VN 2000 "wali" się w zakretach.
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
VN 2000 "wali" się w zakretach.
Jak w temacie, mam wrazenie że w zakretach motocykl chce sam "zaciskać" kąt skretu. Co może być tego przyczyną, a może to normalne w Vn 2000
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
A co jakąś wywrotkę zaliczyłeś czy tak miałeś od początkuBaudolino pisze:Da się go wyaliminowaćAbramsm1a1 pisze:2. luz na lagach
Da się to wyprostowaćAbramsm1a1 pisze:3. krzywe lagi
Pozdrawiam
a 2 źle napisałem myślałem o luzie na łożysku główki ramy to można wyeliminować skręcając ciut bardziej lub wymieniając łożyska w główce ramy
- Baudolino
Kurka... Nie wiem czy ma opory, to mój pierwszy motocykl więc doświadczenie raczej zerowe.
Jest tak że jadąc muszę się kontrolować jak kelner z pełną tacą piwa przeciskający się na zatłoczonej sali. Inaczej. Jeśli wyjadę na prostą to jest ok, natomiast zakrety (te miejskie) to ciągła walka.
Pozdrawiam
Jest tak że jadąc muszę się kontrolować jak kelner z pełną tacą piwa przeciskający się na zatłoczonej sali. Inaczej. Jeśli wyjadę na prostą to jest ok, natomiast zakrety (te miejskie) to ciągła walka.
Pozdrawiam
- Abrams
Jak masz podnośnik podnieś moto i zobacz jak się skręca, jeśli nie a dasz sam radę przechyl moto na siebie na stopce i wtedy zobaczysz...Baudolino pisze:Kurka... Nie wiem czy ma opory, to mój pierwszy motocykl więc doświadczenie raczej zerowe.
Pozdrawiam
- Baudolino
Tak by było najlepiej ale nistety nic nie wiem o 2000 w okolicykawa 2000 pisze:Najlepiej spotkać się z kimś z podobnym moto i organoleptycznie porównać . Nie ma nikogo takiego w okolicy?
Abramsm1a1 pisze: jeśli nie a dasz sam radę przechyl moto na siebie na stopce i wtedy zobaczysz...
Na stopce Tej co sie na niej motocykl zostawia i idzie do domu Przecież jak to się złamie, a te 370kg na mnie jebną to kto mnie pozbiera Myślisz że to się nie połamie
Pozdrawiam
- Abrams
Ja swoją 800 tak kładę ale faktem jest ponad 120 kg więcej na stopce.Baudolino pisze:Tak by było najlepiej ale nistety nic nie wiem o 2000 w okolicykawa 2000 pisze:Najlepiej spotkać się z kimś z podobnym moto i organoleptycznie porównać . Nie ma nikogo takiego w okolicy?
Abramsm1a1 pisze: jeśli nie a dasz sam radę przechyl moto na siebie na stopce i wtedy zobaczysz...
Na stopce Tej co sie na niej motocykl zostawia i idzie do domu Przecież jak to się złamie, a te 370kg na mnie jebną to kto mnie pozbiera Myślisz że to się nie połamie
Pozdrawiam
To chodzi żeby lekko odciążyć koło tak aby minimalnie było w powietrzu...
Jak się boisz to może podnieś w jakikolwiek sposób przód i sprawdź.
- Abrams
Jak masz jaką żabę zobacz na klocku może dasz radęBaudolino pisze:Może pomyślę coś z podnośnikiem do auta.
Pozdrawiam
Ja kupiłem coś takiego
Podnoszę moto na całą zimę i do wszelkich spraw serwisowych
Podnośnik