Witam wszystkich
Wczoraj wybrałem się na zakupy do Buska Zdrój .Tematem było vn900 w atrakcyjnej cenie ...nie jestem specem ale motorek ma kilka wad ,a mianowicie na początku odpalił z lekkim trudem ale odpalił pochodził z 2 minutki niby wszystko ok nie kopci nic nie stuka tylko mułowato sie wkecał
za jakieś 2 godzinki (temp.2stopnie )już nie chciał odpalić wcale zauważyłem jeszcze jedno ,z odmy pod filtrem powietrza wyciekał delkatnie olej ...przebieg 2000mil na oko z 12000..ale nie więcej ..co to mogło być ?
VN900 problem z odpalaniem ..
-
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: Kawasaki Vulkan vn900
- VROC: 0
VN900 problem z odpalaniem ..
kupie vn900
- Krzycho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: V-strom 650, wcześniej Vulcany...
- VROC: 35666
Może za często ktoś go na krótko odpalał...
Jak ja kupiłem swojego zimą, to też chodziłem codziennie do garażu i odpalałem na chwile, bo się nacieszyć nie mogłem. Po kilku dniach objawy były takie jak opisane przez Ciebia - palił ciężko, na jednym cylindrze, itp. Pomogła wymiana świec.
Jak już się odpali, to niech pracuje tak długo aż się dobrze nagrzeje.
Trochę oleju w obudowie filtra to też normalka, w końcu odpowietrzenie skrzyni korbowej (odma) się tam kończy...
Jak ja kupiłem swojego zimą, to też chodziłem codziennie do garażu i odpalałem na chwile, bo się nacieszyć nie mogłem. Po kilku dniach objawy były takie jak opisane przez Ciebia - palił ciężko, na jednym cylindrze, itp. Pomogła wymiana świec.
Jak już się odpali, to niech pracuje tak długo aż się dobrze nagrzeje.
Trochę oleju w obudowie filtra to też normalka, w końcu odpowietrzenie skrzyni korbowej (odma) się tam kończy...