vn2000 żre olej jak wariat
vn2000 żre olej jak wariat
Jak w tytule, na przejechanych ok. 300 Km musiałem dolać 2 litry, nie kopci jednak i zachowuje się całkiem normalnie. Jako samochodziarz postawiłbym na uszczelkę pod głowicą, sęk w tym że nawet nie wiem czy ten sprzęt takową posiada. Nawet zastanawiałem się czy przypadkiem nie mam zbyt krótkiego bagnetu, a nadmiar nie jest wypluwany przez odmę na trasie, ale żadnych śladów nie widać. Co o tym sądzicie?
- Mastif
- Miejscowość: Świętochłowice
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 0
znalazłem coś takiego:
Sprawdzanie poziomu oleju w Kawasaki Vulcan 2000.
Ponieważ Vulcan 2000 ma unikalny półsuchy system smarowania z oddzielnymi komorami oleju w skrzyni korbowej, obudowie sprzęgła i skrzyni biegów, poziom oleju silnikowego odczytywany na miarce oleju jest bardzo czuły na temperaturę, pozycję motocykla i obroty silnika podczas gaszenia.
W pewnych przypadkach, olej może zbierać się w skrzyni korbowej i obudowie sprzęgła i może dawać nieprawidłowo niski odczyt na miarce oleju w skrzyni biegów. To może prowadzić do nieprawidłowego odczytu i przepełnienia oleju, co często prowadzi do wypychania oleju przez odmę do filtra powietrza.
Jak długo go posiadasz? kiedy sprawdzałeś ostatnio poziom oleju?
Sprawdzanie poziomu oleju w Kawasaki Vulcan 2000.
Ponieważ Vulcan 2000 ma unikalny półsuchy system smarowania z oddzielnymi komorami oleju w skrzyni korbowej, obudowie sprzęgła i skrzyni biegów, poziom oleju silnikowego odczytywany na miarce oleju jest bardzo czuły na temperaturę, pozycję motocykla i obroty silnika podczas gaszenia.
W pewnych przypadkach, olej może zbierać się w skrzyni korbowej i obudowie sprzęgła i może dawać nieprawidłowo niski odczyt na miarce oleju w skrzyni biegów. To może prowadzić do nieprawidłowego odczytu i przepełnienia oleju, co często prowadzi do wypychania oleju przez odmę do filtra powietrza.
Jak długo go posiadasz? kiedy sprawdzałeś ostatnio poziom oleju?
Posiadam go od roku, ale jeździć tak na poważnie zacząłem jakieś 3 miesiące temu, poziom oleju sprawdzam raz na miesiąc, choć od kiedy zauważyłem te ubytki to 2 razy dziennie, i za każdym razem wychodzi mi co innego To co znalazłeś zostało mi już podesłane przez imć Rogera w całości, tego również próbowałem. Chciałem go dziś przegonić ze 100 Km i okazało się dodatkowo że cela w aku padła (mam oprzyrządowanie do takich testów). Dostaję już białej gorączki i dziś się nachleję jak wór. W poniedziałek dowiozą mi nowy aku, wtedy też zdam sprawę jaki był wynik przebieżki