Łożysko główki ramy 1600 Nomad
Łożysko główki ramy 1600 Nomad
Moi drodzy, uprzedzę info o opcji szukaj, znam ją doskonale, ale chyba na tym forum nikt nic takiego nie robił, bo szukałem pod różnymi hasłami i nic, więc mam prośbę, może ktoś dokręcał coś takiego i ma jakiś sprawdzony sposób, na załatwienie tematu szybko i sprawnie, z góry dzieki
Ostatnio zmieniony czw mar 06, 2014 przez jaron1, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymieniałem w vn 900 27tyś. mph przebieg ,miałem wyczuwalny luz w trakcie jazdy (pływał) dokręcanie nic nie dało gdyż na wprost kiera było lużna po skręceniu kierą coraz większy opór.
Po wymianie dokręciłem do oporu na maksa i cofnąłem nakrętke o 45 stopni i kontra .
Do nakrętek przydatne są klucze płaskie rowerowe tzw. hakowe .
Łożyska są dwa w vn 900 stożkowe obowiązkowo wybij dolny pierścien
Po wymianie dokręciłem do oporu na maksa i cofnąłem nakrętke o 45 stopni i kontra .
Do nakrętek przydatne są klucze płaskie rowerowe tzw. hakowe .
Łożyska są dwa w vn 900 stożkowe obowiązkowo wybij dolny pierścien
-
- Miejscowość: Częstochowa
- Motocykl: Kawasaki VN 800 Classic
- VROC: 0
Jak napisałem wcześniej tak zrobiłem... Zabrałem się za demontaż łożyska główki ramy w swoim vn800 i powstał mały problem. Wyjąłem lagi, odkręciłem górną półkę, odkręciłem nakrętki które dociskają łożysko. Po tych wszystkich czynnościach byłem prawie pewny, że ta rurka( nie znam fachowej nazwy ) Która jest przymocowana na stałe do dolnej półki swobodnie wyjdzie mi na dół po czym będę mógł zdemontować łożyska główki ramy. Niestety problem w tym, że wcześniej wspomniana "rurka" nie chce wyjść . Próbowałem na różne sposoby nawet za pomocą kawałka drewnianego klocka i młotka próbowałem to wybić. Niestety bez efektu. Ma ktoś jakiś pomysł? z góry dziękuje za info:)