej strony - zobacz czy idą równo "w ślad"