Spalanie w Vulcanie
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
moja BlueLady podczas ostatniego powrotu z podkarpacia spaliła 10 litrów 95 (shell) na dystansie 247 km. Przeważnie około 200 - 230 km przebiegu musiałem załączać rezerwę. A tego dnia to myślałem, że mi się kranik popsuł - wjechałem na stację bardziej profilaktycznie niż żebym musiał.
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Azachiel77
- Miejscowość: strzelce opolskie
- Motocykl: kawasaki vulcan VN 1500 classic
- VROC: 0
-
- Miejscowość: Świdnik
- Motocykl: VN 1700 VOYAGER
- VROC: 32896
Odbiegając lekko od tematu spalania chciałbym zapytać o pojemność zbiornika paliwa bo:
"VN800 Custom (1995)
- pojemność zbiornika 15,0 l"
natomiast
"VN800 Classic (1996)
- pojemność zbiornika 18,0 l"
Teraz jak to się ma do tego co mamy u siebie bo ja też mam raczej 15l ...
Mariusz pisze:zbiornik powinien mieć 15 litrów...
Cytując Badgera z tego tematu LINK :mieso1972 pisze:Tak jak Mariusz mówi zbiornik ma 15l
"VN800 Custom (1995)
- pojemność zbiornika 15,0 l"
natomiast
"VN800 Classic (1996)
- pojemność zbiornika 18,0 l"
Teraz jak to się ma do tego co mamy u siebie bo ja też mam raczej 15l ...
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Zgadzam się .......... chyba że ktoś ma zaklajstrowane wężyki pod bakiem i pozycja RES nie zadziała :) wtedy to już tylko zatrzymanie, moto na bok, pion i z wypiekami na twarzy szukać stacji:):) wszak nie przystoi Vulcana pchać :):)Abramsm1a1 pisze:mieć na on i przełączyć na resPapaj pisze:NO właśnie - jak to jest - dwie szkoły są - mieć na ON i jak zajdzie potrzeba to przerzucić na RES czy mieć na RES cały czas - i pilnować się... (?)
jak będziesz się zapominał to możesz pchaniem zakończyć...
- merkury76
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: był VN2000 i bedzie VN2000
No to ja sie pochwale bak 21 l. okolo 350 kilometrów.Czyli wychodzi okolo 7 l/100. Ostatnio miałem dziwne zdarzenie.Szarpanie i nierówna praca silnika i spalanie na poziomie okolo15 litr. co sie okazało - fajki na swiecach sie poluzowały i podniosły. Po nałozeniu praca moto wróciła do normy jednak spalanie poszło na około 10 l/100.Nie wiem jaka przyczyna .
Prawdziwi twardziele nie pija mleka
Prawdziwi twardziele jedzą krowy
Prawdziwi twardziele jedzą krowy
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
A skąd tu wziąć takie górki.SAURO pisze:odbiegając trochę od tematu Qufa na tych agrafkach to mi troszkę mocy brakowało. Jak jest nachylenie 60% i kąt zakrętu 180 st to i pierwszy bieg trzeba zapiąć. Jakie są wasze doswiadczenia w górzystym terenie?
Kiedyś na nartach zjeżdżałem z górki co miała 42% i na piechotę to bym pod nią pewnie wlazł, ale motorem w życiu :sad:
Na naszym południu to kwestia 3-2 zależy jak szybko da się agrafkę pokonać, z tym, że jeździłem sam - trochę lżej i trochę szybciej
- Albert
- Miejscowość: Błonie
- Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
Jak jest nachylenie 60% i kąt zakrętu 180 st to i pierwszy bieg trzeba zapiąć.
Toż to prawie pion, nic sauro nie pokręciłeś? Jeżdziłem troche po Alpach ale nie spotkałem nawet takiej drogi pod takim kątem. Na wszystkich mapach są zaznaczone podjazdy do 20% ale zeby 60. :?:
Toż to prawie pion, nic sauro nie pokręciłeś? Jeżdziłem troche po Alpach ale nie spotkałem nawet takiej drogi pod takim kątem. Na wszystkich mapach są zaznaczone podjazdy do 20% ale zeby 60. :?:
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
- oktogon
- Miejscowość: Rzeszów
- Motocykl: BMW K1200RT
- VROC: 31527
Pewnie o kąt pochylania mu chodziło w stopniach a nie procent pochylenia.Albert pisze:Jak jest nachylenie 60% i kąt zakrętu 180 st to i pierwszy bieg trzeba zapiąć.
_____ VROC 31527 _____