wycieraczki

Luźne temaciki. Bez cenzury ;)
Awatar użytkownika
Iron75
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN2000
VROC: 0

wycieraczki

Post autor: Iron75 » czw gru 19, 2013

Witam, szukam jakiś porządnych wycieraczek do samochodu bo te moje juz troszkę rozmazują
do tej pory używałem bosch aerotwin i byłem zadowolony. Znalazłem takie na allegro tylko nie bardzo wiem skąd wynika taka rozbieżność cenowa?? Mógłby ktos mi to jakos wyjaśnić?? Czym one się od siebie różnią?

http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-aer ... 71345.html

http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-aer ... 71010.html

Awatar użytkownika
Brzoza83
Motocykl: Kawasaki EN 500

Post autor: Brzoza83 » czw gru 19, 2013

jak masz chwilę czasu to skocz do makro, kilka dni temu widziałem wycieraczki bosch zwykłe ze "stelażem" za 35/szt, bez-ramkowe też były i kosztowały w okolicach 50/szt.
Osobiście używam tych zwykłych, miałem te bez ramek ale zeszłej zimy bez zbytniej przyczyny złamał się zaczep w jednej z nich.
Natomiast Mamuśce kupiłem rok temu Valeo bez ramek za 90 komplet i do tej pory chodzą bez zarzutu.

a co do tych z aukcji to w tej tańszej nie jest wyraźnie napisane czy cena jest za sztukę czy komplet 2 sztuk. jest wspomniane o długościach jednej i drugiej.

Awatar użytkownika
Iron75

Post autor: Iron75 » czw gru 19, 2013

Brzoza83 pisze:a co do tych z aukcji to w tej tańszej nie jest wyraźnie napisane czy cena jest za sztukę czy komplet 2 sztuk. jest wspomniane o długościach jednej i drugiej.
w tej samej firmie ta krótsza kosztuje 39zł a dłuższa 41 więc tutaj na bank chodzi o komplet

Awatar użytkownika
Brzoza83

w takim przypadku chyba lepiej pojechać do jakiegokolwiek sklepu "pomacać" i kupić. na allegro nie wyczujesz czy to podróbki czy faktycznie bosch w dobrej cenie.

Awatar użytkownika
Brzoza83

właśnie spojrzałem na profil sprzedawcy - ma kilka negatywów dotyczących wycieraczek w których kupujący piszą o podróbach. chyba się wyjaśniło

Ramms
Miejscowość: Lubin
Motocykl: VTX 1300

Post autor: Ramms » czw gru 19, 2013

Jedyne najlepsze sprawdzone Champion Contact...nie należą do najtańszych, za to jakość lepsza od innych; ciche, nie rozmazują etc., etc. oczywiście jak będziesz wycierał nimi szron/lód to i one wymiękną, ale przy normalnym użytkowaniu są nie do podrobienia. Do kupienia np. w FOTA.
Pozdrawiam Robert

Awatar użytkownika
kerdmann
Miejscowość: Reda-pomorskie
Motocykl: vulcan vn750

Post autor: kerdmann » czw gru 19, 2013

Wycieraczki BOSCH z Allegro to najzwyklejsze podróbki. Sam się o tym przekonałem. Wydałem ok 80 zł a wycierały tylko przez pierwszy dzień, potem działały gorzej jak te z marketu za 15 zł.
Podobną sytuację miał kolega.
Lepiej chyba dać 20-30 złoty więcej i kupić w normalnym sklepie, zawsze można je oddać sprzedawcy no i mamy większą pewność że to oryginał.
Ja mam zwykłe Boscha ze stelażem 65 zł za komplet i działają od zeszłej zimy bez problemu.
Pozdro :pedzi:
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć.

Awatar użytkownika
Iron75

Post autor: Iron75 » ndz gru 22, 2013

temat załatwiony dzięki uprzejmości kolegi Banan, który to załatwił mi banany :D
dziekuje bardzo :pada:

Awatar użytkownika
Banan
Miejscowość: Tłuszcz
Motocykl: VN 2000 DIABLO BLACK

Post autor: Banan » ndz gru 22, 2013

Iron75 pisze:który to załatwił mi banany
Banany zamiast wycieraczek :D a za oknem bananowe widoczki :smoke:

Nema za mco :ok:
VN 900 Custom Black Mat - był

ODPOWIEDZ