Extra pilne....
Extra pilne....
Czy ktoś z Was wie gdzie "od ręki" dostanę uszczelkę pod pokrywę sprzęgła do VN 2000. Muszę to mieć na jutro lub piątek rano.....
- Krzycho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: V-strom 650, wcześniej Vulcany...
- VROC: 35666
Jeśli to jest papierowa uszczelka, to w ostateczności można ją wyciąć samemu z jakiejś tektury... Kiedyś jak "nie było niczego" to się tak robiło. Smarujesz delikatnie krawędź dekla (do której przylega uszczelka) olejem silnikowym, odbijasz go na tekturze (tylna okładka z bloku technicznego dobrze się sprawdzała, nie wiem czy w Twoim przypadku nie będzie za mała) i wycinasz normalnie nożyczkami. Otwory robi się przy pomocy kulki z łożyska, pukając w nią lekko młoteczkiem po ułożeniu uszczelki na deklu...
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Nomad 1600, VN 2000 LT
- VROC: 32428
Dokładnie tak.Krzycho pisze:Jeśli to jest papierowa uszczelka, to w ostateczności można ją wyciąć samemu z jakiejś tektury... Kiedyś jak "nie było niczego" to się tak robiło. Smarujesz delikatnie krawędź dekla (do której przylega uszczelka) olejem silnikowym, odbijasz go na tekturze (tylna okładka z bloku technicznego dobrze się sprawdzała, nie wiem czy w Twoim przypadku nie będzie za mała) i wycinasz normalnie nożyczkami. Otwory robi się przy pomocy kulki z łożyska, pukając w nią lekko młoteczkiem po ułożeniu uszczelki na deklu...
Tokar dasz radę.
Stara uszczelka pewnie się rozerwała ?
Włączam silnik, daję kopa
Za mną tylko kurz
Za mną tylko kurz
- eFKa
- Miejscowość: Kasina Wielka
- Motocykl: vn 2000
- VROC: 34926
Chyba troszke sie spoznilem z linkiem a moze nie.
Ja mialem problem z nowa uszczelka dopiero pasta zalatwila sprawe.
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=5946
Ja mialem problem z nowa uszczelka dopiero pasta zalatwila sprawe.
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=5946
...bo kto sieje wiatr ten zbiera gumofilce...