Pytanie do posiadaczy VN900
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Pytanie do posiadaczy VN900
Ostatnio spotkałem się z dziwnym zjawiskiem odnośnie automatycznego ssania w VN900 i chciałbym aby posiadacze tego modelu wypowiedzieli się jak to odbywa się w ich Vulcanach......... otóż dwa identyczne VN900, tyle że jeden Classic a drugi Custom, oba miały rozgrzane silniki i przy każdym ponownym odpaleniu jeden pracował kilkanaście sekund (ok. 20-25s) na ssaniu, a drugi tylko kilka sekund (3-4s) w obu przy każdym odpaleniu "startowało" ssanie....... oczywiście mowa o rozgrzanym silniku na maxa, czyli np. po przejechaniu w bardzo ciepły dzień powiedzmy 20km......zaintrygowało mnie to do tego stopnia że założyłem nawet ten temat aby zorientować się jak to jest z innymi VN900
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
- Goblin
- Miejscowość: Warszawa/Rembertów
- Motocykl: VN900 był EN 500C1 '96
- VROC: 33392
No to jeszcze jest trzecia sytuacja u mnie - ale mam PC i ze ssaniem bywa różnie jak jest bardzo ciepły to tak jak piszesz ok 5 sek, jak ciepły i zimny to dłużej ale nie wiem czy 20-25sekund. Ale u mnie jak pisałem mam modyfikowaną mapę wtrysku (nie iwiem czy poddano też modyfikacją ssania - ale chyba nie). Tak się składa, że miałem tą samą zagwozdkę.
Dziś trwa życie jedyne jakiego możemy być pewni, więc cieszmy się dopóki trwa.
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
- VROC: 0
U mnie na rozgrzanym silniku zazwyczaj kilka sekund na wyższych chodzi, ale ogólnie to trudno wywnioskować jak to do końca jest, bo np. niekiedy po odpaleniu na zimnym chodzi na zupełnie wolnych i po kilkunastu sekundach obroty wzrastają, niekiedy są dość wysokie od razu. Trochę ogólnie w tej kwestii maszyna kaprysi - zupełnie jak kobieta
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Sprawdziłem jak to odbywa się w moim VN`ie i okazuje się że różnie, jak jest mocno rozgrzany to po ponownym odpaleniu "schodzi" z obrotów po kilku sekundach, ale jeżeli odrobinę przestygnie to na ssaniu pracuje nawet i pół minuty..... zastanawiam się czy to norma, czy jakaś usterka czujnika
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
-
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: Kawasaki Vulkan vn900
Witam wszystkich
Wczoraj wybrałem się na zakupy do Buska Zdrój .Tematem było vn900 w atrakcyjnej cenie ...nie jestem specem ale motorek ma kilka wad ,a mianowicie na początku odpalił z lekkim trudem ale odpalił pochodził z 2 minutki niby wszystko ok nie kopci nic nie stuka tylko mułowato sie wkecał
za jakieś 2 godzinki (temp.2stopnie )już nie chciał odpalić wcale zauważyłem jeszcze jedno z odmy wyciekał delkatnie olej ...przebieg 2000mil na oko z 12000..ale nie więcej ..co to mogło być ?
Wczoraj wybrałem się na zakupy do Buska Zdrój .Tematem było vn900 w atrakcyjnej cenie ...nie jestem specem ale motorek ma kilka wad ,a mianowicie na początku odpalił z lekkim trudem ale odpalił pochodził z 2 minutki niby wszystko ok nie kopci nic nie stuka tylko mułowato sie wkecał
za jakieś 2 godzinki (temp.2stopnie )już nie chciał odpalić wcale zauważyłem jeszcze jedno z odmy wyciekał delkatnie olej ...przebieg 2000mil na oko z 12000..ale nie więcej ..co to mogło być ?
kupie vn900
-
- Miejscowość: Zimnowoda
- Motocykl: Versys 650 /Trajka,Shl M05,WSK 175/WSKi125
Sanie polega na odcięciu pewnej dawki powietrza. Jeżeli temperatura silnika i powietrza jest bardzo wysoka zgaśnie zaraz po naciśnięciu startera. Czasami chwilkę zanim komputer przeliczy. A nigdy nie osiągnie się dwóch takich samych parametrów. Różnice w czasie mogą również wynikać z zużycia silnika czy też przepływomierza który" oblicza" nam dafke paliwa i powietrza
1 Jedź z głową 2 masz dla kogo wrócić 3 motocykl nigdy nie ma pierwszeństwa nawet jeśli ma 4 dobrze się bawić 5 Lepiej wolniej a całym dojechać. Takie moje zasady