Casting na weselną wódkę
- Stevie69
- Miejscowość: Bochnia
- Motocykl: VN 750 86'
- VROC: 36259
Casting na weselną wódkę
Witajcie Vulcani,
Postanowiłem podzielić się z Wami moją małą pracą badawczą związaną z tematem wódki.
W sierpniu przyszłego roku biorę ślub i w związku ze zbliżającą się od nowego roku podwyżką cen akcyzy alkoholu wysokoprocentowego postanowiłem już teraz zaopatrzyć się w arsenał, który to wesoło będzie można żłopać przez dwa dni.
Częśc z nas ma jakieś typy jeśli chodzi o markę, część uważa że każda smakuje tak samo.
Pierwszych zapraszam do konfrontacji , drugich wyprowadzę z błędu
Postanowiłem zrobić dwa castingi w ciemno, jeden w gronie przyjaciół, drugi w gronie rodziny.
Zamiast normalnego katowania wódy przeprowadziliśmy konkurs. Wymyśliłem, że najlepsze będą następujące zasady:
- Do konkursu przystępuje 9 wybranych przeze mnie wódek w interesującym mnie przedziale cenowym.
- Podczas trzech rund, uczestnicy piją w ciemno kieliszki z wódką oznaczone numerami i głosują na trzy z nich
- Po pierwszej rundzie odpadają 3 wódki, po drugiej 3 następne i w ostatniej finałowej rundzie wybieramy zwycięzcę z pozostałych trzech.
Do castingu wytypowałem:
- Sobieski
- Smirnoff czerwony
- Bols
- Krupnik
- Żubrówka Biała
- Wyborowa
- Soplica
- Pan Tadeusz
- Żołądkowa Gorzka de Luxe
To teraz wyniki.
Casting wśród przyjaciół ( grupa wiekowa 22-28 lat)
1. Krupnik - 26 punktów
2. Wyborowa - 25 punktów
3. Soplica - 14 punktów
Casting rodzinny ( grupa wiekowa 40+)
Ciekawa sytuacja, po pierwszej rundzie :
1. Krupnik 27
2. Wyborowa 25
3. Żubrówka Biała 23
4. Bols 15
5. Sobieski 2
6. Smirnoff 0
7. Gorzka de Luxe 0
8. Soplica - 0 !
W związku z powyższym w finale pilismy pierwsze 4 miejsca, wynik:
1. Krupnik 27
2. Żubrówka Biała 22
3. Bols 20
4. Wyborowa 15
Tylko ja wiedziałem co jest nalane w którym kieliszku, zdziwko chapło wszystkich na końcu jak się dowiedzieli na co głosowali
Wyniki do Waszej interpretacji, dodam tylko że moim cichym faworytem był Krupnik i nie zawiodłem się
Postanowiłem podzielić się z Wami moją małą pracą badawczą związaną z tematem wódki.
W sierpniu przyszłego roku biorę ślub i w związku ze zbliżającą się od nowego roku podwyżką cen akcyzy alkoholu wysokoprocentowego postanowiłem już teraz zaopatrzyć się w arsenał, który to wesoło będzie można żłopać przez dwa dni.
Częśc z nas ma jakieś typy jeśli chodzi o markę, część uważa że każda smakuje tak samo.
Pierwszych zapraszam do konfrontacji , drugich wyprowadzę z błędu
Postanowiłem zrobić dwa castingi w ciemno, jeden w gronie przyjaciół, drugi w gronie rodziny.
Zamiast normalnego katowania wódy przeprowadziliśmy konkurs. Wymyśliłem, że najlepsze będą następujące zasady:
- Do konkursu przystępuje 9 wybranych przeze mnie wódek w interesującym mnie przedziale cenowym.
- Podczas trzech rund, uczestnicy piją w ciemno kieliszki z wódką oznaczone numerami i głosują na trzy z nich
- Po pierwszej rundzie odpadają 3 wódki, po drugiej 3 następne i w ostatniej finałowej rundzie wybieramy zwycięzcę z pozostałych trzech.
Do castingu wytypowałem:
- Sobieski
- Smirnoff czerwony
- Bols
- Krupnik
- Żubrówka Biała
- Wyborowa
- Soplica
- Pan Tadeusz
- Żołądkowa Gorzka de Luxe
To teraz wyniki.
Casting wśród przyjaciół ( grupa wiekowa 22-28 lat)
1. Krupnik - 26 punktów
2. Wyborowa - 25 punktów
3. Soplica - 14 punktów
Casting rodzinny ( grupa wiekowa 40+)
Ciekawa sytuacja, po pierwszej rundzie :
1. Krupnik 27
2. Wyborowa 25
3. Żubrówka Biała 23
4. Bols 15
5. Sobieski 2
6. Smirnoff 0
7. Gorzka de Luxe 0
8. Soplica - 0 !
W związku z powyższym w finale pilismy pierwsze 4 miejsca, wynik:
1. Krupnik 27
2. Żubrówka Biała 22
3. Bols 20
4. Wyborowa 15
Tylko ja wiedziałem co jest nalane w którym kieliszku, zdziwko chapło wszystkich na końcu jak się dowiedzieli na co głosowali
Wyniki do Waszej interpretacji, dodam tylko że moim cichym faworytem był Krupnik i nie zawiodłem się
Benzyna we krwi - Olej w głowie
VROC 36259
VROC 36259
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
żołądkowa de lux lub żubrówka biała.
kiedyś barmanka w jednym z droższych hoteli w Białymstoku powiedziała mi, ze zawsze trzeba brać wódki w nietypowych butelkach. Jest zdecydowanie mniejsze prawdopodobieństwo podróbek
kiedyś barmanka w jednym z droższych hoteli w Białymstoku powiedziała mi, ze zawsze trzeba brać wódki w nietypowych butelkach. Jest zdecydowanie mniejsze prawdopodobieństwo podróbek
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- WiecznieŻywy
- Miejscowość: Elbląg
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 2000
- VROC: 35625
Wodka wiadomo glowne danie , tylko nie zapomnij o samorobce na weselach ma to najwieksze wzięcie , glowa mniej boli, paznokcie nie schodza no i jakie wspomnienia potem sa hohoho
Barek z taka naleka stoi zawsze w ciemnym konciku malo widocznym dla zon, chociaz i tak zawsze wiedza gdzie szukać
Barek z taka naleka stoi zawsze w ciemnym konciku malo widocznym dla zon, chociaz i tak zawsze wiedza gdzie szukać
Ostatnio zmieniony wt gru 17, 2013 przez WiecznieŻywy, łącznie zmieniany 1 raz.
- WiecznieŻywy
- Miejscowość: Elbląg
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 2000
- VROC: 35625
- Kermit
- Miejscowość: Poręba k. Zawiercia
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 36601
Ja jakieś 4 lata temu na swoje wesele brałem żołądkową de luxe, ale wtedy była stosunkowo nowa i dobra, później się spitoliła jak dla mnie.
Ale z tego przedziału cenowego nie dziwie się że wygrał krupnik - dobra jakość do ceny.
A różnych wymysłów to bardzo dobry jest STUMBRAS - litewska wódka z pszenżytem w butelce - rewelacja.
A cena również przyzwoita ok. 24 zł / 0,5l
P.S. Przypomnij się przed ślubem to może się zbierzemy z południa i zagramy Wam jakąś symfonię vulcanów pod kościołem
Ale z tego przedziału cenowego nie dziwie się że wygrał krupnik - dobra jakość do ceny.
A różnych wymysłów to bardzo dobry jest STUMBRAS - litewska wódka z pszenżytem w butelce - rewelacja.
A cena również przyzwoita ok. 24 zł / 0,5l
P.S. Przypomnij się przed ślubem to może się zbierzemy z południa i zagramy Wam jakąś symfonię vulcanów pod kościołem
Wojtek